Logic Kullananlar Basligi

Merhaba arkadaşlar. Bu logic kullananlar biraz bi deneyim paylaşımı yaparsa süper olur.

Benim sorum şu. Ben mix tahtasını açınca en altta. Gerekli ayarlamaları yapıyorum. Playe bastığımda bütün mix tahtasındaki sound çubukları fulleniyor tekrardan. Sanırım çok ufak bir salaklık yaptım ama çözemiyorum. Varsa problemi bilen yardımcı olursa iyi olur süper olur.
 
Gerekli ayarlamalar derken otomasyon ile mi ayarlama yapiyorsunuz yoksa Mixer penceresi uzerinde volume ve panorama ayari mi yapiyorsunuz?
 
bu resimdeki yer üstadım. Burada gerekli ayarlamaları yapıyorum. Playe basınca hepsi yine en tepeye çıkıyor
 

Dosyalar

  • Ekran Resmi 2014-05-04 20.45.15.png
    Ekran Resmi 2014-05-04 20.45.15.png
    278.8 KB · Gösterim: 354
Midi Control Change olma olasiligi cok yuksek. Bazi midi klavyeler bozulunca bu hataya yol aciyor. Ekrandaki goruntuye gore bir otomasyon yok.
Touch modunda mudahale ettigin zaman da olcu sonu eski haline doner butun mudahale ettigin Fader'lar. Ama senin problemin Midi ile alakali gibi.
 
Bu dediklerinizi en başta denemiştim ama olmuyor. Allahtan sadece bunu bir projede yapıyor ki oda deneysel takıldığım birşeydi. Diğerlerinde bu problem olmuyor. Lakin hoş bir problem bulacam. Bulursam da buraya yazarım.

Peki şunu soracağım. Logic için ekstra tanıttığınız programlar var mı? Mesela hani cubase de ez drummer falan tanıtıyorduk ya. Ben logicin bazı pluginlerini ses datalarını çok iyi bulmadım mesela.
 
Logic'in bankası iyidir güzeldir ama -bence- demo kalitesinde işler yapmak için yeterli olabilirler sadece.

Jingle ya da benzeri bir iş yaparken Logic'in bankasından seslerle yapıp -işi temize çekerken- başka seslerle (ortağım yapıyor o işi) değiştiriyoruz ya da kaydediyoruz. Ama inan neler kullanıyor bir bilgim yok. Aklımda kalan 8dio.com'dan bazı bankaları satın aldığı.

(Gitar çalıp kaydetitğim için ses bankası kullanmıyorum. Sadece davul için Steven Slate davullarından bazı paketleri satın aldım, onları kullanıyorum. Bas ve elektro gitarı çalıp kaydediyorum.)

Şarkı güzel olmuş. Bence ses kartına bile gerek yok; bu ekipmanla da gayet iyi bir iş çıkarmışsınız, tebrik ederim. Vokallerin kendi aralarındaki senkronizasyonuna dikkat, o konuda kendinizi -demo yaparken bile- mükemmel seviyede icra yapmaya alıştırırsanız güzel geri dönüşler alırsınız.
 
Eyvallah Sinan'ım. Ya bende işin garibi rode nt2 var :) ses kartı henüz almadım. Hani biraz programı kurcalıyorum. Çözebildiğim kadar çözeyim diye. Benim de asıl ilgilendiğim nokta. Metalcore-Progressıve metal ve kısmen rock. Şimdi ses kartında apogee duet 2 alacağım. Sadece bekletiyorum. Zaten kanal kayıtın espirisi belli. Gitarları kaydetmek üzerine vokali kaydetmek ve şöyle canlı mixlenmiş bir davul kaydıyla iş bitiyor. Rap-dubstep veya r&b alt yapılarını sırf hayal gücümü test etmek üzere kurcalıyorum. Birde çevremde bu yelpazede kayıt isteyen çok var. Sistemin parasını bugün "he" desem 2 aya arabesk rapciler çıkarır zaten :) (o kadar düşmedik daha tabi de :))

Ama sanırım satın alınmadan ezdrummer yükleniyor yancıl program mantığı ile.

Sözlerini bi tarafımdan salladığım deneysel mevzunun son hali :) Mikrofon niyetine de iphone kulaklığının mikrofonunu kullandım. Makine ımac 27inc

www.soundcloud.com /enes-evci/bir-kalp-krizi (linki kırık vermesin diye ortada boşluk var onu düzeltirsiniz)
 
Tekrardam merhaba. Logic pro X içinde İzotope Ozon kurulumu yaptım sonunda. Aslında çok zor olmadı. Sadece doğru programı bulmak zor oldu biraz. İşin aslı sanki izotop içi boş geldi. İzlediğim videoda hazır bir çok şablon seçiyor adamlar içinde. Oto mastring yapmalarına yarayan. Sanırım ekstradan indirilen şeyler. Bu konu hakkında deneyimi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Bunun yanında. Logic pro x'e şuana kadar İzotop ve Ezdrummeri tanıttım. Sizin "şunuda kur şu iş için iyidir" dediğiniz programlar varsa şükranlarımı sunarım şimdiden. Halen daha pasif bir halde facebook grubunda deneyimlerimi paylaşıyorum. Logic Pro X Türkiye beklerim herkesi.
 
Merhaba. Mid 2014,Yosemite'li MacBook Pro üstünde, Logic Pro X 10.1.1 kullanıyorum. Additional contentlerin tümünü indirdim,yüklü görünüyor. Ancak kütüphaneden enstrüman seçtiğimde bazıları için tekrar indirme işlemine başlıyor. Pek çok enstrüman için böyle bir durum var. Mütemadiyen indiriyorum kısacası. Bu bir sorun mudur,sorunsa nasıl çözülür,değilse ne kadar sürecektir bilen varsa ve yanıtlarsa çok sevineceğim.
 
Sanırım, "download additional content" penceresinde "Select All Uninstalled"a tıklasanız da bir şekilde tüm içeriği işaretlemiyor. Benim tahminim, çok eski ses bankalarını dışarıda tutuyor. Zira, eski projelerimi ya da dışarıdan gelen eski ses bankalarıyla yapılmış Logic 8 - 9 projelerini açmaya kalkıştığımda, her defasında 300-500 mb'lık dosyalar indirdi. Toplamda ne kadar indirdim hatırlamıyorum ama bir aylık "adil kullanım" kotamı göçerttiğimden eminim.
 
Bende pc laptop üzerine hackintosh yosemite kullanıyorum.Dün kurdum çatır çatır çalışıyor nazar değmesin :D Logic Pro X 10.1.1 i kurdum additional contentlerini indiriyorum şimdi az kaldı. Biraz kurcalamışlığım, hatta kayıt almışlığım bile var. Fakat inceliklerini öğrenmem gereken zamanlar elbet gelecek. Bu konu benim ve benim gibi yeni başlayan arkadaşlar içinde çok yararlı olacaktır :) Zamanı gelince bol bol başınızı ağrıtıcam :D
 
Bende pc laptop üzerine hackintosh yosemite kullanıyorum.Dün kurdum çatır çatır çalışıyor nazar değmesin :D Logic Pro X 10.1.1 i kurdum additional contentlerini indiriyorum şimdi az kaldı. Biraz kurcalamışlığım, hatta kayıt almışlığım bile var. Fakat inceliklerini öğrenmem gereken zamanlar elbet gelecek. Bu konu benim ve benim gibi yeni başlayan arkadaşlar içinde çok yararlı olacaktır :) Zamanı gelince bol bol başınızı ağrıtıcam :D

Ben de desktop PC'ye yosemite hackintosh kurdum. 4-5 aydır kullanıyorum, pek afedersiniz çatır çatır çalışıyor. :LOL:

Screen Shot 2015-03-04 at 21.58.59.png
 
Ben de desktop PC'ye yosemite hackintosh kurdum. 4-5 aydır kullanıyorum, pek afedersiniz çatır çatır çalışıyor. :LOL:

48464 eklentisini görüntüle

:D Umarım daha nice nice seneler kullanırsınız :) Lion,ML ve Mavericks kullanmıştım zamanında ama bu yosemite i çok güzel yapmışlar gerçekten. Artık PC lere kurulabiliyor olması da ayrı bi güzellik tabi :D Az sabahlamadım zamanında kurabilmek için şimdide meyvesini yiyorum :D IMessage,Facetime ın falanda çalışıyor olması apayrı birşey zaten :) Leptoplar içinde nvidia optimus desteği olsa tadından yenmezdi..
 
Ben hala Mavericksdeyim hackintosh, gerek duymadım bir de gözüm yemedi onca şeyi sıfırdan yeniden yap falan :D Nedense harici hdd sıkıntı çıkarttı yedek alamıyorum düzeltebilirsem belki düşünürüm yosemite geçmeyi ama kuvvetle muhtemel logic ille de yosi isterim diyene kadar kalırım bunda.
 
Bende m-audio mobilepre usb sorun çıkardı yosemite 'de. Zaten 10.10 için sürücüsü yok. Çıkmazda heralde. VoodooHDA ile takılmak durumunda kaldım şu sıralar yeni bir ses kartı alana kadar.
 
Bir sorum olacak. Şimdi bu additional contentlerin hepsini indirdim ben. Olası format atma gereksinimim olursa bu indirilen additional contentleri yedekleyebilme şansım var mı ? Bir daha 50-60GB indirmek istemiyorum çünkü.
 
Geri
Üst