Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Tavsiye

TS9 için (Yumuşak drivelar ve boost işi için) : Joyo Vintage Overdrive.
Daha sert drivelar için : Mooer Black Secret.

Tecrübeyle sabit ikisi de fiyatına göre tek pedallar. Özellikle Joyo Vintage Overdrive ın TS9 dan eksiği yok fazlası var, ton olarak aynılar. Mooer tam bir Rat 2 değil ancak çok başarılı fiyatına göre. Ayrıca 2. el de 200 lira civarında RAT ler olması lazım onlara da bakabilirsiniz.
 
Öncelikle pedallar hakkında pek bir bilgim yok , şuan ekipmanlarmdam aldığım tondan hiç memnun değilim ekipman değişikliğine gitmem bayağı bir vakit alıcak.Pedalla sahte ama güzel bir ton yakalayabilirmiyim clean , distortion geçişlerinde basarak geçebiliceğim , güzel bir solo tonu ve distortion tonu olan (clean tonunun önemi yok ) en ucuzundan bir pedal önerirmisiniz.Bu durumda distortion pedalımı almam gerekiyor ucuz olarak ne işimi görür şimdiden teşekkürler.Bütçem 250 yi aşamaz.
 
Boss OS-2 öneririm, üzerinde overdrive ve distortion blend özelliği var. Tek pedaldan bir çok ton yakalayabilirsin ve daha sert ve kuvvetli tonlar için blendi overdrive a çekip amfinin distortionı ile bile birleştirebilirsin. Amfinin distortionn ı ile birleştirirken dip gürültüsünü engellemek için bir de sound gate e ihtiyacın olur yalnız.
 
Ben gene amfinin gainini yarım kullanıp üzerini Boss OS-2 ile beslemenizi önereceğim. OS-2 nin üzerinde overdrive ve distortion blend özelliği var. Tek pedaldan bir çok ton yakalayabilirsiniz. Amfinin distortionı ile birleştirince dip gürültüsü yapar onu engellemek için bir de sound gate e ihtiyacınız olur, tam bütçeyi tuttururuz :)
 
Boss OS-2 öneririm, üzerinde overdrive ve distortion blend özelliği var. Tek pedaldan bir çok ton yakalayabilirsin ve daha sert ve kuvvetli tonlar için blendi overdrive a çekip amfinin distortionı ile bile birleştirebilirsin. Amfinin distortionn ı ile birleştirirken dip gürültüsünü engellemek için bir de sound gate e ihtiyacın olur yalnız.

Şuan elde ettiğim tonlar çok kulak tırmalıyor gerek sololarda gerek ritimler , sololarda cırtlak iğrenç bir ses , ritimlerde ise sadece cızırtı.Tonlarım çok kötü bu pedal bunu ne kadar etkiliyecek benim için solo tonları ritim tonlarında daha önemli.Birde clean distortion geçişlerini yapabiliyormuyum bu pedalla
 
O amfi hakkında çok bilgi sahibi değilim ama üzerinde bi kaç efekt var galiba ve drive ı da yeterli bence sert çalacam diye tizlere ve gain e yüklenmemelisin. Hem dip ses çok artar hem de kulak tırmalayıcı sesler olur ekolayzırla haşır neşir ol mid frekansları dene tuşeni geliştir. Bence şimdilik bunları yap daha sonrada amfini satıp üstüne o parayı ekleyip sade küçük bir lambalı amfi alırsın ondan sonra pedal almaya başlarsın.
 
Amfinin tonal ayarlamasında hata yaptığımı düşünmüyorum tuşenin çok gelişmesini gerektirmeyecek parçalardada çok kötü tepki veriyor akor basmak imkansıza yakın gain yarıyı geçerse dip sesten ne çaldığın duyulmuyor.Ben pedalın çok gerekli olduğunu düşünüyorum.Amfinin üzerinde çeşitli efektler var reverb,chorus,phaser gibi ama olmasa daha iyi diyebilirim amfinin tonları hem çok yapmacık çok sahte hem çok dijital efektler eklendiğinde zaten batıyor isterseniz video ilede gösterebilirim bunu.
 
Doğru söylüyorsun yapmacık olur çok tatmin etmez. Ama zaten bu tip amfilerde herşey mevcut olur pedala ihtiyaç olmasın diye alınır. Pedallar da gerçek performansını iyi amfilerde verir. Bu arada cızırtı kalitesiz jak kullanımından da kaynaklanabilir.
 
Bilmiyorum kullandığım jak ibanez dsl15c çokta berbat olmasa gerek amfimi satıp roland cube 10gx ve bu pedalı almak ne kadar işime yarar tonda şuanki tondan hiç memnun değilim 1 ay sonra ilk sahnem var ton biraz iyi olsun istiyorum.

Edit : Jack dsc 10 aklım nere gitmiş bilmiyorum marshall amfi modeli yazmışım
 
Dediğin amfi de aynı stratejiyle tasarlanmış yani dijital. Bence senin alman gereken amfi bu tip bir amfi

İlla bu olmak zorunda değil ama dijital tondan kurtulmak istiyorsan böyle lambalı amfiler düşün.
 
Lambalı amfi almam için vakit ve para lazım onda zaten karar kıldım lambalı olarak Peavey Valveking II 20 düşünüyorum bide bunun kabin derdi var şimdilik beni 5-6 ay idare etmesi lazım bi şekilde.
 
Ekolayzır olmadan aradığım tonlar için birde pedal bağlamam lazım galiba buda 800 tl gibi bir fiyat yapar benim 250 tl bütçem var 250 yede amfimi satsam 300 tl açığım var gene sıkıntı oluyor.
 
Ciddi bir yankı sorunu varsa voltajdan olabilir sanıyorum. Topraklama bir yana dursun, benim transistörüm bile patladı 3 gün önce. TEİAŞ'ın ne yediği belli değil... Neyse, line'nın yine POD'larını kullanmanı tavsiye ederim. Şahsen benim bu aralar hedefimde ADD+ ve marshall amfiyi tamamlamak var. Ama metalci olsaydım, POD'u baya önerirler zaten. Öyle çok dijital bir sesi yok. Düşük bütçeli coverlarda gördüğüm kadarıyla da dipses kulağı çok tırmalamaz gibi.
 
Dediğin prosesör benim gitar ve amfimle iyi bir tepki vericeğini sanmıyorum.Aklımda yatan şöyle bişey var amfimi satıp 2. el bir mg10 alsam buna pedal bağlasam şuanki amfimden daha iyi bir ton alabilirmiyim.
 
Geri
Üst