Scalloped

Bu scalloped olayını merak ediyorum nasıldır ? çalıma ne gibi bir etkisi var ? artısı eksisi nedir ?
Denemiş/kullanan arkadaşların scalloped hakkında yorumlarını, düşüncelerini bekliyorum.
 
Elektrogitar'daki oyuk perde sisteminin adı..Artıları; kolay bend ve vibrato yapılmasına olanak vermesi, eksileri de perdelere basma hissiyatının biraz farklı olması ama buna zamanla alışılıyor.
Şahsi görüşüm tüm perdeleri scalloped yaptırmak biraz gereksiz, bunun yerine benim yaptığım gibi,12. Perdeden sonrasını scalloped yaptırmak en güzeli..Çünkü tiz pozisyonlarda bendler zorlaşıyor, scalloped da burda devreye girmiş oluyor. 12den öncesi normal kalması taraftarıyım..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Benim kafamda şöyle birşey var full scalloped ama 1den 7.perdeye kadar derinliği çok az 7. perdeden sonra derinlik biraz daha artacak ve normal scalloped perde olucak bir sorun çıkartır mı böyle olması ?
Akor basmak vs zorlaşır mı ?
 
scalloped solo ve bend tekniği için bir amaç yani akorlar için bi anlamı yok
akorlar için faydalı olan düz bi fretboard olması
zaten her istediğ bi arada olması mümkün değil
@scalloped dediği gibi hem akorlarda hem soloda fayda sağlamak istiyorsan
Sadece 12 perdeden sonra scalloped that.
 
Ben Ibanezin herman li modelini denemiştim 20. perdeden sonrası scalloped yapılmıştı. Gerçekten alt perdelerde bend çok rahat oluyor düz klavyedeki gibi tele çok güç uygulamaya gerek kalmıyor. Şahsen ben de 24 perdeli gitar aldığımda son perdelere uygulamayı düşünüyorum.
 
Tele bastığınızda, tel, bastığınız notanın sağındaki ve solundaki perdeye temas eder, içeri bastırmak için epeyce bir güç gerek, ama ilk perdeler daha geniş olduğu için burda telin içeri bükülmesi daha olasıdır, o yuzden tüm perdelere yapılması-akor basıcaklar için- önerilmez, tecrübeyle sabittir.
 
10.perde ve sonrasını scalloped yaptıracağım. 10 ve 11daha yüzeysel olucak 12.perde ve sonrası daha derin scalloped olacak. (Gitar epiphone lp special)
Yapınca/yaptırınca sonuçları yazarım buraya
 

Benzer konular

M
Yanıt
17
Gösterim
3K
mistreated4u
M
Geri
Üst