Forumdaki tüm arkadaşlar af buyrun TL yazınca sanırım çok abartı bir rakam gibi geliyor ama karşılığı 3125 usd ya da 2850 euro gibi bir rakama tekabül ediyor, bu ve benzer başlıkların açıldığı süreden beri de bu rakamlar gün geçtikçe azalmakta.. Bu rakama Tr şartlarında ''sıfır'' olarak Gibson ya da Fender'in standart modelleri dışında bir gitar almak zor.. custom gitar yaptırırdım diyen arkadaşlarda sanırım ya dümdüz bir spec verecekler ya da bu düşüncelerinde yanılmaya devam edecekler, zira gitar yaptırtmak istediğinizde tüm girdiler yine döviz üzerinden, sonra çıkan rakam birden üzmesin diye söylüyorum. 10000 tl nakit ile 2.el uygun bir gitar illaki düşürürsün zira çoğu kişide ekipman için ayıracak ya bütçe yok takas+nakite yönelmiş , olanda da piyasanın düzelmesini beklediği için riske girmek istemiyor. Elinde dediğin rakam varsa şayet önceki yorumlarda bir arkadaşın dediği gibi biletini kap gel, zira her geçen gün TL değer kaybediyor tüm dünyada usd düşse dahi.. Youtube üzerinden model model şu gitar böyledir, şu şöyledir diye zaman kaybetmek yerine, (5 senedir çalmadım diyorsun ve bu süre her geçen gün artıyor) enstrumana yeteri kadar hakim değilsen varsa bir tanıdığın çevrende ya da danışırsan İstanbul çevresinde en az 4-5 kişi çıkacaktır forumdan, beraber belli 3-4 marka model belirleyip, konsiye satılan yerlerde denemektir olay 2.el düşünüyorsan. Bundan öte verilecek tüm tavsiyeler beyhude, bilgisayar değil gitar alacaksın sonuçta.. Tüm parayı gitara yığacağına, yanında uygun bir lambalı amfi+attenautor ki lambalı olması şart değil uygun yollu transistörlü bir amfi alırsın takar çlar, arayı kapatmaya çalışırsın.
Son olarak,
Önümüzdeki günlerde belli ki xk lı gitar amfi önerileri açılmaya devam edecek ve öncesindeki paylaşımlar yine hiç yapılmamış gibi olacak, çünkü benzer başlıklar açıldıkça kimsenin açıp incelemediği fikrine kapılıyor çoğu kişi.. Nacizane önerim kapsayıcı bir başlıkta toplanır sabitlenirse, defalarca benzer içerikli başlıkların açılmasına gerek kalmaz diye düşünüyorum, zira çok yakın zamanda 5-6-7-8-9-10k bütçeli gitar-amfi ilanları açıldı çoğu sonuçsuzca ortada kaldı ve giderek bir kısırdöngüye ilerliyor.. En azından gerçekten yardım almak isteyen arkadaşlara bir faydası olur.
İyi günler herkese..