Zuhal ve Dore online alışveriş deneyimi.

Sahibi de çok kral adamdır. Kurulduğu günden (hatta kurulmadan) beri müşterisiyim, çok özenli ve ciddi çalışıyorlar.
Bakın yazışmalarımı arıyorum bayanın adını bulsam paylaşacağım. Yani online anlamda çokça alışveriş yaptım yapıyorum. İlk defa bu kadar ilgi ve müşteri memnuniyet odaklı bir karşılık alınca ülkemiz şartlarına bu hizmet çok fazla geldi :) kapım çalındı kim o dedim kurye dedi allah allah ne ki bu falan dedim kendi kendime çünkü beni arayıp bilgi vermelerini bekliyordum, Kurye kutuyu elime tutuşturdu aaa bir baktım paket falan mydükkan yazıyor. yok yaa olamaz dedim bir açtım benim siparişim. Telefona sarıldım hemen kadına 15 dakika boyunca etmediğim iltifat teşekkür kalmadı kadın nasıl kahkaha atıyor. Keşke herkes aynı olabilse. Helal olsun demekten başka bir şey yok.
 
Bu zamana kadar Zuhal'den ve Mydükkan'dan yaptığım alışverişlerde sıkıntı yaşamadım. Sitelerinin arayüzlerinin kötü olduğunu herkes belirtmiş. Online alışveriş deneyimi de Türkiye ortalamasında normal diyebileceğimiz bir noktada.

Bana sorarsanız bu mağazaların tek sorunu online alışveriş değil. Bire bir dükkanda satışta da ciddi problemleri var. Özellikle Zuhal'in tüneldeki şubesine her zaman kıl olmuşumdur. Kasılmaktan çatlayacak tiplerin çalışması, kendilerini rockstar sanıp bir havalar, bir üst perdeden konuşmalar... Bir çoğunun gitarlar, pedallar, amfiler hakkında derinlemesine bilgisi de yok. Ya sen ortalama 7-8k paralara satılan ürünler satıyorsun, Türkiye şartlarında niş sayılabilecek bir kesime hitap ediyorsun.
Gidip bir gitarı deneyip almak istesen, gerilirsin, sinir küpü olursun. Tip tip bakışlar, bıkkın bıkkın cevaplar. Sattıkları ürün 10.000TL içeri girip, kolay gelsin deyip, 10 bini verip çıkalım istiyorlar.
Aynı fiyatlara takım elbise veya abiye satan bir mağazaya gidin, size kral gibi hissetirirler. Zuhal'de de sanki her gün 10.000 tl ye herkes gitar alıyor da, bir tek siz ince eleyip sık dokuyormuşsunuz gibi hava var.
Sevmedim sevemedim şu müzik mağazalarını.
 
Son düzenleme:
Eleman işi maalesef her sektörde problem, kalifiye satış elemanı zor bulunuyor o ayrı konu ama katılıyorum ben de nedense en çok Zuhal Tünel mağazalarından (iki, üç mekan vardı bir ara) negatif elektrik almışımdır. Bir tek kere huzur içinde bakınmış, dolanmış, muhabbet etmiş değilimdir hatta alışveriş yaptığımda bile gergin ayrılmışımdır dükkandan. Son yıllarda daha çok Uniq'e işim düştü genelde iyi elemanlar. İş bilmeyen vitrin süsü gibi dikilenler de var ama onlar herhalde uzun vadeli olamadılar, pek ikinci kez görmedim onları.
Dore'nin uğradığım hiçbir mağazasında çok uzun zamandır denyo elemana denk gelmedim. Yıllar önce Tünel'de almayacaksan deneyemezsin tarzı tipler vardı ama pek kalmadılar. Bu arada her kapıdan geçenin bir şeyler kurcalamak istemesine ben de karşıyımdır ama sorduğum gitar USA PRS idi. İkinci el araba parası verecem ve denemeden alacam... peki. Mağaza belirtmek gerekirse Akmerkez en hoşsohbet ve ilgili Dore mağazası gördüklerim içinde. Çok yıl oldu gitmeyeli ama İzmir de fena değildi.
 
Online alışverişte ilk baktığım yer Mydukkan oluyor. Yıllardır kullanıyorum hiç üzmedi açıkçası. Kişiye özel artan indirim oranı, sipariş durumu hakkında yapılan bildirimler, abartı olmayan fiyat politikaları, hızlı geri dönüşler vs.. Şu ana kadar tadımı kaçıran bir şey olmadı.

Epeydir fiziksel olarak bir şey almadım bir mağazadan. En son 1-2 ay önce Kadıköy Do-Re'ye girdim bir arkadaşa Pacifica almak için. Elemanlar kötü değillerdi genel olarak. Boğmadılar en azından. Bazıları var denerken başında bekliyor, üstünde baskı hissediyorsun, öyle bir izlenim olmadı pek. Fiyatta da kısmen yardımcı oldular.

Yurtdışından parça alma konusunda çok deneyimim oldu. Onlar arasında en sevdiğim de Australian Luthier Supplies'tır. Thomann vari bir müşteri memnuniyet politikaları var. 100$ civarında bir sipariş vermiştim ve 1 aydan fazla bir süre (hatırladığım kadarıyla) geçmiş olmasına rağmen paket ulaşmadı elime. Mail atıp durumu izah ettim parçalara yakın zamanda ihtiyacım olduğunu söyledim. Adamlar beyanıma itibar edip hemen DHL express kargo ile benden herhangi bir ücret almadan aynı siparişten bir tane daha hazırlayıp gönderdiler. Ya ertesi gün ya da 2 gün sonra elime ulaştı. Bundan 1-2 hafta kadar sonra da standart kargo ile gönderdikleri ilk paket geçti elime. Ben de bu gelen kargoyu PTT ile kendilerine geri gönderdim hak geçmiş olmasın diye.

Bunun dışında StewMac de iyidir, her ne kadar bazı şeyler abartı pahalı olsa da. Güvenilir bir firma. Oradan da birkaç alışverişim oldu. Konuyu dağıtmış gibi oldum ama neyse idare edin :)
 
Şimdi size cumartesi günü Do Re ile telefonda yaşadığım bir durumu izah edeyim. Gerisine sizler karar verin. 1,5 yıl kadar önce arkadaşıma Do Re den mağazaya giderek 1 adet YAMAHA C-40 klasik gitar aldık. Alırken sağ olsunlar fiyatta taksitte v.s. kolaylık yaptılar. Orada orta yaşlarda kır saçlı bir abi vardı satarken dedi ki " siz şimdi bu gitarı alın çalmayı öğrenin ileride gitarı değiştirmek isterseniz bize gelin bu gitarı alırız istediğiniz gitarı size veririz dediler" mutlu mesut ayrıldık dükkandan.
13.03.2021 cumartesi günü arkadaşımlaydık dedi ki yav bunu verelim de ben bir elektrikli akustik alayım artık dedi ve Do Re yi telefonla aradık. ve yukarıda yazdığım konuşma ile ne almak istediğimizi anlattık ve mağazaya geleceğimizi söyledik.
Do Renin cevabı : Buyurun mağazamıza gelin istediğiniz gitarı gerekli kolaylık sağlayarak veririz size. Ama eski gitarınız için bir şey yapamayız.
Biz : Ama siz bu gitarı satarken bunu dediniz bize. Neden şimdi kolaylık sağlamıyorsunuz.
Do Renin cevabı : Evet haklısınız, outlet değerlendiriyoruz ancak şuan pandemi sürecinden dolayı 2. el alımı yapamıyoruz. Tamamen pandemi kaynaklı.
Biz : Nasıl yani anlamadık.
Do Re : Salgın yok mu, hastalık bulaş riskine karşı 2. el alımı yapamıyoruz.
Biz : Peki biz pandemi de mağazaya geleceğiz, ürünü deneyeceğiz, hatta belki de beğenip alacağız. O zaman salgın durumu ortadan kalkmış mı olacak. Yoksa tüm bunları yapmak için pandeminin bitmesini mi bekleyeceğiz.
Do Re : ssssssssss
Biz : Alo alo alooo, alla alla kapandı.
DÜRÜST SATICI DERKİ; evet kardeşim o dönem böyleydi ama artık alamıyoruz. dese aa tamam teşekkür eder yolumuza bakarız saçmaladılar resmen
 
Dore'den bir daha zırnık almayacağım ben. Hep indirimine, kampanyasına aldanıp atlıyorum her seferinde ayrı bir rezillik yaşatıyorlar. Köklü bir mağazasın ülkenin her yerinde şubelerin var ama hala küçük esnaf üçkağıtları, şark kurnazlığı peşindeler.

Daha önce bozuk lambalı amfi maceram olmuştu, konusunu da açmıştım. 3 aylık bekleyiş ancak tüketici hakem heyeti ile sonuçlanmıştı. Geçtiğimiz aylarda da sitesindeki outlet kısmından bir akustik gitar aldım. Açıklamada kusur olarak sadece alt eşik kırık yazıyordu. Yine de emin olmak için telefonla ulaşıp fotoğraf istedim. Eleman fotoğraf gönderdi. Fotolarda herhangi bir kusur göremedim. Gitar geldiğinde gövdenin orta birleşim yerinde köprüden aşağıya kadarki mesafede hafif ayrılma olduğunu farkettim. Önce kargoda olmuştur diye düşündüm ama gönderdikleri fotoları tekrar dikkatli incelediğimde kusurun o zaman da var olduğunu farkettim. Elemana neden belirtmedin diye sordum kem küm etti haklısın dedi. Neyse ki değerinden çok daha düşük bir fiyata aldığım ve tamiri de kolay olduğu için iade etmekle uğraşmadım. Luthier arkadaşa götürdüm hemen halletti. 100 liralık bir masraf bir de. Ya tamir edin ya da kusur ne ise onu belirtin çok mu zor? Al yaptın şark kurnazlığını ne oldu bir müşterini sonsuza kadar kaybettin.
 
Ben Zuhal'de yaptığım alış verişlerde genel olarak memnun ayrıldım. Gerek telefonla arayıp bilgi istediğimde, gerekse mağazalarına gittiğimde gerçekten memnun kaldım.
Şimdi de yılbaşından sonra güzel bir tüplü amfi almayı planlıyorum. Önce şu taksitleri bi bitireyim :)
 
Do-Re tecrübesi :
Aldığım Gitar
Tarih : 11/11/2021
Fiyat : 14.509 TL ( Güncel fiyatı : 44.258 TL )
Kargo : UPS
Gitar başka bir marka gitarın kutusu içinde geldi. Tek kutu içine naylonsu birşeye sarılıydı. Kutu içinde sabitleyici herhangi bir parça vs yoktu. Kargocunun fevri bir hareketiyle gitar çöp olurdu muhtemelen. Şanslıydım sağlam ulaştı.
Teller paslıydı. Tel yükseklikleri, entonasyon vs ayarlanmamış, teller neredeyse sapa yapışıktı.
Gitar geldiğinde sesini duyabilmek için telleri değişip, yükseklik ve entonasyon ayarı yapmak zorunda kaldım önce.

Zuhal tecrübesi :
Aldığım gitar
Tarih : 16/11/2022
Fiyat : 36.237 TL ( Güncel fiyatı : 51.900 )
Kargo : MNG
Bu gitar da başka bir ürünün kutusunda naylona sarılı geldi. Biraz daha fazla sarmalayıp sabitlemeye çalışmışlar ama... Yine kırılmadan ulaşması büyük ölçüde şansa bağlıydı ve şanslıydım yine.
Defalarca uyardığım için tellerini değişip ayarlarını yapmaya çalışıp yollamışlar 😊
Evertune köprü ve baritone bir gitara takabileceğiniz teller belli aralıklardadır. O aralıkla alakası olmayan teller takıp akord etmeye çalışıp yollamışlar. Evertune köprünün ne olduğundan habersiz birileri tarafından. Orijinal Evertune alyanını da kaybetmişler. Muhtemelen yıllardır ortalıkta ona buna ayar çekip durdular zaten o alyanla :D arayıp istedim... sonuç kara delik.
Bu gitarı da çalabilmek için tellerini değişip yeniden ayar çekmem gerekti.


USA yada UK fiyatı 1300-1500 $ arası üst segment gitarlar bunlar. Genelde orijinal iç ve dış iki kutuda, sabitlenmiş ve -Schecter in özellikle titiz davrandığı bir konu- ayarları yapılmış çalınmaya hazır bir şekilde yolladığı gitarlar bana bu şekilde ulaştı.
Sonuç : Yeni bir gitar aldığınızda heyecanınızı kursağınızda bırakan, lakayt iki işletme.

Not: Mydukkan her zaman favorimdir. Profesyonel ve titiz bir marka. 15 yıldır, alacağım her ürün için ilk mydukkan a bakarım. Varsa, fiyat bile araştırmadan sipariş veririm. Bazen başka yerde daha ucuzunu görsem bile umurumda olmaz. Onlarca ürün aldım, bir kez bile sorun yaşamadım. Maalesef bu gitarlar stoklarında olmadığı için dore ve zuhal e mecbur kaldım.
 
Do-Re tecrübesi :
Aldığım Gitar
Tarih : 11/11/2021
Fiyat : 14.509 TL ( Güncel fiyatı : 44.258 TL )
Kargo : UPS
Gitar başka bir marka gitarın kutusu içinde geldi. Tek kutu içine naylonsu birşeye sarılıydı. Kutu içinde sabitleyici herhangi bir parça vs yoktu. Kargocunun fevri bir hareketiyle gitar çöp olurdu muhtemelen. Şanslıydım sağlam ulaştı.
Teller paslıydı. Tel yükseklikleri, entonasyon vs ayarlanmamış, teller neredeyse sapa yapışıktı.
Gitar geldiğinde sesini duyabilmek için telleri değişip, yükseklik ve entonasyon ayarı yapmak zorunda kaldım önce.

Zuhal tecrübesi :
Aldığım gitar
Tarih : 16/11/2022
Fiyat : 36.237 TL ( Güncel fiyatı : 51.900 )
Kargo : MNG
Bu gitar da başka bir ürünün kutusunda naylona sarılı geldi. Biraz daha fazla sarmalayıp sabitlemeye çalışmışlar ama... Yine kırılmadan ulaşması büyük ölçüde şansa bağlıydı ve şanslıydım yine.
Defalarca uyardığım için tellerini değişip ayarlarını yapmaya çalışıp yollamışlar 😊
Evertune köprü ve baritone bir gitara takabileceğiniz teller belli aralıklardadır. O aralıkla alakası olmayan teller takıp akord etmeye çalışıp yollamışlar. Evertune köprünün ne olduğundan habersiz birileri tarafından. Orijinal Evertune alyanını da kaybetmişler. Muhtemelen yıllardır ortalıkta ona buna ayar çekip durdular zaten o alyanla :D arayıp istedim... sonuç kara delik.
Bu gitarı da çalabilmek için tellerini değişip yeniden ayar çekmem gerekti.


USA yada UK fiyatı 1300-1500 $ arası üst segment gitarlar bunlar. Genelde orijinal iç ve dış iki kutuda, sabitlenmiş ve -Schecter in özellikle titiz davrandığı bir konu- ayarları yapılmış çalınmaya hazır bir şekilde yolladığı gitarlar bana bu şekilde ulaştı.
Sonuç : Yeni bir gitar aldığınızda heyecanınızı kursağınızda bırakan, lakayt iki işletme.

Not: Mydukkan her zaman favorimdir. Profesyonel ve titiz bir marka. 15 yıldır, alacağım her ürün için ilk mydukkan a bakarım. Varsa, fiyat bile araştırmadan sipariş veririm. Bazen başka yerde daha ucuzunu görsem bile umurumda olmaz. Onlarca ürün aldım, bir kez bile sorun yaşamadım. Maalesef bu gitarlar stoklarında olmadığı için dore ve zuhal e mecbur kaldım.
Mydukkan konusunda kesinlikle aynı fikirdeyim. Keşke ürün yelpazesi daha zengin olsa.
 
Do-Re tecrübesi :
Aldığım Gitar
Tarih : 11/11/2021
Fiyat : 14.509 TL ( Güncel fiyatı : 44.258 TL )
Kargo : UPS
Gitar başka bir marka gitarın kutusu içinde geldi. Tek kutu içine naylonsu birşeye sarılıydı. Kutu içinde sabitleyici herhangi bir parça vs yoktu. Kargocunun fevri bir hareketiyle gitar çöp olurdu muhtemelen. Şanslıydım sağlam ulaştı.
Teller paslıydı. Tel yükseklikleri, entonasyon vs ayarlanmamış, teller neredeyse sapa yapışıktı.
Gitar geldiğinde sesini duyabilmek için telleri değişip, yükseklik ve entonasyon ayarı yapmak zorunda kaldım önce.

Zuhal tecrübesi :
Aldığım gitar
Tarih : 16/11/2022
Fiyat : 36.237 TL ( Güncel fiyatı : 51.900 )
Kargo : MNG
Bu gitar da başka bir ürünün kutusunda naylona sarılı geldi. Biraz daha fazla sarmalayıp sabitlemeye çalışmışlar ama... Yine kırılmadan ulaşması büyük ölçüde şansa bağlıydı ve şanslıydım yine.
Defalarca uyardığım için tellerini değişip ayarlarını yapmaya çalışıp yollamışlar 😊
Evertune köprü ve baritone bir gitara takabileceğiniz teller belli aralıklardadır. O aralıkla alakası olmayan teller takıp akord etmeye çalışıp yollamışlar. Evertune köprünün ne olduğundan habersiz birileri tarafından. Orijinal Evertune alyanını da kaybetmişler. Muhtemelen yıllardır ortalıkta ona buna ayar çekip durdular zaten o alyanla :D arayıp istedim... sonuç kara delik.
Bu gitarı da çalabilmek için tellerini değişip yeniden ayar çekmem gerekti.


USA yada UK fiyatı 1300-1500 $ arası üst segment gitarlar bunlar. Genelde orijinal iç ve dış iki kutuda, sabitlenmiş ve -Schecter in özellikle titiz davrandığı bir konu- ayarları yapılmış çalınmaya hazır bir şekilde yolladığı gitarlar bana bu şekilde ulaştı.
Sonuç : Yeni bir gitar aldığınızda heyecanınızı kursağınızda bırakan, lakayt iki işletme.

Not: Mydukkan her zaman favorimdir. Profesyonel ve titiz bir marka. 15 yıldır, alacağım her ürün için ilk mydukkan a bakarım. Varsa, fiyat bile araştırmadan sipariş veririm. Bazen başka yerde daha ucuzunu görsem bile umurumda olmaz. Onlarca ürün aldım, bir kez bile sorun yaşamadım. Maalesef bu gitarlar stoklarında olmadığı için dore ve zuhal e mecbur kaldım.
Bu gibi durumlarda ısrar edip mağazaya getirin buradan alacam diyorum. Genelde mırın kırın etseler de çekiyorlar mağazaya gözümle görüp alıyorum.
 
Zuhalden %50 indirimle(teşhir olabilir) x serisi jackson almıştım. Kargoyla eve gelmişti korona zamanında. 2 tane jacson kutusu içinde gitar sabitlenmiş şekilde gelmişti. Yanında da ince Zuhal kılıfı vardı kutunun. Gitarın ayarları da gayet güzeldi. Orjinal Tremolo kolu kutunun içindeydi.

2 yıl sonra ise gene Zuhal'den Pro serisi bir Jackson aldım. Bu sefer mağazada deneyerek aldım. Zuhal kılıfıyla sırtlandım götürdüm. Ayarları düzgündü, tremolo kolu yoktu, köprüden farklı renk bir tremolo kolu verdiler.
 
Do-Re tecrübesi :
Aldığım Gitar
Tarih : 11/11/2021
Fiyat : 14.509 TL ( Güncel fiyatı : 44.258 TL )
Kargo : UPS
Gitar başka bir marka gitarın kutusu içinde geldi. Tek kutu içine naylonsu birşeye sarılıydı. Kutu içinde sabitleyici herhangi bir parça vs yoktu. Kargocunun fevri bir hareketiyle gitar çöp olurdu muhtemelen. Şanslıydım sağlam ulaştı.
Teller paslıydı. Tel yükseklikleri, entonasyon vs ayarlanmamış, teller neredeyse sapa yapışıktı.
Gitar geldiğinde sesini duyabilmek için telleri değişip, yükseklik ve entonasyon ayarı yapmak zorunda kaldım önce.

Zuhal tecrübesi :
Aldığım gitar
Tarih : 16/11/2022
Fiyat : 36.237 TL ( Güncel fiyatı : 51.900 )
Kargo : MNG
Bu gitar da başka bir ürünün kutusunda naylona sarılı geldi. Biraz daha fazla sarmalayıp sabitlemeye çalışmışlar ama... Yine kırılmadan ulaşması büyük ölçüde şansa bağlıydı ve şanslıydım yine.
Defalarca uyardığım için tellerini değişip ayarlarını yapmaya çalışıp yollamışlar 😊
Evertune köprü ve baritone bir gitara takabileceğiniz teller belli aralıklardadır. O aralıkla alakası olmayan teller takıp akord etmeye çalışıp yollamışlar. Evertune köprünün ne olduğundan habersiz birileri tarafından. Orijinal Evertune alyanını da kaybetmişler. Muhtemelen yıllardır ortalıkta ona buna ayar çekip durdular zaten o alyanla :D arayıp istedim... sonuç kara delik.
Bu gitarı da çalabilmek için tellerini değişip yeniden ayar çekmem gerekti.


USA yada UK fiyatı 1300-1500 $ arası üst segment gitarlar bunlar. Genelde orijinal iç ve dış iki kutuda, sabitlenmiş ve -Schecter in özellikle titiz davrandığı bir konu- ayarları yapılmış çalınmaya hazır bir şekilde yolladığı gitarlar bana bu şekilde ulaştı.
Sonuç : Yeni bir gitar aldığınızda heyecanınızı kursağınızda bırakan, lakayt iki işletme.

Not: Mydukkan her zaman favorimdir. Profesyonel ve titiz bir marka. 15 yıldır, alacağım her ürün için ilk mydukkan a bakarım. Varsa, fiyat bile araştırmadan sipariş veririm. Bazen başka yerde daha ucuzunu görsem bile umurumda olmaz. Onlarca ürün aldım, bir kez bile sorun yaşamadım. Maalesef bu gitarlar stoklarında olmadığı için dore ve zuhal e mecbur kaldım.
Her iki firmadan da çok sayıda gitar aldım. Uzaktan aldiklarimda her seferinde telefonla arayıp bilgi aldım. Her seferinde gitarlar kendi veya başka gitar kutularında gayet iyi paketlenmiş ve hepsinde de birkaç kat kalin patpata sarilmisti. Sadece bir kez aldığım amfi kutusuz, sadece patpata sarilmis geldi ve dore müziği arayınca özür dileyip kutusunun kaybolduğunu söylediler ve başka mağazadan açılmamış kutuda gönderdiler.

Sizin deneyimleriniz olumsuz olmuş ancak başka zaman alisveris yapacaksanız bence urunun bulundugu magazayi arayın, satis temsilcileri hep ilgileniyor ve yardımcı oluyor.
 
Anlaşılan her tecrübe olumsuz sonuçlanmıyor, ama sorunda bu aslında. Her iki gitarı da alırken müşteri temsilcileri ile görüşüp aldım. Her türlü şansa kalıyor işin. Kurumsallıktan uzaklar. Eğitimsiz bilgisiz çalışanlar dolu. Yada düzgün maaş ve imkanlar verilmediği için sürekli sirküle olan çalışanlar. Haliyle düşen hizmet kalitesi... Belli ki bir yerlerde sorun var ve bu yıllardır aynı. İşine özenen birine denk gelirsen her şey yolunda oluyor, gelmezse... Hele ki biraz pahalı ve satışı nadir olan bir model alıyorsan daha kötü. Genelde kötü saklama koşullarında yıllarca onun bunun elinde sürüne sürüne hayatta kalmış aletler düşüyor eline. İki gitarında sap ağacını temizlerken yuh artık dedim. Sıfır diye aldığın gitarda da olmaz artık o kadar kir.

Neyse :) Duy sesimizi mydukkan :D Schecter ürünlerini siz de getirin, daha iki model var alacağım :D Kurtarın bizi bu amatörlerden artık!
 
Anlaşılan her tecrübe olumsuz sonuçlanmıyor, ama sorunda bu aslında. Her iki gitarı da alırken müşteri temsilcileri ile görüşüp aldım. Her türlü şansa kalıyor işin. Kurumsallıktan uzaklar. Eğitimsiz bilgisiz çalışanlar dolu. Yada düzgün maaş ve imkanlar verilmediği için sürekli sirküle olan çalışanlar. Haliyle düşen hizmet kalitesi... Belli ki bir yerlerde sorun var ve bu yıllardır aynı. İşine özenen birine denk gelirsen her şey yolunda oluyor, gelmezse... Hele ki biraz pahalı ve satışı nadir olan bir model alıyorsan daha kötü. Genelde kötü saklama koşullarında yıllarca onun bunun elinde sürüne sürüne hayatta kalmış aletler düşüyor eline. İki gitarında sap ağacını temizlerken yuh artık dedim. Sıfır diye aldığın gitarda da olmaz artık o kadar kir.

Neyse :) Duy sesimizi mydukkan :D Schecter ürünlerini siz de getirin, daha iki model var alacağım :D Kurtarın bizi bu amatörlerden artık!
siz mydukkan'dan schecter siparişi verdiğinizde onlar da dore'den alacak çünkü distribütörleri o firma. Mydukkan'da yoksa Dore onlara satmadığındandır. Gitarı distribütör firmadan aldıklarında da detaylı temizlik ve ayar yapacaklarını sanmıyorum açıkçası. Yapacakları en fazla akort ve belki sap ayarı olur. Mydukkan'dan iki akustik, bir Ibo premium almıştım zamanında, onların da klavyesi kupkuruydu.
 
Dore den 2 ay önce Schecter Nick Johnston HSS gitarını ön sipariş verdim. En geç 15 Mayıs'ta elinizde olacak demişlerdi Antalya bayisinde. Bugün aradım ve savaştan dolayı gemilerin geç geleceğini söylüyorlar. Haziran sonuna doğru elinizde olur diye eklediler. Böyle bir şey olabilir mi ya? Ben 2 aydır o gitarın heyecanıyla bekliyorum. Bana en geç 15 Mayıs dendi. Bir buçuk ay daha beklemeye niyetim yok. Sizce ne yapabilirim?
 
Ben Garage Sale'den akustik gitar almıştım. Sorunsuz çiziksiz jelatinleri üzerinde bir gitardı. Başka bir markanın kutusu vardı ama benim için sorun değil.
 
En geç 15 Mayıs'ta elinizde olacak diye belirtmişilerdi. Aradan 2 buçuk ay geçti şimdi de Haziran sonu gelir diyorlar. Umarım Haziran sonu gelince de Ağustos sonu demezler.
 
Geri
Üst