Bias fx 2 de yaşadığım cızırtı sorunu

Siz denemeden kesin bir şey söylemek afaki olur biraz. Aslında birkaç yıllık orta segment ve üstü bilgisayarlarda asio4all kullanarak onboard ses kartıyla bile kötünün iyisi ses alabilmek mümkün. Duyduğunuz patlayan feedback sesi programın mikrofonunuzu input device olarak algılamasından diye tahmin ediyorum.
evet ben de öyle tahmin ediyorum da o dert değil kontrol edilmesi kolay birşey. ilerleyen günlerde yukarda yazdıklarımı deneyeip tekrar post a yorum yaparım
 
149378 eklentisini görüntüle
En sağdaki 2 li yani sample rate i 44100 e çektim cızırtı hala vardı , sonra buffer size ı her sample ı tek tek seçerek denedim ama hala cızırtı sorunu aynıydı ( sağ aşağı köşede mute lu olduğuna bakmayın , çalmıyorken programı açtım ss almak için o sırada laptop feedback imsi bir çığlık sesi çıkarttığı için ordan susturdum ). Laptoptan hala asioyu kaldırmış değilim ve şuanda neden bilmiyorum bu şekilde şimdilik az sorun çıkartarak çalışıyor ses düzgün geliyor , pıt pıt sesleri eser miktarda , youtube dan müzik de çoğunlukla oynatıyor ( ilerleyen haftalarda laptoptan asio yu silip ayarlardan da asio yerine umc nin driver ını seçerek tekrar deniycem )
Hata 1: Audio driver olarak ses kartının kendisini seçmelisiniz.
Hata 2: Asio4all yerine ses kartının kendi Asio'sunu seçmelisiniz.

Bunlar size defalarca söylenmiş, bunlari yapmayıp hala başka sebepler aramaktaki ısrarı anlayamadım cidden. Bu ayarları yapmadan ses kartının kullanamazsınız. Yap kurtul hocam 🙂
 
Finallerden anca fırsat bulup dün deneyebildim. Öncelikle asioyu pc den kaldırdım sadece behringer umc yani kendi driver ını bıraktım . program içerisinde de behringer seçiliydi. Programı açtığımda yine cızırtı vardı sonra giderek azaldı falan , ben de şüphelendim acaba usb kabloda bi temassızlık var mı diye temassızlık yok , sonra aynı usb portuna aynı kabloyu birkaç şu zinciri yaparak denemeler yaptım ( aynı usb portuna tak , programı aç , ses cızırtılı mı bak , cızırtıyılıysa programı kapat usb yi sök ve tekrar takıp bu zinciri yinele ) şeklinde sürekli ses temiz gelene kadar denedim. Ses temiz geldiğini farkettiğimde ise bilerek usb kabloyu porta yakın başlık kısmından yukarı aşağı sağ sol oynatarak acaba port veya port-yazılım arası sorunla alaklı mı diye hareket ettirdim. Farkettim ki programı temiz sesle başlatmış olsam bile usb yi portun içinde hareket ettirince ses bozulabiliyor. Şuanlık kanaatim problemin ya laptoptaki usb portların dandikliği veya bu tarz bir sorunu veya yazılımsal. Bu arada asioyu kaldırdığımdan beri de 2 kere pıt sesinin gelip program sesinin kesilmesi sorunuyla karşılaşmadım. Çok nadiren arada 2 kere o pıt pıt sesi geliyor ama programla iletişimi kopmadan devam ediyor.
 
Geri
Üst