GTRS Intelligent Guitar

Araba mekanik bozulur diye at arabası almaya benzemiş yaptığın , firebirde baktım fiyat olarak aynıymış w800 ile, para senin tercih senin bir şey diyemeyeceğim.
Evet abi çok haklısın. Yüksek teknoloji ürünlerine genel çekincem Zonguldakta yaşamam. Sadece müzik,kayıt ekipmanı olarak değil bir çok cihazımın arızasında bu şehirde çok sıkıntı yaşadım. Ve tespitinde haklısın yollar bozuk bir şey olur diye köyümüze asla kendi arabamla gitmem. Saatlerce otobüs beklerim,otobüs de eski püskü bir şey.O yaz sıcağında 1 saatte gideceğim yere 3 saatte giderim.
Keşke at arabası olsaydı...
 
İlla kablosuz kullanacaksın diye bir şey yoktu bu arada.
doğru abi. Onu w900 için demiştim. Zaten almak istediğim w800 idi. Fırat Öz o kadar güzel anlattı,Ogün Sanlısoy'un ep sinde kullandı falan çok heveslenmiştim. Satın almak için pc başına geçince sağda dore reklamında firebird gözüme çarpınca baktım fiyatlarda hemen hemen aynı direkt aldım vallahi. Tim Skold dan dolayı çocukluk hayali gibi bir şeydi zaten.
İçim rahat ya
 
Evet abi çok haklısın. Yüksek teknoloji ürünlerine genel çekincem Zonguldakta yaşamam. Sadece müzik,kayıt ekipmanı olarak değil bir çok cihazımın arızasında bu şehirde çok sıkıntı yaşadım. Ve tespitinde haklısın yollar bozuk bir şey olur diye köyümüze asla kendi arabamla gitmem. Saatlerce otobüs beklerim,otobüs de eski püskü bir şey.O yaz sıcağında 1 saatte gideceğim yere 3 saatte giderim.
Keşke at arabası olsaydı...

Nere sizin köy hemşerim? :)
 
Yazıldıysa gözden kaçırdım... 800 ile 900'ün farkı ne headless modellerde?
Bir de Jack olan aparat direkt aktif FRFR'a takılabiliyor galiba yani ses kartına girmek şart değil?
Evet, direkt frfr e takılabiliyor, kulaklık, herhangi bir hoparlöre de sorunsuz ve iyi kalitede ses veriyor. Müzik sistemlerindeki aux in, line in girişlerine de bağlanabilir sorunsuzca.
800 ve 900 arasındaki farklar:
900 modelinde dahili wireless vericisi var, gitarı alınca kablosuz alıcı da paketten çıkıyor, onu ses vereceğiniz amfi, hoparlör, frfr...etc bağlayıp kablosuz bağlantı sağlıyorsunuz. 800 modelinde çiftli verici-alici olarak wireless kullanmak gerekiyor (wireless kullanmak şart değil tabii ama rahatlık)
W900 modelinde 3 renk var, üçü de ışığa göre renk tonu değiştiriyor Aurora kodlu renkler. Bende Aurora purple var, mavi ile eflatun arasında değişiyor ışığa göre.
W800 modeli de sabit renkler var.
Bunun dışında aynı olması lazım.
Her iki modelde de kablosuz footswitch de geliyor, Bluetooth ile bağlanıyor. Böylece telefon aplikasyonunu hiç kullanmadan tüm tonlar arasında geçiş ve daha birçok fonksiyonu oradan kullanabiliyorsunuz.

Bu bahsettiklerim headless modeller için geçerlidir.
Strat kasa olan modellerde 800-801 ve birkaç model numarası daha var, orada renk ve malzeme farkı da oluyor modeller arasında.
Aktif olarak kullanıyorum GTRS W900 modelini, herhangi bir sorusu olan iletişime geçebilir. Ayrıntılı foto, kayıt...etc paylaşabilirim.
Gitarla gelen softcase aşırı güzel ve kaliteli. Keman caseinin az birşey büyüğü. Seyahat için ideal.
Edit: Sniper benden önce yazmış. Evet dahili processor de farklı sanırım
 
Son düzenleme:
ara ara göz attığım bir cihaz, derin analiz etmedim ama GAS kızıştıran cinsten

gitar olarak fena değil ama o oksitlenmeyen zart zurt bakır fret işi goy goy... adam gibi nickel fret de geç... pazarda satılan Nasa teknolojisi leğen ya da F1 pilotu kumaşından don filan gibi sahtekar işi geliyor kulağa...

kullananlara sormak lazım... headless olunca o dipten tuner'lar nasıl? .... barnakla çevriliyor mu Hulk mu olmak lazım... bir kere headless bass çalmıştım, alyanla ancak yapabiliyordum ki ortalama güçte bir erkek eli sonuçta ama çeviremedim meretleri... ya da zorlayınca bir anda zort diye yarım ses filan gidiyordu...

Cloud'tan app'e yükleme yapabilmek güzel ama sanırım firmware değişmediyse app'ten gitara harici preset veya IR vs yüklenmiyor, yani app yanında değilse sadece gitar içindekilere mahkumsun gibi anladım ... bir de GE150 ne yav... şunu yapmışsın 3 kuruş daha koy fiyata 300'ün yazılımını yükle artık

direkt monitor ve/veya FRFR'a takıp çalmak bence en büyük "selling point"... alırsam bunun için alırım... kablosuz, amfisiz kıl tüy al eline otur istediğin yere çal

ayrıca fanfret olayı donwtune yapınca tel stresini dengelemek için uzun skalada ihtiyaç olan bir şey... 6 telli ve 25.5 skala ile estetik ve havalı olsun dışında bir fonksiyonu var mı multiscale olayının... hele de standart 9-42 gelen bir gitar için... sanırım yine fikri ortaya atan mühends/yazılımcı vs tayfa gerçek gitaristlere susun lan biz icat ettik böyle olacak demiş... Umut Sarıkaya fan'ları bilir "beraber bulduk olm... çok kararlı bak"
 
Tunerlar parmakla çok rahat ayarlanabiliyor. Çok sık akort etmeye de gerek yok, kolay kolay kaçırmıyor.

Paslanmaz çelik fretler her yeni gitarda standart olarak sunululmalı.
Akıllı özellikleri dışında normal gitar olarak kullanınca da gayet iyi ve kaliteli tonlar. Manyetikler gayet güçlü, sert tonlara rahat ulaşılıyor kendi manyetigiyle. Uzun kullanımda nasıldır bilmiyorum ama yaklaşık 6 aydır herhangi bir sorun çıkarmadı, hâlâ orjinal telleri üzerinde.
Ge300 yorumunuza katılıyorum, çok daha güzel olurdu evet, ama fiziki olarak o modelin çipi gitara sığar miydi bilmiyorum, pickguardın altını açıp bakmadım ama sonuçta sınırlı bir yer, belki de bundan dolayıdır.
Geçenlerde akıllı amfi de çıkardı Mooer. Onda da sanırım aynı processor var içinde. Amfiye daha yüksek model processor koyabilmeleri daha mümkün olsa gerek. Belki de ticari kaygı. Sonuçta Mooerin en yüksek modeline ürün yelpazesi olarak rekabet çıkarmak istemiyor da olabilirler.

Fanfret olayı hiç rahatsiz etmiyor, çünkü çok fazla eğimli değil. Ben de Ibanezin qx527 headless modeli var, fanfretli (hatta Ibanez EvoGold diye bir fret çıkarmış, sözde o da paslanmiyor ama uzun vadede nasıldır, henüz erken teyit etmek için). GTRS e oranla çalımı çok daha zor, alışmak uzun zaman alıyor. GTRS de çalarken çok da farketmiyorsunuz bunu. Teknik olarak multiscale konularına hakim değilim, evet belki de trende uymak için bu işe girişmiş de olabilir Gtrs 😄

Edit: Bu arada birkaç gün önce güncelleme geldi yazılıma, ama herhangi bir yenilik farketmedim. Belki ileride birşeyler yaparlar, bakalım. Ir olayı su an için sadece bulut üzerinden. USB C kablosu ile bilgisayara bağlayıp dosya alışverişi özelliği getirseler güzel olurdu. Böylece aldığımız looper kayıtlarını da bilgisayara veya aplikasyonu üzerinden telefona dosya olarak aktarmak iyi olurdu. Bunun eksikliğini hissediyorum. USB üzerinden bilgisayar ve telefona direkt kayıt alınabiliyormus ama ben yapamadım bir türlü bunu. Belki de özel olarak OTG kullanmak lazım.
 
Son düzenleme:
Gitarın boyutu küçüldükçe fiyatı artıyor 😂 eski Nokia telefonlar gibi
Hala almadım, ilk burada sorduğumda 18-19 bin TL idi. Sürekli gitar almaya diye çıkıp paraflaş, lens vs alıp dönüyorum. P800 ile W900 arasında fret farkı var sanırım bir fanfret, headless ve dahili alıcı olayları harici. Ne önerirsiniz? Çelik fretli p800 serisi mi yoksa W900 mü?
 
Taşınabilirlik açısından headless kesinlikle. Almışken w900 daha iyi olur aradaki fiyat farkı sıkıntı olmayacaksa. P800 Strat kasa, daha ağır. Renk olarak da w900 u vol beğeniyorum. Tavsiyem Aurora purple. Yani resimlerde mavi olan
 
Taşınabilirlik açısından headless kesinlikle. Almışken w900 daha iyi olur aradaki fiyat farkı sıkıntı olmayacaksa. P800 Strat kasa, daha ağır. Renk olarak da w900 u vol beğeniyorum. Tavsiyem Aurora purple. Yani resimlerde mavi olan
Galiba Türkiye'de alınabilecek en ucuz headless gitar w900. İşçilik olarak nasıl bir gitar, 30000tl vermeye değer mi?
 
oldukça mantıklı bir cihaz ... gittikçe ikna oldum... elbet coşup da yav ESP'ye para verilir mi bu varken filan diyenin ağzına ıslak terlik vurmak lazım ama tam bir gündelik iş bitirici gibi W900 - boyutlarından dolayı P yerine W dedim, P de makul
tabu konuya değinilmemiş ama... ismi söylenmeyen... Duman tonu alınabiliyor mu?
 
Geri
Üst