Neverland(dreamtone)

Shades Müzik'e gittim geçen gün. Duvarda Dreamtone konser afişleri vardı. Sanırım bir tane asmak kendilerini kesmemiş. Hızlarını alamayıp bir cama, bir de duvara olmak üzere 2 tane daha afiş asmışlar. Bu afişleri asarken de bizim 10 gün kadar önce astığımız "Ankarock 2005" afişimiz yalan olmuş.

Asan arkadaşlara teesüflerimizi sunuyoruz. Aslında daha ağırını söylemek var ama grup elemanları arasında arkadaşlarım var.
Başkalarının emeklerine de biraz saygı gösterilmesini beklerdik.
 
deerrudolf demiş ki:
Shades Müzik'e gittim geçen gün. Duvarda Dreamtone konser afişleri vardı. Sanırım bir tane asmak kendilerini kesmemiş. Hızlarını alamayıp bir cama, bir de duvara olmak üzere 2 tane daha afiş asmışlar. Bu afişleri asarken de bizim 10 gün kadar önce astığımız "Ankarock 2005" afişimiz yalan olmuş.

Asan arkadaşlara teesüflerimizi sunuyoruz. Aslında daha ağırını söylemek var ama grup elemanları arasında arkadaşlarım var.
Başkalarının emeklerine de biraz saygı gösterilmesini beklerdik.

Konser düzenlerken büyük sıkıntılardan biri de bu. Ya afişiniz sökülür, ya üstüne başka afiş asılır. Biz afişleri asarken özellikle dikkat ettik üzerlerine asmamaya ve diğer insanlara saygı göstermeye. Müzikle alakalı afişler olmamasına ragmen Tüpraş'la ilgili afişlerin bile üstlerine asmadık. Ama şurada zaten bir avuç grubuz, neden bir diğerimizi engelleyelim ki? Ki kaldı ki tarihler farklı insanlar iki konserden birini tercih etmez. Gelecek olan ikisine de gelir.
 
Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor. Ankarock2005 konserinin afişi kesinlikle sökülmedi. Ortada yalan olan birşey yok. Ayrıca yalan olmakla neyi kast ettiğini hala anlamış değilim. Biz Shades'den izin alıp 3 afiş asınca Ankararock 2005 afişi daha az mı dikkat çekmeye başladı? Yalan olmasından kastı bu mu?? Shades'e bir kaç gündür gitmiyorum en son basçımız Efe konser biletlerini bırakmak için dün gitti. Ankararock 2005 konserinin afişi ordan kaldırıldıysa bile bunun bizimle hiçbir şekilde alakası yoktur!!!
Shades Müzik ile bilet satıp satamayacağımızı görüştük ve olumlu sonuç aldık. Biletlerin orada satıldığını belirtmek içinde ''Biletler burada!!'' yazan bir plotter çıktısı aldık. Aynı plotter Zıd Müzik'te de şu an bulunmakta. Shades'in sahibi olan Süleyman abi konser afişini ve plotterı asmamızda bir sakınca görmedi, onun denetiminde astık. Kimse kimsenin emeğini suistimal etmeye çalışmıyor. Mekanların iznini almadan asla fazladan afiş asmayız. Shades Müzik'te de mekandan tamamen izin alınarak o afişler asılmıştır. Başka hiçbir konserin afişlerine kendi konserimizin afişleri için birşey yapmayız, yaptığımızda görülmemiştir bunu önemle belirtirim! Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim.
 
Dreamtone olarak şu ana kadar hiçbir gruba ya da organizasyona saygısızlık etmedik. Asla da etmeyiz!!! Mekanlar hakkında söylediklerimi doğrulamak isterseniz gidip Zıd Müzikle ve Shades Müzikle görüşebilirsiniz. Onların izni olmadan kesinlikle birden fazla afiş asmayız. Kaldı ki afiş astığımız her mekan ile teker teker görüşüyoruz asla kimsenin izni olmadan bir yere afiş asmıyoruz. Afişleri o mekanların gözetiminde asıyoruz. Afişi asabileceğimiz yeri onlar gösteriyolarlar biz kafamıza göre şuraya asalım diyip asmıyoruz!!!(Bunu tekrar önemle belirtirim!!). Ayrıca nasıl afiş asmaya izin vermek mekanların elindeyse, kaldırmakta onların elindedir. İsterlerse bizimkileri de kaldırırlar. Onların takdiridir birşey diyemeyiz buna. Ancak gidip neden afişimizi kaldırdıklarını kibarca sorarız. Bu en doğal hakkımızdır. Bizimde Kıtır'ın önündeki afişlerimizi söktüler gittik tekrar astık. Lütfen sırf çamur atmak için laf etmeyin. Bizim başka gruplara gereksiz yere saygısızlık etmeye niyetimiz yok, her zamanda bu tavrımızı sürdüreceğiz.
Olayın detaylarını bilmeden bize laf söyleyen arkadaşları burdan kınıyorum. Umarım bir daha böyle bir sorun yaşanmaz aramızda.
 
METAL INSIDE (Çevirisi aşağıdadır)

Progressive Power Metal aus der Türkei, ist mir zwar bisher noch nicht untergekommen, aber neue Erfahrungen können ja nicht schaden, wie dann auch DREAMTONE beweisen. Die Band mit einem Durchschnittsalter von gerade einmal 25 Jahren verfügt über eindrucksvolle Fähigkeiten, die sich zum einem im Songwriting (wenn auch nicht immer ganz konkludent) und zum anderen im technischen Bereich (Gitarren Leads) offenbaren. Erstaunlich ist auch, dass die Jungs schon ziemlich eigenständig klingen und niemanden kopieren oder zu offensichtlich nacheifern. Stattdessen hat man alle Energie dafür verwendet, anspruchsvolle, vertrackte aber dennoch nachvollziehbare und melodiöse Songs zu schreiben. Songs, wie zum Beispiel „Reasons“, „Behind The Face“, „The Teaser“ oder der Titeltrack, bringen die Trademarks dieser jungen Truppe auf den Punkt: einprägsame Melodien, ein ordentliches Härte-Level und guten, wenn auch etwas gewöhnungsbedürftigen Gesang. Nur die Produktion passt sich dem positiven Gesamteindruck nicht ganz an und lässt besonders bei den Drums die nötige Durchschlagskraft vermissen. Insgesamt ist „Sojourn“ ein aus meiner Sicht recht gutes Konzept Album geworden, dem man mal sein Gehör leihen sollte. Ein richtig guter Einstand von DREAMTONE! (lk)

Ve bu da Altavista'nın yaptığı çeviri...

Progressive power Metal from Turkey, did not find accomodation me so far yet, but new experiences cannot harm, as then also DREAMTONE proves. The volume with an average age of straight once 25 years has impressive abilities, which reveal themselves to the one in the Songwriting (if also not always completely konkludent) and on the other hand within the technical range (guitars Leads). Amazing it is also that those sound young already rather independent and does not copy anybody or too obviously nacheifern. Instead one used all energy for, fastidious writing vertrackte however nevertheless comprehensible and melodioese Songs. Songs, like for example "Reasons", "Behind The Face", "The Teaser" or the title TRACK, bring the trademarks to this young troop on the point: einpraegsame melodies, a tidy hardness level and good, although somewhat habituation-needy singing. Only production adapts to the positive general impression not completely and lets particularly with the Drums the necessary striking power miss. Altogether "Sojourn" became out my view quite good concept album, to which one should borrow times its hearing. A correctly good beginning of DREAMTONE! (process card)
 
deckard demiş ki:
Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor. Ankarock2005 konserinin afişi kesinlikle sökülmedi. Ortada yalan olan birşey yok. Ayrıca yalan olmakla neyi kast ettiğini hala anlamış değilim. Biz Shades'den izin alıp 3 afiş asınca Ankararock 2005 afişi daha az mı dikkat çekmeye başladı? Yalan olmasından kastı bu mu??

Süleyman Abi'nin bu olayla bir ilgisi yok, başta onu belirteyim.
Asılan Dreamtone afişleri sonucunda Ankarock afişinden sadece konser adı ile 3 grup adı bulunuyordu. Yalan oldu derken bunu kast etmiştim. Diğer gruplar, yer, tarih, saat, bilet hakkında bilgi edinmek mümkün değildi.
 
deckard demiş ki:
Başka hiçbir konserin afişlerine kendi konserimizin afişleri için birşey yapmayız, yaptığımızda görülmemiştir bunu önemle belirtirim! Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

deckard demiş ki:
Afişleri o mekanların gözetiminde asıyoruz. Afişi asabileceğimiz yeri onlar gösteriyolarlar biz kafamıza göre şuraya asalım diyip asmıyoruz!!!(Bunu tekrar önemle belirtirim!!).

Bugün junkcan ve nevermore rumuzlu arkadaşlar afişlerin varlığından şüphe duyduklarından dolayı Orta Dünya Cafe'ye uğramışlar. Gittiklerinde ise daha önce kapıda asılı duran Ankarock afişinin yerinde Dreamtone konser afişini görmüşler. Usanma nedeniyle girip sormamışlar bile nedenini...

Akşam ise Nightwolves toplantısı nedeniyle gittiğimiz Orta Dünya'nın sahibi (sanırım) Özgür Abi'ye afişimizin neden yerinde olmadığını (sizin önceki açıklamalarınızdan dolayı kabahati mekanda bulmaya niyetliydik), neden çıkarıldığını sorduk. O ise bu durumdan haberi olmadığını, kesinlikle kendisiyle ve mekanıyla bir ilgisi bulunmadığını söyledi. Buna toplantıda yer alan diğer 4 kişi de şahittir.

Bunun da mı sizinle bir bağı yok acaba? (Yanlış anlaşılmasın, kesinlikle iyi niyetli düşünerek merakımdan soruyorum. Elemanlar kusura bakmasın gerçekten ama mekanın bu açıklamasından sonra da kafamızda soru işaretleri kalmıyor değil.) :bilmem
 
Selam Arkadaşlar;


Madem iyi niyetli sormuşsun, iyi niyetle cevap vereyim.

Orta Dünya Kafe'ye afiş asmadık, afiş bıraktık. Kaya (Özgür Abi'nin kardeşi), "afişleri ben hallederim" diyip, afişleri bizden teslim aldı (ki bu da Özgür abinin olayı bilmemesini açıklar sanırım). Teslim alırken de afişleri "şuraya as abi" ya da "şu afişi sök, bunu koy abi" demedik. Yanlış anlaşılma olmasın diyeceğim ama şunu belirteyim, başka konserlerin afişleriyle bizim pek bir alıp veremediğimiz, bir ilgimiz, ters bir düşüncemiz, bir sıkıntımız, bir çekememezliğimiz, bir gıcıklığımız, bir kıskanmamız, bir ekarte etme girişimimiz, bir baltalama isteğimiz, bir "....." yok. Başkasının düzenlediği, çıktığı konser vs. ile hiç ilgilenmiyoruz (kötü niyet babında). Dolayısıyla oradan afişin sökülmesinin BİZİMLE BİR İLGİSİ YOK.

Başka işaret var mı, soru babında?

Forumlarda başka insanlar ile herhangi bir tartışmaya vs. girmemeye veya didişmemeye çok özen gösteriyoruz, yine gösterelim diyerek bunu son cevap olarak atıyorum, yazdığım cevap grubun 1. dereceden bağlı (grup üyeleri, menajeri) üyelerini DİREKT olarak bağlar ve doğruluğu kesindir. İnanmıyorsanız eğer tabii, yapabileceğimiz bir şey yok, size kalır.

Bugüne kadar, bu grubun hiçbir elemanı, başka bir grubun, organizatörün, müzisyenin, mekanın (vb) konserini baltalamaya veya engellemeye çalışmamıştır ve çalışmaz, çünkü işi bu değildir, derdi bu değildir, niyeti hiç değildir ve başkasının başarısı veya başarısızlığı da sevinç ya da üzüntüden öte bir "bizi bağlar" durumu yaratmaz.

Bir mekanda, bir başka konserin afişinin, bu grubun konserinin afişi yüzünden kaldırılmış olması durumu varsa, bu bizimle ilgili değildir, değildi ve olmaz da (hala inanıp inanmama kısmı geçerli, keyif olayı...). Afişlerimizi astığımız HİÇBİR yerde, bırakın afişleri söktürtmek, afişin bir kısmını kapatacak şekilde bir yapıştırma bile yapmadık ve yapılmamasına da özen gösterdik. Şebnem Ferah konseri afişini asmak için görevli bazı arkadaşlar gözümüzün önünde bizim afişlerimizi söküp kapatırken bile bunu yapmadık. Sidik yarıştırmak gibi bir derdimiz hiç ama hiç yok, olması için de ortada bir durum yok ve olamaz da.

Tekrar yineleyelim ve bu tartışma bitsin. Dreamtone grubu, herhangi bir afiş "engellenmesinden" kesinlikle sorumlu veya haberdar değildir ve aksi yönde uğraşarak reklamını yapmıştır. İnatla böyle olmayacağını düşünen arkadaşlar için yapabileceğimiz bir şey yok. Kimi yerlerde büyük afişleri, küçük afişlerin arkasına yerleştirmeye bile çalışan insanlar olarak gönlümüz de rahat. Burada bu kadar dil döküp cevap vermemizin sebebi, istekli veya sadece kızgınlıkla yapılan sorgulama şeklinde olsa bile "çamur at, izi kalsın" diyaloglarına muhattap kalmamak ve bizi sevebilecek insanlar olabileceğini göz önünde bulundurup, onların yalan yanlış bilgilendirilmesini önlemektir.


Eğer hala inanmıyorsanız, size bir davet vereyim. Bu forumu okuyan tüm dinleyici/gözlemciler, bu grubun böyle bir sorun çıkarttığını iddia edenler ve bizler, belirtilen mekanların hepsini BERABERCE gezip sorabilir ve konuşabiliriz, keza sözümüz doğrudur ve sözümüzün eriyiz ve Dreamtone grubu olarak çekineceğimiz hiçbir şey yok ;).

Başka soru işareti var mı diye tekrar soruyorum. Bu grup böyle yaptı dedi diye söyleyebileceğiniz ve şikayetiniz olan HERHANGİ başka bir konu varsa da yüzleşmeye ve gayet alenen cevaplamaya hazırız.

Bizler müzisyen olmaya çalışan insanlarız ve müzik üretmeye çalışıyoruz, bu gibi yanlış bilgilendirmeler, yanlış değerlendirmeler ve bunun sonucunda gaza gelip yanlış ithamlarda bulunup bizi eleştiren arkadaşlardan ricamızdır ki, lütfen daha iyi araştırın, daha dikkatli araştırın keza biz SADECE müzik yapmak istiyoruz, didişmek değil, eminim her müzisyenin ve takipçisinin de isteği böyledir.

Saygılarımı sunarım;

Oganalp Canatan




(edit notu: imla hatası düzelttim)
 
Eyvallah Oganalp... Gerekli yanıtı aldım kendi adıma. Demek ki bundan sonra afiş asacağımız mekanları daha dikkatli seçmemiz gerekiyor. Zaten ilk mesajımdan sonra suçlama babında sormamıştım.

Çalışmalarınızda başarılar diyeyim, umarım her iki konser de iyi geçer.
 
Teşekkürler, size de başarılar.

Dreamtone olarak elimizde sadece promosyon ve kimi konserler için ayırdığımız kopyaları kalan Unforeseen Reflections'ın bittiğini duyurmuştuk. Keza, daha sonra yapılan organizasyonlarda cd satış izni alamadığımızdan, o konserler için ayırdığımız cdleri OverAll Live Music Club konserine getirebileceğiz. Zor Müzik ve Zıd Müzik standının da açılacağını söylemekten de mutluluk duyarız. Unforeseen Reflections demomuzu da bu standtan edinebilirsiniz. Ayrıca, OverAll'da, ilk defa Sojourn kaydının yayınlanmamış parçalarını da duyabilirsiniz, kimini canlı, kimini kolonlardan :).


Görüşmek üzere.
 
Artan afişlerden beşer onar tane de ben istiyorum odama asayım, ortalık şenlensin:)

Bu arada heyecanla This Flickering Light'ı bir daha canlı dinlemeyi bekliyorum... (Çalmazsanız kovalarım :p)
 
Hastanızım abi.(recep ivedikten sonra tabi)
Geyik bir yana güzel grupsunuz,güzel insanlarsınız.Konserde görüşürüz umarım.
 
Yazık bana

Garaj.org da geziniyodum. Dream Theater, Dreamtone, D... yazıyodu. Tamam Dream theater'ı anladık da peki Dreamtone da ne? Kader ağlarını birkaç ay önce işte böyle ördü. Resmi web sitenizden dowlandlayıp dinledim ve çok hoş gerçekten. Çok iyisiniz! :D Albümü almak için Bakırköy'de anlaşmalı bi yeriniz olduğunu duyunca çok sewindim,gittim ama maalesef YOKtu. Adam da zaten 3-5tane vardı diyince kahroldum. Napcam ben şimdi ya? :cry: Siteden indirdiklerimle idre ediyodum ama ama artık yetmiyo. Bi de taksimdeki yere gitcem ama boğaz 2 otobüs değiştir, boğaz köprüsünü geç, taksime gelince bi de orayı ara üstelik orda neyle karşılaşcamı da bilmiyorum. Yani ankara ya gelmem bundan daha kolay..Adresi wersem siz kargoyla yollasanız bende parayı burdan adama weririm olmaz mı?? 1 Ekim'de konseriniz varmış. offf ya herşeyi Ankara'da yapıyosunuz. Buraya da gelin. Gelip dinlemeyi çok isterdim. Çok konuştum,şimdiden başarılar.
 
Yaw Turkrock a werdiğim e-postayı kontrol ettim garip bişeler war. Okuyamadım,anlamadım. :evil: Yahoo dan kendi kendime 4-5 kez mail attım tık yok. Bende adresi değiştirdim, şuan sorun yok. Magician mümkünse tekrar atar mısın?
 
Geri
Üst