Neverland(dreamtone)

ya hocam, albümün promosyonu olsun, gösterdiği kalite olsun, oganalpi zor'dan tanımanın insanda gruba karşı sempati beslemesine sebep olması olsun; iyi hoş da.
yahu ben albümdeki besteleri beğenmedim hiç, (demonun hastasıyımdır mesela) hadi o kişisel zevk meselesi olsun; yahu audio albüm 128kbps mp3 kalitesinde ses veriyor anlamadım gitti. megavizyonda sahte albüm mü satıolar mp3ten çekme acaba?
bir de oganalpin vokali de, demodakinden kötü.
niye yani? nasıl?

yok, ben her türlü demoyu sevdim bu albüm hiç tatmin etmedi beni.
 
Deli Kasap E-Zine'den Sojourn'a gelen bir kritik;

Ankaralı grupların kaliteli albümlere imza atmaları yerli Rock/Metal piyasamızın İstanbul'a bağlı kalmaması, yayılması, genişlemesi ve zenginleşmesi açısından iyi bir gelişme. Dreamtone ise bu gelişimi en bariz kılan iki Ankaralı gruptan biri (Diğeri de 2005'de çıkardıkları muhteşem ilk albümleri ile Crossfire!)

Dreamtone, 2001 yılında kurulan ve 2004 yılında kaydettikleri 11 şarkılık demo albümleri "Unforseen Reflections" ile adını duyurmaya başlamış bir grup. 2005 yılı başında Ankara'da Midasın Kulaklığı Stüdyoları'nda kaydettikleri bu ilk albümleri "Sojourn"u ise ancak 2006 yılında çıkarabilmiş olan bir Progressive / Power Metal grubu.
"Sojourn"da dikkat çeken ilk unsurlar ise şunlar: Shadow Gallery grubundan Gary Wehrkamp'ın albümde hikâyeyi anlatıcı ara ses konumunda olması, albümün bir konsept üzerinde hareket etmesi ve müzikal açıdan oldukça yoğun bir melodi bütünlüğü taşıması.
"Sojourn" hikâye olarak; ailesi ile beraberken ölen ve Tanrı'nın yanında mutsuz olup, tekrar ailesine dönmek, yaşadığımız dünyaya geri gelebilmek için şeytan ile anlaşma yapan bir meleği anlatıyor. Hikâyeye göre; ana karakter olan melek, işin boyutunu ve yaptığı hatanın büyüklüğünü fark etmeden, kendisini dünyamıza döndürmesine karşın Şeytan'a ruhunu vermeyi kabul ediyor çünkü bu anlaşmayı yaparken düşündüğü tek şey ailesinin yanına geri dönebilmek. Daha sonra, geri dönüp tekrar öldüğünde ise yaptığı hatayı fark ediyor ve Tanrı ailesini yanına alırken, kendisi sonsuza dek cehenneme hapsoluyor ve ailesini bir daha hiç göremiyor.
Müzikal açıdan yaklaşacak olursak; Her şeyden önce kaliteli bir sound ve dinledikçe etkinliği artan melodilerin albümü bu. Gitarlar bazı parçalarda yer yer güçsüz ve sönük kalmış olsalar da genel olarak müziğin ana unsurları olma görevlerini, grubun tarzı dahilinde gayet başarılı bir şekilde yerine getiriyorlar.
Yine genel olarak davul sound'u diğer enstrümanlara nazaran fazla cilasız kalmışsa da bu kesinlikle genel sound içerisinde sırıtmıyor. Vokalist Oganalp'in en az gitarlar kadar melodik vokal yapısı içerisinde yer yer İngilizce telaffuz farklılıkları (sorunu diyemeyiz) dikkat çekse de tarzın en önemli vokallerinin yakaladıkları sürükleyiciliğe yaklaşmış diyebiliriz albüm boyunca.
Şarkılarda müzikal anlamda değinilmesi gerektiğini düşündüğüm en önemli noktalar ise çok güzel melodilerin(bazıları Blind Guardian etkileşiminin had safhada hissedilmesi sağlıyor) kullanılmış olması ve gitar sololarının hemen her şarkıda çok iyi olması. Yani albüm müzikal açıdan değerlendirildiği vakit gitar unsurunu öne çıkaran bir yapıya sahip. Ha tabii ki Oganalp'in vokalleri de takdire şayan fakat henüz önünde kendisini geliştirecek birçok albüm olduğunu seziyorum ben. Klavye kullanımlarının da zaman zaman müziğin Progressive yapısı içerisinde çok şık bir unsur olarak parladığını da belirtmeden geçmeyelim.
Yerli gruplarımız böylesine güzel albümler yapıyorken kayıtsız kalmak olmaz öyle değil mi?
 
Amerika merkezli, mastering stüdyosu Absolute Audio Inc'in, Dreamtone'un Snowfall çalışması ve Iris Mavraki ile kayıtlarına başlayacağı "Reversing Time" albümüne sponsor olduğunu duyurmaktan mutluluk duyarız. Absolute Audio ismini, Sojourn albümünün yanısıra, James LaBrie, Jordan Rudess, Shadow Gallery, Steve Morse, Terry Bozzio, Robert Berry gibi isimlerin çalışmalarından hatırlayabilirsiniz.
 
Dünyanın en iyi gitar teli üreticilerinden (ve belkide EN İYİSİ) Elixir Strings, Dreamtone'a ve Dreamtone aracılığı ile Iris Mavraki's Neverland projesine sponsor oldu. Aralarında David Gilmour, Def Leppard ve yüzün üzerinde başka ismin de bulunduğu Elixir Strings ailesine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Çok yakında, grup üyeleri sayfalarından, Dreamtone'un Elixir Strings takım tercihlerini görebilirsiniz.
 
Bir süre önce, Iris Mavraki & Dreamtone's NEVERLAND projesi için konuk sanatçılar olduğunu duyurmuştuk ancak henüz zamanı gelmediğine inandığımız için, bu isimleri gizli tutmaya özen gösterdik. Projemiz yavaş yavaş son şeklini almaya başladığından, artık bu konuk sanatçıların isimlerini açıklamaya başlıyoruz. Projede yer alacak konuk vokalistlerden biri, Shadow Gallery grubunun sıradışı sesi, vokalist Mike Baker! Diğer isimler için web sayfamız www.dreamtone.net i ziyaret etmeyi unutmayın!

 
Iris Mavraki & Dreamtone's Neverland projesindeki bir diğer konuk sanatçı; Evergrey vokalisti Tom Englund! Tom Englund'un eşsiz sesi, senfoni orkestrası ve Dreamtone ile Iris Mavraki eşliğinde "Reversing Time" albümünde. Yeni açıklanacak konuk isimler için sitemizi takip etmeyi unutmayın!

 
Iris Mavraki & Dreamtone's Neverland projesinin kayıtları 10 Aralık 2006'da, ATM Stüdyoları'nda başlıyor! "Reversing Time" ismini taşıyacak olan albümün kayıt günlüklerini okumak ve gelişmeleri takip etmek için sitemiz www.dreamtone.net i ziyaret etmeyi unutmayın.
 
Snowfall single'ının 2 yeni kritiği;

BEHIND THE VEIL - http://members.lycos.co.uk/behindtheveil/november_frames.html
Antonis Maglaras - 8.5/10

DREAMTONE
Snowfall
(Self Financed)

When you follow a band from their beginning it’s like growing up with the band and you see in every release how their music matures with them. Dreamtone is a band that comes from Turkey and so far they have released two albums and one CD single. “Snowfall” is their second CD single and actually it’s a small taste from their new album which will be released in the middle of 2007. In this single you will find three tracks and two video clips from their second album “Sojourn”. Musically the band walks in the progressive / power metal paths with some dark metal elements too. If you listen to all their releases you will see that the band in each single has something new to add and their compositions are more mature, sometimes more complicated and of course more powerful. Dreamtone learn from their mistakes and also are open minded musicians. In these three compositions you will have a taste of the beauty of Dreamtone. The members of Dreamtone are like actors, you understand the emotions they have added in each track and you can feel the will they have. Just follow their steps and you won’t regret it.
Official Site: www.dreamtone.net

DPRP - http://www.dprp.net/reviews/200654.php#dreamtone

Tracklist: Promised Land (5:16), Pandemonium (6:22), Snowfall (4:25)

As we have already reviewed two previous releases by the Turkish progressive metal band, Dreamtone, I will let you find out more information concerning the band and their music from the reviews of Unforeseen Reflections and Sojourn. Both the releases received good ratings although you might see that after the promise of Unforeseen Reflections expectations for Sojourn were perhaps too high. In the Autumn next year Dreamtone will release their third album, luckily with this taster single we don't have to wait that long to get an impression of what's in store.

At the moment a lot is going on around Dreamtone. They are embarking on a project with a symphony orchestra and Iris Mavraki called "Iris Mavraki's Neverland". Next to that a couple of well known names in the progressive metal scene will also colaborate. For now only two names have been announced: Tom Englund (Evergrey) and Mike Baker (Shadow Gallery), but keep your eyes open as I am sure other interesting names will follow soon. It will be a long wait until Autumn 2007, as we have no idea what this collaboration will bring, but I am sure it will be worth while.

This CD single, Snowfall, contains three tracks of which one is a re-recording of the 2003 track Pandemonium, the other two are new tracks that will be on the forthcoming album. If this single is any indication for what the new album will bring it promises to be another good one. The raw energy, that made Unforeseen Reflection such an interesting release, is much more present on this CD-single than in Sojourn. It is a very good thing.

The intro of Promised Land immediately makes clear that Dreamtone has no intention of changing the musical direction chosen in their first releases. Their sound is still very recognizable: because of the speedy guitars but also because of the voice of Oganalp Canatan. Dreamtone describe their music as dark/power/progressive metal and that description fits the music, speedy and musical guitars riff with pumping metal rhythms, well.

The best track on this album is the re-recording of Pandemonium: it is this track alone that makes this a buy worthy CD-single. Although the other tracks are great this one is even better. The two lead guitars intertwine their melodies, coming together on some parts while wandering off on others. The sister of the band's bass player poppes in to do some keyboards and she does a great job, it adds an extra dimension to this track. Snowfall, the third track has a dark start and the same dark atmosphere remains throughout the track. The guitars are less speedy but still very present (of course, it is a two lead guitar band).

The great artwork has been created by the Efe Alpay, the bass player of Dreamtone. For me just another confirmation of the fact that this band is full of talent.

I will not rate this CD-single because it is hard to compare such a rating with a full album. But this single does come highly recommended, so use it as your chance to get acquainted with Dreamtone, you won't be sorry. Hopefully their next full album will be as good.
 
deckard demiş ki:
Iris Mavraki & Dreamtone's Neverland projesindeki bir diğer konuk sanatçı; Evergrey vokalisti Tom Englund! Tom Englund'un eşsiz sesi, senfoni orkestrası ve Dreamtone ile Iris Mavraki eşliğinde "Reversing Time" albümünde. Yeni açıklanacak konuk isimler için sitemizi takip etmeyi unutmayın!
İşte bu haber gerçekten çok hoş. Umarım herşey dilediğinizce olur.
 
Pain of Salvation, Rasmus, Katatonia, Within Temptation gibi birçok grubun sponsorluğunu üstlenen gitar firması Mayones Guitars, Dreamtone ve gitarist Onur Özkoç'a sponsor oldu. Onur'un Setius Pro Custom gitar özellikleri ve fotoğrafları çok yakında web sitemiz www.dreamtone.net ve Mayones Guitars internet sitesinde!
 
Geri
Üst