Reverb.com sitesinden gitar almak.

baban yaşında adamlarla konuşurken saygılı olmanı öneririm. gitar için ödeyeceğim ödenecek kargo harici 18 lik vergi tutarıyla 25 binlik gitar 15675 tarzı bir sayıya alınıyor. direk vergi dairelerini ararsan sana zaten aşağı yukarı ödeyeceğin ücreti söylerler. hayatında bir arada göremeyeceğin parayı başkaları mantıklı değerlendirmek istiyor diye kıskanmana gerek yok.

bak hala konuyu bilmiyorsun. ki 50 yaşında bir adamın gitar calmasıyla övünmeside ayrı komik. konu yurtdışı vergilendirmesi ve getirtme ücreti. bak yukarıda yazdığım açıklamada neredeyse 9 bin 500 liralık bir kar ile gitarı teslim alabiliyorum ve böyle yapmış insanlar da var zaten. bence 50 yaşında olduğunu ve gitar çaldığını söylemek yerine kendini geliştir.

Babamla da böyle konuşuyorum.

Aptal olan herkesle böyle konuşurum.
 
al sana en güncel örnek.

Total 21k olan Thomann alışverişi için 11k civarı vergi ödedim. Vekaletname de 750 TL olmuş. Genel olarak görünen o ki %55 civarı bir vergi ödemiş herkes.
0-150 €, 150-1500 €, 1500+ € olmak üzere 3 ayrı kategori var. 37k vergi çıkan üye büyük ihtimalle hoparlörlü ürün getirdiği için o kadar çıkmış. 6k TSE'ye sunma, sonra her belge için 500-600 TL verme gibi saçma sapan bir şey var. Benim çalıştığım gümrükçü nasıl yaptıysa (iki farklı gümrükçü amfi döner dedi) amfiyi de o işlere bulaştırmadan çekti.
Bundan sonra getirecek olursam bireysel getirmem, arkadaşımın firması üzerinden getiririm. Bireysel olunca vergi yükü çok artıyor, ticari getirenler bu kadar ekstra vergi ödemiyor.
 
Cahil, üşengeç, hazırcı bir toplum oluşturuldu 21 yılda. Sorgulamayan, araştırmayan. Koyun etmişler insanları.

İnsanlar senin başına neler geleceğini açıkça yazıyor anlatıyor. Forumda bu konu ile ilgili alış veriş deneyimi olanların başına neler geldiği ne paralar ödediği de açık açık yazılmış.

Ama haspam ne yapacak ? illa kastıracak kendini.

Koçum senin o 10 bin liraya heveslendiğin gitar sınırdan geçtiği an en az 24 bin lira olacak o da resmi faturası olursa. Ha 2. el de sana kimse fatura veremeyeceği için o gitar sana teslim bile edilmeye bilir. Edilse bile daha yüksek paralar ödemek zorunda kalabilirsin.

İnsanlar seni birey sanmış yardımcı olmak istemiş neyin kafasını yaşıyorsun sen.

Yörü git.
al sana güncel örnek. yetkililerin verdiği bilgiler hatta senin gibilerin bile rahatlıkla arayıp öğrenebileceği şekilde kolay ulaşılabilir şeyler.
 
Geri
Üst