Rockout

mesajını aldım erdem. sağolasın haber verdiğin için ama saat 4te eğitim neferi olarak dersanede kimyanın inceliklerini anlatacağım yavrucuklara :( çok üzüldüm gerçekten, izlemeyi çok istiyordum. neyse artık pazartesi mini bir konser verirsin heralde bize. başarılar ve bol şanslar :)
 
Evet arkadaşlar bir konser daha geride kaldı. Aslında daha önce pek tecrübe etmediğimiz bir konser oldu.

Öncelikle 4 gün boyunca sabahtan akşama kadar orda çalışan a.ü. rock topluluğundaki arkadaşlarıma teşekkür ederim. Neler çektiğinizi nasıl uğraştığınızı gayet iyi biliyoruz. Ayrıca tatlı bir şekilde "nasıl bitirirsiniz bee devam etsenize" diye kızan tonmeister'imizide çok teşekkürler. Keşke o zihniyetteki insanlara saatler boyunca çalabilsek...

Tabi arada gerçekten müzik dinlemek için gelmiş. Pür dikkat izleyen insanlarda vardı. Hepinize sonsuz teşekkürler. Ama şu şenlik alanında top oynama muhabbetini bir türlü çözemedik. Sanki orası mayın tarlasıda sadece şenliklerde temizliyolar. Hayatımda ilk kez bir konserde karşıdan sesimin yansımasını duydum. Üzülerek belirtiyorum ama gördüğüm en uyuz seyirci kitlesiydi.
 
erdeme aynen katılıyorum.. biz yine elimizden geleni yaptık o açıdan mutluyuz.. ama biz sahnede money çalarken milletin birbirine top fırlatması çok da iç açıcı bi görüntü değildi doğrusu.
 
Merak etmeyin siz bir daha böyle durum olcak gibi olursa haber verin, dediğim gibi hepsinin toplarını sote biryerden indirirm uzun namluluyla. :)

Bir de hepinizden özür diliyorum, sahneye çağırmışsınız, acilden atlayıp gelecektim de olmadı. Bir dahaki konsere artık...
 
şenliğin olayı toptur, pikniktir arkadaşım. insanların eğlencesi o. sen insanlardan nasıl eğlencesini bırakıp senin müziğinle eğlenmesini istersin. bu ne bencilliktir arkadaşım. bırakın oynasın topunu millet. zaten fenerbahçe de şampiyon olamamış...
 
Erdem,bileklerinize ve ağzınıza sağlık abi,bizi anladığın için de yürekten minnettarız.ben de isterdim ki size bi sınır koymadan o sahnede yer alabilseydeniz ama gel gör olanları yakından biliosun.ayrıca bu top olayına ben de karşıyım sonuna kadar,resmen bizim okulun sosyalleşme belirtisi.elden şimdilik bişi gelmio umuorum bu ve bunun gibi biçok rezalet ortadan kalkıcak,o günler de gelicek=)
 
Ben hayatımda Bilkent' te bile bu kadar saçma bir dinleyici topluluğu görmedim. Bir defasında sahneyi tepeye kurmuşlardı, millet doğal olarak yokuş yukarı oturup konser dinleyemeyeceği için ya ayakta duruyor ya da sahneye ters dönüp oturmuştu. Ama gelen herkes konsere odaklıydı. Parçalar bitince tamamı alkışlıyordu, ilgiyi elektriği hissedebiliyorduk. Bu bahsettiğim Bilkent' in tam manası ile bir sosyete üniversitesi olduğu dönemlerdi, yani 10 sene önce falan, şimdi nasıldır bilemiyorum. Ama eminim ki oraya konser vermeye gelen hiç bir grup, sanatçı veya her ne ise karşısında uçuşan toplar, frizbiler, ip atlayan, minderde zıplayan bir tane angut bile görmemiştir. Ne yazıktır ki son konserimizde bunlardan en az 150 tane vardı. Bir avuç müzik dinleyicisi de bizi dinlemeye çalışırken kafasına gözüne gelen toplardan frizbilerden bize veya müziğe ne kadar odaklanabilmiştir pek bilmiyorum.

Yazık, çok güzel bir sahne çok güzel bir ses ve ışık sistemi ile donatılmış o konser alanında, saygısızlığa, ilgisizliğe dur diyebilecek bir yetkili çıkmadı. Bir gün önce büyük sanatçı kaprislerine hayır diyemeyen, "amatördür yiyelim gitsin adamların hakkını" diyip konserleri bir bir iptal eden bir organizasyondan tabi ki böyle bir adamın çıkıp "arkadaşlar basın gidin top sahasında oynayın oyununuzu" diyebilmesini de zaten beklemeyemezdik. Tanıdığım her bir yetkili o kadar sıcak, o kadar iyi niyetli göründü ki gözüme, kırmak, bozmak istemedim hiç birini. Sorun bireysel değil elbette, sorun takım olamamakla ilgili tamamen. Şenlik yapmayı piknik düzenlemekle bir tutan mantalite sadece başı bozukluktan, fikir birliğine varamamaktan, yani yanlış organizasyondan kaynaklanmıştır. Ben hiçbir aklı selim organizasyon yetkilisinin bu terbiyesizliği takdir edeceğini düşünmüyorum. Ama suç takım olarak organizasyonundur. Yeni Türkü' nün Sertab' ın kaprislerine dur diyemeyen, bu kaprisleri öngöremeyen, risk analizlerini yapmayan, grupları önce çağırıp sonra Yeni Türkü' nün kaprisleri nedeniyle (lisanı münasiple) kovan, ertesi gün gruplara "abi yarım saat çalıp inmeniz mümkün mü?" diye sorarak konsere başlatan, konserler esnasında yaşanan saygısızlıklara dur diyemeyen, sahnenin yanına kocaman bir hoplama zıplama (adı neyse) alanının kurulmasına OK veren, hatta orada hoplayıp zıplarken (gözümle gördüm) kendi organizasyonuna sahip çıkmayı beceremeyen, tekrar ediyorum kişiler değil o kişilerin oluşturduğu takım suçludur.

Biz de öğrencilik yaptık, bir sürü organizasyonda yeraldık. Zorlukların farkındayız elbette. Ama zorlukları kolay yoldan halletmeyi ne kendime ne de içinde bulunduğum, üyesi olduğum takıma yakıştırırım. Ankara Üniversitesi Müzik Toplulukları sadece bize değil oraya müzik dinlemeye gelen dinleyiciye de kocaman bir özür borçludur. Bu özürü de seneye hatasız bir organizasyona imza atarak vermeli, bunu başardığı takdirde de alınlarından öpülmelidir.

En çok üzüldüğüm nokta da nedir biliyor musunuz? O gün, (anneler gününde) yoğun bakıma alınan sevgili anneannemi 10 dakika ziyaret edip apar topar Ankara' ya dönmeme neden olan o konser yüzünden kadıncağızın son saatlerini onunla birlikte geçirememek ve hayata gözlerini yumduğu saniyede o angut gençliğin karşısında konser vermeye çalışıyor olmak. İşte bunun özürünü hiç kimse dileyemez arkadaşlar, ben bile... Yapacağım tek şey bundan sonra A.Ü. diyince durup düşünmek ve belki Derya abi gibi onlarca şart koşarak sahneye çıkmak ya da çıkmamak olacaktır.

Lütfen sözlerim duygusal / bireysel alınmasın. Amacım hataları deklare etmek ve yapıcı olmak. Hatalardan ders çıkaramazsan sürekli hata yaparsın. Mühim olan bir hatayı ikinci defa yapmamaktır.

Kalın sağlıcakla...
 
dostum benim tekrar başın sağolsun...
.
.
.
.
.
.
.
.
şenlik deyince tek gerçek odtüdür. iyi ki hacettepe'ye de çıkmamışsınız. adamlar öğleden sonra 4te şenlik alanı kuruyorlar. üstelik sahaya değil yanındaki g.t kadar otoparka. ne plan var ne program. gereken ilgi ve alakayı hacettepeden de alamazdınız zaten. aü de rezil bi havada geçmiş anlattığınız kadarıyla. odtü şahsen bana yetti de arttı bile..
 
abi gözlerim dolu dolu okudum gerçekten talihsizlik olmuş,başın sağolsun:(ama hayat dediğimiz de bundan ibarettir,boşa kürek sallarken, ne için, kim için bunu yaptığımı düşündüğüm çok olmuştur benim de!yazdıkların beni ve sanırım ordakilerin çoğunu rahatsız eden şeylerdir,bir an önce bu, spora(!) aç insanlara müdahale edilmesi gerekmektedir!
sizi dinlemeye gelemedim,çok isterdim,iyi bir grup olduğunuzu biliyorum,bir gün mutlaka geleceğim dinlemeye,başarılarınızın devamını diliyorum
 
öncelikle bir kez daha başın sağolsun cüneytim...
ağzına sağlık...söylenmesi gereken herşeyi en güzel bi şekilde söylemişsin.. sahnedeki icracı için--bu kim olursa olsun--olabilecek en kötü şey icra edilenin boşa icra ediliyor olmasıdır. gitarcının ya da basçının teli kopar.. davulun bi zamazingosu eksiktir birşey diğer birşeye tutunmaz.. vokalin mikrofonunda sorun olur.. elektrikler kesilir.. tonmaister dingodur (ki buradan, o gün bizim tonlarımızı çeken ve ben özellikle amfi kullanmadığım halde gayet güzel ve dolu bir bass tonu duymamı(zı) sağlayan tonmaistere teşekür ediorum.. ellerine sağlık) vs.. ama bunların hiçbiri gayet hazır ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bi grubun sahnedeyken dinleneceği yerde ilgisiz ve saygısız bir şekilde sallanmaması kadar kötü olamaz grup açısından... ortamdaki toplardan birinin sahneye kadar gelip kafamda patlayacağından bile korktum ben... neyse...
14 mayıs günü "bizi, daha doğrusu sahneye çıkan--iyi veya kötü bir şeyler yapmaya çalışmış--herhangi bir grubu gerçekten dinlemeye gelen" herkese teşekkürü borç bilirim...
 
Dostum böyle bir durumda ne söylenebilir ki, üzüldüm, ve haklısın kimse özrünü dileyemez böyle bir durumun. Başın sağolsun.
Ank üni'li arkadaşlar, hergün top oynayabilirsiniz, bunun için okulunuzda sahne kurulmasına, içki içmenize, grupların çağırılıp yarım saatte indirilmesine veya hiç çıkartılmamasına(ki bu insanlar işini gücünü bırakıp geliyorlar oraya, belki onlar da doya doya top oynamak istiyorlar, ne ihtiyaçları olabilir ki stüdyo alıp çalışmalarına veya okulunuza kilolarca alet edevat taşımalarına), tonmaisterlerin o sahneye saatlerce dikilmesine, şenlik olmasına bile gerek yok. Havalar da ısındı artık, istediğiniz zaman çıkın, okulun karşısında satılıyodur plastik top, alır oynarsınız dilediğiniz gibi.
Birde üstüne söylenirsin niye hiç organizasyon olmuyo okulda diye sevgili ank üni'li. Katılmazsan organizasyon olmaz, bu kafayla değil üniversiteli, dinleyici bile olunmaz.

Kesiyim mi lan topunuzu?
 
Cüneyt tekrar başın sağolsun. Söylediklerinde kesinlikle haklısın. Bir Ankara Uni'li olarak ordaki seyircilerden ciddi ciddi utandığımı söylemek isterim. Kesinlikle yapılana saygı söz konusu değildi. Düşündükçe yine sinirleniyorum. Defalarca farklı okulların şenliklerine gittim ama asla böyle bir durumla karşılaşmadım. Standlar olsun mekan olsun gayet güzel bir şenlik dandik insan profiliyle ne kadar aşağılara çekilebiliyor. Yazık...
 
Abicim bunun okulla mokulla hiç ilgisi yok. Gel en kral okula, orada da bulursun binlerce piknik tipi yurt insanını. Çayırı çimeni gördü mü durduramaz içindeki "koşayım, hoplayıp zıplayayım" gazını, salıverir kendini. Bahsetmek istediğim şey bunun o insanları organize edemeyen takımın suçu olduğudur. Ben hayatımın en güzel konserlerinden birini Ankara Üniversitesi' nde DTCF' de verdim. O zaman başka dinleyici mi vardı? Hayır, hedef kitlenin konsere gelmesi sağlanmıştı. ODTÜ ne yapıyor? Stadyum grubunu (Yeni Türkü, Sertab ODTÜ' de de çıktı) amatör gruptan ayırıyor. Panayır' a ikinci bir sahne kuruyor ve top oynayarak, frizbi uçurarak Sertab' ı bekleyen kalabalığı o anda müzik dinlemek isteyen kalabalıktan ayırıyor. Dileyene dilediği eğlenceyi sunacaksın tabi ki, şenlik demek konser demek değil elbette. Yeter ki doğru dürüst organize edilsin...

O gün konsere kimse gelmese bu kadar sinirlenmezdim. Hala aklıma karşımda uçuşan onlarca renkte top ve bağrışarak havalara zıplayan, hoplayan koca adamlar geliyor ve kendimi o sirkin içinde o insanların arasında görünce "biz de soytarı olsak gerek!" diye düşündüğüm o an. Yarım saat bile tahammül göstermek büyük sabırmış aslında. Şu an olsun 1 saniye tahammül edemem.
 
Ne demek ne demek... Bak marmarislerden bile girip sayfayı kontrol ediyorum sevgili urazım...

Bende özledim rockout ortamlarını ama naparsın. Bu güneş tutturdu ben rusyaya gidicem diye. Ne yapalım işte. Bende isterim tez zamanda yeni parçalarla dönmek ortamlara....
 
Gidemedi de .bne, ertelemis seyahati. Kolay mi olm oyle Rusya' ya ha diyince gitmek. Erdemim marmaris nasil? 1 aya kalmaz incem Akdeniz' e. Senin kadar olmasa da en az 15 gun kalcaz. Epey oldu degil mi sen gideli? E-mail' ine son kaydimi gonderiyorum birazdan, bahsetmistim ya "Nerdesin?" diye bi beste var diye. Yorumlarini bekliyorum...
 
Geri
Üst