TONEX efekt pedalı

Ev dışında kullanım için önüne Line 6 HX Stomp bağlayıp efekt vs oradan hallediyorlar genelde yurt dışılı bireyler. Tabii adamlarda evde bir kaç tane lambalı amfi olduğu için modelleyip kullanabiliyorlar.
Bu da iyiymiş. Fakat bu durumda sinyal çok fazla çevrime girdiği için hoşaf oluyordur.
Herhalde daha büyük bir versiyonu çıkacak bu arkadaşın diye düşünüyorum. Ama uygun fiyatlı olur mu, bilemedim.
 
Bu da iyiymiş. Fakat bu durumda sinyal çok fazla çevrime girdiği için hoşaf oluyordur.
Herhalde daha büyük bir versiyonu çıkacak bu arkadaşın diye düşünüyorum. Ama uygun fiyatlı olur mu, bilemedim.
Çıkaracaklarını sanmıyorum çünkü Tonex Amplitube 5 ile entegre çalışabiliyor. Ses kartlarını satma derdindeler diye düşünüyorum.

Kendi adıma fiyatı çok fazla olmasa Neural DSP Quad Cortex alır geçerim ya da Fractal FM3.
 
IK bu tonex pedal bazlı bir prosesör çıkarsa efsane olur, amfiler gerçekten çok iyi.. yani hem app iyi hem de pedalı kullanarak iyi. Yani potansiyel var ama işte genelden çok özele hitap eden bir durum şu an... herkesin işini görmez ama böyle bir şey arayan için çok başarılı cihaz.
 
Yazılım tarafında da güzel fiyatta şu an.
IMG_5215.jpeg
 
İlginç bir şans olmuş sizin ki:)
İşlenmiş-mikse hazır tonlar duymaya alışmış veya amfi modelleyicinin tonlarına alışmış kulaklar için yanlış seçim olacaktır. Amfide denediyseniz pek şansınız yok bu cihazla. Doğrudan sisteme girmek de prova stüdyosunda tat vermez çünkü o sistemler buna uygun değil ve ses dağılımı bozuk oluyor.
Mesele sadece tarz değil bence. Siz amfi modelleyici düşünmelisiniz; profilleyici değil. Cihazın sunduğu opsiyonlar da profillere dayalı olduğu için sevdiğiniz bir şey yakalayamamanız doğal. Ben Soldano tınısını ilk defa POD 1.0 üzerindeki emülasyonu ile tanımış birisiyim. Bayılmıştım o tona.
Yıllar sonra gerçek bir Soldano çaldığımda büyük hayal kırıklığına uğramıştım:) Fazlasıyla parlak ve hacimsiz gelmişti bana ton. Tonex sitesindeki örnekleri dinledim. Hiç birini beğenmedim; ama sorun örneklerde değil benim kulaklarda:) Biz o tonları kayıtlardaki işlenmiş haliyle veya modelleyicilerin taklit ettiği şekliyle duymaya alıştık. Alıp da çalmaya paramız yetmedi ki gençken 🤣
Bence yakın bir gelecekte bu hantal lambalı amfi dizaynı tarih olacak zaten. Çünkü üretimi-idamesi-kullanımı fazlasıyla lüks hale gelecek.
Yani sahne için önermez misiniz ?
 
Geri
Üst