Headrush Prosesör Bilgi Paylaşımı

IMG_5313.jpeg

Şu espriyi yapmadan geçmeyelim o zaman cumartesi fiskisi ile 😀
 
Öncelikle açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
Şimdilik katanaya devam o zaman ama ir'siz olacak şekilde ayarlayacağım.

Gigboard ve benzerlerindeki şu standart 270 presete ulaşmak istememdeki amaç da aslında bir nebze sizin de yaptığınız gibi bunlardan hareketle kendi ayarlarımı daha kolay oluşturabilmek. Siz gigboard'u satmıştınız diye hatırlıyorum. Bu nedenle elinizde o 270 preset de yoktur muhtemelen. O zaman diğer forumdaşlardan rica etmeye devam edelim. 😀
Bana Özel mesajdan email adresinizi yazın. Bende kayıtlı hepsi. Bakayım zipleyince boyutu çok büyük olmaz ise mail ile gonderirim
 
Katananın speakeri cabin speakerı mı? Yoksa frfr mı? Eğer frfr ise ir'ı kapatmamanız lazım sanki.
Katana MK2 50 wattlık anfi elimdeki. Sadece kabin değil, yani bu durumda nasıl tanımlanıyor; frfr mı yoksa kabin mi, tam bilemedim...
Power amp'ten giriş yapınca bu model katananın efektör ile kullanılabileceğini okumuştum bir ara Reddit'te. Bu şekilde bağladım ama ne kadar sağlıklı olduğunu bilemiyorum, elimde kıyaslayabileceğim başka bir şey olmayınca.
 
Katana MK2 50 wattlık anfi elimdeki. Sadece kabin değil, yani bu durumda nasıl tanımlanıyor; frfr mı yoksa kabin mi, tam bilemedim...
Power amp'ten giriş yapınca bu model katananın efektör ile kullanılabileceğini okumuştum bir ara Reddit'te. Bu şekilde bağladım ama ne kadar sağlıklı olduğunu bilemiyorum, elimde kıyaslayabileceğim başka bir şey olmayınca.
Şimdi Headrush bir processor, katana da procesorlu bir amfi gibi. Temiz ses alabilmek için en clean ve efektsiz ayar ne ise öncelikle ona almanız lazım Katanayi. Diğer türlü preampler, pedaller, efektler ustuste biner temiz bir ses çıkmaz.
Hatta ben olsam katanayi satın onun yerine ya frfr hoparlör ) stüdyo monitörü kullanın, veya FX send return portları olan başka bir amfi alın.
Headrush ses çıkışını basit orta kalite bir bilgisayar hoparlörü bile bağlarsanız hiç de fena sonuç vermeyecektir. Başları fena olmayan, sesi catlatmayan, düzgün sesli bir hoparlör her türlü iş görür (amfi & frfr veya stüdyo monitörü kalitesinde olmaz tabii).
Ben 3 şekilde kullanıyorum:
1. Kafa amfi+2*12 kabin ile, FX returnden bağlayarak.
2. Frfr hoparlöre, Alto TS408 modeli 8 inçlik. Alto Headrush ile aynı üretici. Headrush frfr a göre artışı daha yeni bir model olması ve Bluetooth eklemiş olmaları. Telefondan TV'den falan kaliteli müzik de dinleyebilirsiniz Bluetooth kablosuz olarak.
3. Gece sessiz modda çakmak için direkt kulaklık çıkışına Sony WH X4 kulaklığı takarak.
Üçünde de ses çok kaliteli, arada çok bir kalite farkı olmuyor. Hissiyat bakımından en güzeli lambalı amfi+kabin. Çok güçlü olduğu için titretiyor 😜
 
Merhaba öncelikle forumda böyle bir konu açılması beni gerçekten çok mutlu etti bir mx5 kullanıcısı olarak son zamanlarda gitara fazla vakit ayıramıyorum malum piyasadanda uzak kalmışım geçen ay farkettim headrus prime adında yeni bir aletin çıktığını internette gezindiğin kaynaklarda kemper vs gibi amfi klonlama özelliği bluetooth cloud gibi artıları varmış benim sorum şu olacak aslında bir ev kullanıcısı olarak ve headrush mx5 i bile çoğu zaman behringer gmx210 jensen special 2*10 kabinli amfimde stombox 4 kablo methodu ile kullanıyorum çok nadir kulaklıkla çalacaksam ir falan olaylarına giriyorum genel ton mantığıyla mx5 ile prime arasında amfi sayısında fark. Pedal sayısında artı vs varmıdır hala mx5 içinde bulunan pedal sayıları amfi kabin sayıları aynımı ve bu sesi işlerken prime daha kaliteli organiğe yakın mı işliyor yani kısaca prime hala mx5 aynıysa diğer özellikleri için yükseltmeyi düşünmüyorum şimdiden teşekkürler
 
MX5 Gigboard ile aynı... Prime da Core ile aynı... yeni olanlarda adet olarak da kalite olarak da çok daha iyi modellemeler var bence. Pedal sayısı fazla olması bence bir kriter değil... sadece seçenek çok demektir ama şahsi fikrim özellikle amfilerde zaten yi olan sistemi daha da iyi yapmış headrush.
 
Core ve Prime amfi, pedal clone yaptığı için amfi ve pedal seçeneği sonsuz. Adam zaten amfi eklemeyi clone özelliği ile bizlere bırakmış. Ha zamanla güncelleme atıp tekrar tekrar güzel güzel amfiler eklemeye devam edeceklerdir.
 
Bununla ilgili hiçbiryerde bir kaynakta bulamadım mesela yeni eklenen amp bunlar toplam amp sayısı bu vs
Ekteki pdf dosyasında yeni Headrush serisindeki amfi kabin, pedal tüm efektlerin listesi bulunmakta. Ben 300 den fazla saydım. Eski serielrde bu kadar yoktu. Burada klon ve revalver da var yüzlerce.

Yakında eski seriler için de firmware güncellemesi bekleniyor. Umarım birkaç yeni özellik ve yeni efekt-amfi eklentileri olur.
Headrush ilk firmware ile 2023'de çıkan son firmware arasında epey iyileştirme, epey yeni amfi-kabin-efekt eklemesi olmuştu. Umarım bu şekilde devam ederler
 

Dosyalar

  • HEADRUSH Prime-Core MODELS.pdf
    7.5 MB · Gösterim: 106
Son düzenleme:
Ben de output ile ilgili kafama takılanı sorayım. Outputtan direk monitorlerime bağlıyorum L ve R ayri sekilde. Kablolarım eskidi kablo alacağım zaten. Tek tarafı Xlr olandan mı alsam diye düşünüyorum. 1/4" jack ile çok bir fark yok diyor bir çok yer.
1/4" jack ile bağlarsam zaten L R bağlıyorum. TRS almama da gerek yok sanırım. Ne yapayım?

Bir de teeee yıllar önce sahneye çıkarken. El yapımı kablo yaptırmıştık. Olmadı alayım kendim yapayım diyorum. Ama ne alacağım hakkında pek bilgim yok. Ev gitaristi olarak zaten masaüstü kullanacağım. 1er metre Klotz alsam yeter. Ya da Klotz gibi kaliteli yerli malı kablo var mı bildiğiniz?
Screenshot_2023-12-03-14-55-48-23_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
 
162600 eklentisini görüntüle
Bir aile fotosuyla bende başlığa dahil olayım. Compel’den ön siparişle almıştım. Cağnım compel 🧿 Herkes yazmış ama bende tazeleyeyim. Gerçekten bir fiyat performans ürünü. Daha iyiler var evet amaaaa uçuk paralar. Evde, stüdyoda, sahnede yapamayacağınız şey yok. Core alan arkadaşlara hayırlı olsun. Vaktim oldukça merak edilenlere, sorulara yanıt vermeye çalışacağım.
 

Dosyalar

  • IMG_4503.jpeg
    6.6 MB · Gösterim: 64
Geri
Üst