Bu arada buradaki bilgiler için de teşekkürler. Detaylı şekilde inceledim. Birkaç sorum olacak yine. 😊
1-Katana 50 modelinde yani bendekinde fx return ve send girişi yok. Sadece tek bir giriş var, o da "power amp in" girişi. Ancak katana 100 modelinde fx girişleri de var. Aşağıda fotoğraflarını da ekliyorum (Üstteki katana 50, alttaki ise 100 modeli).
162611 eklentisini görüntüle
162612 eklentisini görüntüle
Kafama takılan; eğer bu amfiler processör ile sadece hoparlör olarak kullanılacak yani amfilerin hiçbir efekti kullanılmayacaksa "power amp in" girişi ile "fx'teki return" girişinden bağlantı yapmak aynı kapıya çıkmayacak mı? Yani bu girişlerin tona etkisi var mıdır. Ayrıca özellikle belirtiyorum, bu bağlantıyı yaparken katana 100 modelinde "fx'in send" girişinden tekrar kablo bağlayıp amfinin efekt kısmı vs. kullanılmayacak yani başka bir deyişle şu 4 kablo metodu denen uygulama yapılmayacak.
2-Önerdiğiniz Alto modelini inceledim. Tek bir hoparlör bu model. İçinde 8 inçlik bir speaker ve sanırım birkaç da tweeter var. Bununla gitar çalmak dışında, kablosuz olarak TV, bilgisayardan vs. müzik dinlerken stereo ses alma imkanı yoktur değil mi? Gitarda çok sorun olmaz muhtemelen ancak TV'den ses alırken sorun olur mu sizce. Deneme yaptınız mı? Sorma nedenim ise ciddi bir şekilde almaya niyetlenmem...
3-En iyi tonu, lambalı kafa amfi + 2x12 kabin + fx return + headrush ile aldığınızı belirtmişsiniz. Peki bu durumda headrush + başka bir kabin kullanılınca benim katana + headrush gibi benzer bir durum mu oluyor. Yani kabin üstüne tekrar kabin mi atanmış oluyor bazı riglerde. Bir de lambalı amfinin tonunun processörler yüzünden bozulduğunu okudum yıllarca. Hatta hep lambalı amfileri mutlaka analog pedalla kullanın denirdi. Bu husus biraz kafamı karıştırdı.
Benim hi-gain lambalı amfi alma niyetim vardı, aslında hala da var. Bu tip bir amfi ve kabinini headrush ile bağlasam olur mu yoksa eskilerin tabiriyle amfiye yazık mı etmiş olurum? Ya da sizce hi-gain amfiyi unutup gerçekten iyi bir frfr alıp headrush ile bağlasam o istediğim sağlam tonu almaya çalışmam daha mı mantıklı olur. Bu arada nihayetinde zaten ev kullanıcısıyım ve öyle kalacağım.
Ayrıca sizden gelen tonların arasında gerçekten çok güzel şeyler var. 👍 Onların üstünde uzun vadede daha epey uğraşırım sanırım. Ama dediğiniz gibi 270 presetin çoğu iddialı şeyler değilmiş. Bu arada paylaşım için tekrar teşekkürler.