Fujigen Tele modelleri hakkında bilgisi olan?

adam Tele sordu... 2 dakika sürmedi metalciler bastı jıdıdı jıdıdı 7 string video'ları atmaya başladı :)
O manyetikleri değiştirip pek ala caz çalınır bu meretle. Etrafta 7 telli olup mojosu itibariyle bu kadar vintage görünen başka gitar yok, o yüzden ilginç geldi. 7 telli (özellikle tek gitarla walking bass ve chord-melody çalmak için) gitarların o anlamda da bir piyasası var ama, hep "matalci" görünümlü tasarımlarla üretildikleri için bana gelmiyor onlar. Bu değişikmiş ama.
 
Teknik olarak Iliad modeli diye geçiyor ama, bunlar çok daha hesaplı bir seri. Bir Iliad denemiştim, çift humbucker idi ve kasa tasarımı farklıydı (pickguard yoktu...)
Bu fiyata Japon gitar nasıl oluyor çözemedim, ama denemeyi düşünüyorum.
Bilgisi olan var mı?

Hocam Ankara'ya yolunuz düşüyorsa telesi yok ama yakın zamanda stratını aldım. Çaya beklerim :) aynı şekilde sizleri de hocam @gokhanakcagoz


Gerçekten bahsedildiği kadar çılgın bir işçilik, premium bir hissiyati var. İbanezin prestige'i, fenderin gibson'un epiphone'un japonları burada üretildi zamanında diye okuyordum. Eskiden elime geçen prestige'lerden daha iyi bir işçilik hissettim diyebilirim gerek fret gerek ahşap üzerinde. Ama tabi 2020 model, belki geliştirmişlerdir standartları eskilerden.
 
Bende tele var abi gel dene ama en ucuz modeli de o yeşil rengine bittim. Valla işçiliği hatasız. Ben mesela Kanyon zuhal de Charvel'lara bakmıştım böyle fret kenarları et kesiyordu bu asla öyle değil herşeyi yerli yerinde yani iyi bir Tele nasıl olmalı pek bilemem ama notalarda perdelerde fret kenarlarında bir sıkıntı yok. Gayet güzel bir gigibag veriyorlar taksit imkanları da iyiydi.
bil2mhgm-3.jpg
 
Son düzenleme:
valla çelik fret daha parlak akıcı geliyor sadece tek çelik fretli gitarım olmuştu,gotoh kilitli fluence manyetik zaten aradığımdı thomanda 40 bin tl bandındaydı incelerken senkopta görüp gece ertesi günde aldım .çok memmnunum ,fretler çelik olsa daha iyi olurdu tabi.
yazdığım fret konusunda farklı anlaşılmış.
 
Geri
Üst