Günlük hayatta kullandığınız kulaklıklar neler ?

Forumda hep müzik icrası üzerine sohbetler dönmesi bana eksiklik gibi geliyordu çünkü hepimiz aslında birer dinleyiciyiz de.

Çoğunluğumuzun gün içerisinde veya boş zamanlarında kulaklık vasıtasıyla müzik dinlediğini düşünüyorum. Peki hangi marka model kulaklık kullanıyorsunuz ?

Yavan bir başlık olmaması açısından öneri vesaire de verilebilir diye düşünüyorum. Dinleyici olarak ihtiyacı olanlar olacaktır illaki.

İyi forumlar.
 
JBL Tune 660Bt Nc kullanıyorum üç yıldır. Fiyat/Performans ürünü. Şarj konusunda çok iyi. Kulağı sıkma, kafayı bir süre sonra ağrıtma derdi hiç yaşamadım. Gürültü engelleme konusunda da başarılı.
 
Sennheiser Momentum Wireless 2 - 4 Seneyi geçti kullanmaya başlayalı zamanında pahalı dediğim bir fiyata almıştım ama şu an anasının gözü gibi olmuş fiyatı.Ölene kadar kullanmak niyetindeyim ve aşırı memnunum.
 
Müzik dinlemek için Akg'nin eski, kablolu beyaz kulak içi kulaklıklarını kullanıyorum, piyasada olsa tekrar alacağım ama yok. Bir arkadaşım hediye etmişti. Eski tip siyah Sony Walkman kulaklıkları gibi olan bir modeli, şimdiki yeni nesil kulak içine silikon sokulan modellerden değil :)
 
Yaklaşık 1.5 2 sene önce soundcore Life Q10 almıştım zamanında jbllerden 400 tl falan daha ucuzdu sanırsam. Ses kalitesi, konfor, ve şarj süresi bakımından çok iyi. Alalı 2 sene oldu hala cayır cayır çalışıyor. Ve piyasadakş meşhur jbllere göre kesinlikle daha iyi bence. Onun haricinde samsung Akg type c kulaklık var. Onun da performansı oldukça güzel fiyatına göre.
 
4 yıl kadar önce babamın Plantronics Backbeat Pro 2'sine çökmüştüm, hala her gün kullanırım, çok memnunum. Kulak pedleri patates oldu bu süre içinde ama Amazon'dan sipariş verdim, gayet ucuzdu, 3 haftada vardı elime. Pedlerin yıpranmasının sebebi de özellikle yatarken dinlenmem ve kulaklığın yastıkla kafam arasında kalıp örselenmesi :) Bir de bazen şarjı tamamen biterse tekrar şarj almaya başlayana kadar biraz ağzını bozuyor insanın, onun dışında sıkıntısı yok.

Ben kulaklığına çöktükten sonra kendine Sennheiser almıştı babam, modelini bilmiyorum, ama benimkinden daha pahalıydı. Memnun kalmayıp takas teklif etmişti 🤣
 
Kulakiçi olarak Galaxy Buds FE. Buds2 Pro'dan geçtim bozulunca. Fiyatına rağmen son derece memnunum.

İşyerinde Jabra Elite 85h ve Steelseries TusQ kullanıyorum. 85h'nin hala en iyi ANC Bluetooth kulaklıklardan olduğunu düşünüyorum. Frekans cevabı tamamen ideal benim için. İşyerinde ANC ile müzik dinlemek güzel oluyor. Aynı anda iki cihaza da bağlanabildiğinden telefon geldiğinde müzikten telefona geçebiliyor hemen. Steelseries TusQ sadece Microsoft Teams vb. için. Epey berbat zaten diğer işler için.

Evde iki tane var aktif kullandığım. Hifiman HE400se standart kulaklığım. Sundara'ya güncelleyecektim ama gerek görmedim çok az bir iyileşme için. Film ve müzik ile bunu kullanıyorum. Foundry VTT ile D&D oynarken de bundayım, masaya bir condenser koyuyorum. Oyun oynarken Razer Barracuda Pro var. Ses olarak epey iyi Barracuda Pro, EQ olmadan kullanılabiliyor. Ama asıl olayı ANC olması. Bilgisayarın CPU ve GPU tam çalışırken fanlar da epey gürültülü oluyor, bu onları çok net kesiyor. 2.4 GHz olduğundan gecikme olmuyor. Bluetooth modu da var, evde tablet ya da kulaklık kullanırken da Barracuda Pro kullanıyorum. Oyunlarda ANC kullaklık epey iyi, aldıktan sonra öğrendim ben de.
 
Ses kalitesi için öncelikle kablolu kulaklık kullanın. ikinci olarak ses için kullandığınız cihazın 192000 khz ses kalitesini destekleyip / desteklemediğini araştırın. Tidal gibi servisler 192.000kHz kayıtlar sunarlar ancak çok iyi bir kulaklığa sahip olsanız bile, Adroid telefon gibi cihazınız 48.000kHz üstünü desteklemiyorsa; CD kalitesinden öte müzik dinleyemezsiniz.

Bluetooth mimarili kulaklıklardan ses kalitesi beklemeyin lütfen. Sesin dijitalden analog a çevrilmesi / taşınması sırasında defalarca işlemden geçer, kulaklığınıza ulaşır. Bu aşamalarda D/A işlemcilerin kalitesi, preamp dönüştürücülerin kalitesi nedeniyle kalite kaybı her türlü yaşarsınız.
BOSE , Harman KARDON gibi üst seviye bandında cihazlara sahipseniz eğer; "bir bakalım" diyebiliriz ancak; ucuz ürünler ile yaşayacağınız kalite kaybını hiç konuşmayalım. Hi-fi / hi-end kategorisinde önemli bir konumda bulunan SENNHEISER dahi kablosuz teknolojide yerden yere vuruluyor piyasada.

Ben kapalı bir yerde yanlız isem; referans sınıfı Sennheiser HD560s arkası açık kulaklık. Eğer dışarıda, halka açık mekanlardaysam dayak yememek için Sennheiser Hd569 kapalı kulaklık kullanıyorum.
 
Ben hp kulak içi silikonlu kulaklık kullanıyorum genelde. Nedense bu markanın kulaklıklarının tonlaması hoşuma gidiyor. Ucuz kulaklık arayanlara öneririm.
 
airpods 3 ev dışında
evdeysem ve dolanmıyorsam muhtelif akg, beyerdynamic veya sennheiser modelleri ... unuttum valla epeydir açıktan dinliyorum hoparlörle.... onu da soran olursa Sonos sistem
 
Evde Sennheiser HD 650 kullanıyorum. Dışarıda bluetooth olarak Bang Olufsen Beoplay EX kullanıyorum. (44 khz'de kablosuz bir şekilde müthiş keyif aldığıma göre kulaklarımda bir arıza olmalı)

Öncesinde bluetooth olarak Sennheiser Momentum 4 almıştım. Müzik dinlerken inanılmaz keyif veren bir ürün bence ama iade etmek zorunda kaldım. Kafam mı büyük kulak yapımda mı sorun var bilmiyorum ama 10 dakika sonra kulaklarımı acıtmaya başlıyordu. Ayrıca sentetik malzeme olduğu için terleme yapıyordu. Ama bir çok insan memnun. Konfor olarak problem yaratmıyorsa kesinlikle tavsiye edeceğim bir kulaklık. Hiç istemeye istemeye iade etmiştim :(
 
Ben kapalı bir yerde yanlız isem; referans sınıfı Sennheiser HD560s arkası açık kulaklık. Eğer dışarıda, halka açık mekanlardaysam dayak yememek için Sennheiser Hd569 kapalı kulaklık kullanıyorum.
Ben de HD518 modelini düşünüyorum. Kablolu olması benim için de mühim ancak kulak içi mi kulak üstü mü daha keyiflidir bilemiyorum.
 
Ben de HD518 modelini düşünüyorum. Kablolu olması benim için de mühim ancak kulak içi mi kulak üstü mü daha keyiflidir bilemiyorum.

Ürünü nereden bulacaksınız? Eski üretim / artık üretilmiyor / Türkiye de satılmıyor diye biliyorum.

Bir preamfi ile kullanacaksanız sorun teşkil etmez ama HD 518 in 6,35mm jack ile gelmesi sıkıntılı. Yani gitar jackı. 3,5mm için dönüştürücü kullanınca hareket edemez hale geliyorsunuz. Bu şekilde kocaman olan jack ile ters bir harekette kullandığınız cihazın inputuna zarar verebilme olasılığınız oluyor.

İkinci olarak; 14hz - 24kHz frekans aralığı oldukça kısır. artısı; 200Hz seviyesinde güçlü bir bass seviyesi var, bu açık kulaklıklarda pek olmayan bir şey.
Yerine 6Hz-38kHz frekans aralığında HD 560S almanınız tavsiye ederim. Tonal kararlılığı daha iyi seviyededir.

Kulak içi kulaklıklarda Pasif soudstage özelliği olmaz. Yani sesleri bir konser salonunda dinliyormuş gibi bir etki hissedemezsiniz.


Dışarıda bluetooth olarak Bang Olufsen Beoplay EX kullanıyorum. (44 khz'de kablosuz bir şekilde müthiş keyif aldığıma göre kulaklarımda bir arıza olmalı)

Harika! Üst frekanslar fazla gelirse; bir halı kullanın. Sorunu çözer ;)
 
Son düzenleme:
Geri
Üst