Gitar ve Gitar Tonu Arayışındaki Yeni Başlayan Arkadaşlar İçin

Amplitube 5'te JCM800 modelinin onune SD-1, ardindan sinyal ikiye bolunuyor iki farkli kabine gidiyor. Iki kabin de ayni sekilde bir condenser bir dinamik mikrofonla mikrofonlaniyor. Sinyallerden birinde feedbacki sifir mixi sonda bir adet delay var. Stereo duyum icin boyle yaptim. Sonrasinda Fet kompressor ardindan minik minik acilmis reverbleri stackledim. Comp ve Reverb arasinda EQ var, EQ tamamen caldigim gitara gore ayarliyorum.

DAW'da ise oten frekanslari oldurmek icin bir eq, bu da tamamen gitara manyetige gore. Ayni eq'da midleri ve tizleri biraz actim. Bu kadar :)
 
Jason Becker tonu icin aslinda gereken tek sey JCM, SD1 ve reverb yani baya basit bi sinyal zinciri. Bendleri vibratolari ve tremolo koluyla yaptigi trickleri taklit etmeye calisinca Jason Becker gibi duyulmaya basliyor.

Ayni sey Paul Gilbert icin de gecerli. Bu iki adamin sarkilarini calmak icin ayni preseti kullaniyorum. PG'i taklit edince onun gibi, JB'i taklit edince onun gibi duyuluyor :)

Paul Gilbert'in daha yeni kendi solo albumlerindeki ton icin de daha temiz ayarlanmis bir amfinin onune daha fazla acilmis bi distortion pedali koyuyorum. Yukarida yazdiklarim Racer X icin gecerli.
 
Geri
Üst