Selamlar, konuyu biraz geç gördüm ama bir iki bişey yazayım istedim. Aslında daha önce de benzer açıklamalar yapmıştım ancak geriye dönüp bulamadım.
Özellikle Joyo ve Mooer markalarının bir çok amfi sim. / kabin sim. / amfi&kabin sim. modelini hem aynı zamanda hem de farklı zaman dilimlerinde deneme fırsatım oldu.
Bu iki markanın ürünlerinden özellikle ilgilendiğin olursa, ürün özelinde yorum yapmaya çalışabilirim.
- Joyo'dan başlayayım. Joyo'nun iki tip ürün grubu var. İlk grup amfi ve kabin sim. özelliğinin birlikte yeraldığı grup. İkinci grup ise sadece amfi sim. özelliği bulunan grup. Joyo markasının aşağıda yazdığım iki grubu da tek kanal. Yani gain kısık volume açıkken clean amfi gibi çalışıyor. Gaini açınca drive oluşmaya başlıyor.
- İlk grubun genel özelliği amfi ve kabin sim. özelliği birlikte. Kabin sim. özelliği devre dışı bırakılamıyor. Amfi sim. ile kabin sim. arasına (fx-loop vb.) bir eklenti yapılamıyor. Ebat olarak biraz büyükçe. İsimlendirmesi de genel olarak "XXX Sound" şeklinde. American (fender), British (marshall), California (mesa-boogie), AC (VOX), Oxford (orange)
- İkinci grubun genel özelliği sadece amfi sim. özelliği olması. Kabin sim. özelliğinin bulunmaması. Ebat olarak oldukça küçük olması. Referans monitöre bağlamak için ilave bir kabin sim. gerektirmesi. (kabin sim. ile daha güzel oluyor) Clean Glass (fender), Golden Face (marshall), Boogie Master (mesa-boogie), Rushing Train (VOX), Orange Juice (orange)
- Mooer için seçenek daha çok. En fazla zamanı M006 US Classic Deluxe (fender) ve M002 UK Gold 900 (marshall) modeliyle geçirdim. Bu ürünlerin birden çok özelliği var.
- İlk olarak iki kanal olmalarından bahsedeyim. Üzerinde yapılan vol./gain ve eq ayarları kaydedilip clean/drive olarak kendi üzerindeki ayak switch'i ile kullanılabiliyor.
- İkinci en belirgin özelliği kabin sim. özelliği olması ve bu özelliğin açık/kapalı şekilde kullanılabilmesi.
Wah, tuner, noise gate, compressor, overdrive, distortion, preamp, delay, reverb, kabin sim. pedalları ve referans monitörler ile aklıma gelen bütün kombinasyonları denedim ve bana en çok güzel gelen kombinasyonun bu sırayla olduğuna karar verdim.
Bazı arkadaşlar delay ve reverb efektlerini kabin sim.'den sonra kullanmayı da daha çok beğenebiliyorlar. Ancak ben delay ve reverb efektlerini preamp ile kabin sim. arasında kullanmayı beğendiğim için joyo'nun kabin sim. özelliği olmayan küçük modellerini veya mooer'in modellerini
(kabin sim. özelliğini kapalı kullanmak kaydıyla) preamp olarak kullanıp devamında farklı bir kabin sim. pedalı kullanmayı öneririm.
Yine fiyat/performans olarak dikkat çeken iki kabin sim. pedalı için de bilgi vereyim.
- Öncelikle MS-Pozitron Red Box kullandım. (sanırım İzmir'deki evimde duruyor hala bu eski model) Ses şiddetini biraz kısıyor gibi bir hissiyat verse de oldukça düzgün bir ton veriyordu. Bu pedal H&K markasının Red Box modelinin klonu. Uzun zaman önce orjinalini de kullanma şansım olmuştu. Benim kulağım aradaki farkı ayırmaya yetmedi. En azından arada uçurum yok diyebilirim. Oldukça iş görüyor. (fiyat olarak arada uçurum var)
- İkinci olarak da Mooer markasının Radar modelini uzun süre kullandım. Ben inanılmaz memnun kaldım. Power amp. & Kabin Sim. & Mic Sim. & EQ ayarları var. Ek olarak IR yüklenebiliyor. TRS kablo ile kullanılabiliyor. (TRS->XLR vs. de bağlanabiliyor)
Son olarak da Mooer'in Preamp Live modelini baya bi kullandım. Bu model sayesinde noise gate / akustik sim. / booster / overdrive / distortion / amfi sim. / kabin sim. pedallarının her biri için ayrı eleman kullanma derdinden kurtulmuştum. Wah -> Tuner -> Compressor -> Preamp Live -> Delay & Reverb
(fx-loop'tan) -> Ref. Monitör düzenine geçmiştim. Bu da oldukça tatmin ediciydi. Hatta MIDI destekli bir delay&reverb pedalı sayesinde her kanalda farklı delay&reverb ayarı kullanmaya da olanak sağlıyordu.
Yine uzun yazdım. Bundan dolayı bütün forumdan özür diliyorum ve birilerinin işine yaramasını umuyorum.
(Eski setuplardan kalma bulabildiğim bir kaç fotoğrafı aşağıya ekliyorum. Şu an eskiye, ilkele, basite döndüm.
Tuner->Comp.->Screamer->Amfinin footswitc'hi->Amfi->FX'ten Delay->Amfi'den Reverb->Amfinin kendi 1x12" kabini sistemine geçtim.
Efekt ve ekipman kısmını park edip; Müzik nedir, nota nedir, gam nedir, gitar nasıl çalınır vb. kısımlarına yönelip kendimi geliştirme, eksiklerimi giderme gibi şeylere yöneldim.)
166074 eklentisini görüntüle
166075 eklentisini görüntüle
166076 eklentisini görüntüle