jimi_rodriguez demiş ki:
arkadaşlar bu gitarı yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum. yurt dışı fiyatını yaklaşık olarak bilen varsa lütfen paylaşsın.
www.music123.com sitesinde 699$ olarak belirtilmiş ama emin olmak istiyorum. ve gitarın özellikleri nelerdir? bazı forumlarda tremolo sistemi olduğunu söylüyorlar ama gitar sabit köprü gibi duruyor aslı nedir bu konunun? ve ton yelpazesi bir gibson les paul veya epiphone les paul customa göre nasıl?
saygılar...
düzeltme: arkadaşlar düzeltiyorum sitede gibson faded sg diyormuş. faded olanın farkı standarda göre nedir?
Faded SG'lerde inlay'ler nokta, manyetikler cok kaliteli degil ve nitrocellulose-finish yok. Nitro uygulamasi zor, maliyetli ve zaman alici bir yontem(bir kac hafta). Faydasi ise poly-finish'lere gore agacin nefes almasina imkan saglamasi ve yaslandikca gitarin tonunun guzellesmesi. ABD disinda bir cok ulkede cevreye zararli oldugundan yapilmasi yasak.
Benim 3 SG'm oldu simdiye kadar, 3'u de farkli Epi modelleriydi (Studio, Goldtop, Maestro). SG'lerin en kotu yani neck-heavy olmalari. Eger iyi bir aski kullanmazsan (deri/suet ve kalin olmasi gerek) sol elin sapi surekli desteklemek zorunda kalir. Eger SG'de karar kilarsan aklinda olsun aski ignesini ust boynuza takmanin da sorunu giderdigini soyluyorlar.
Faded serisi Gibson'un zaten adi cikmis olan kalite kontrolunun daha da unlu oldugu seri sayilir.

300$'lik Epi SG'den daha kotu iscilige sahip Gibson Faded'ler gordum. Bu yuzden mumkun oldugu kadar deneyerek almani tavsiye ederim. Ama sen diyorsun ki "yurtdisindan getirtecegim", o zaman gitari alinca iyi bir setup icin luthier'e mutlaka gotur. Ozellikle faded'larda fret telleri genelde pek torpulenmemis oluyor.
Gibson Faded'lara tru-oil ve bazen de tung-oil ile finish yapanlar oluyor. Ikisinin de Turkce'sini bilmiyorum ama tru-oil silah yaglamak icin de kullanilan birsey. Islem bittikten sonra (forumlardan arastir, 5-10 kere farkli araliklarla surmen gerekiyor tam olana kadar) gorunus cok guzel.
700$ civarina alabilecegin daha iyi gitarlar var, mesela biraz daha ekleyip herhangi bir Jackson Pro, ESP LTD Deluxe, giris seviye Ibanez Prestige veya ust kalite bir Schecter alabilirsin. Gibson'un adina verecegin para ile bu gitarlardan daha iyi bir iscilik ve performans alabilirsin bence.