Inglourious Basterds

Aslına bakarsanız ben filmi beğendim.tarantino'nun diğer filmlerine kıyasla sönük kalmış olabilir ama tarz aynıydı tarantıno kokusu vardı buram buram müzikleri de hoşuma gitti.
 
Bir Tarantino filmi olduğunu düşününce, biraz yavaş ilerlemesi, değişik anlatım tarzı normal. Imdb puanı biraz cömert olmuş gerçi, yine de beğendim.
 
Yahu yapmayın, bence baya baya güzel film. Yok mantık hatası, yok tarih hatası filan; bu açılardan bakmamalı bence. Tarantino ile pek öyle içli dışlı değilimdir ama... İki gece önce izledim, çok hoşuma gitti. Pitt'in senelerdir büründüğü aksanlardan birine daha ev sahipliği yapması sadece bir özelliği. Keşke sinemada izleyebilmiş olsaydım. En sevdiğim bölümü ise Jew Hunter'ın Fransa kırsalındaki evde lafı istediği yere getirmesi oldu.

Bu arada, bana Shosanna'nın büyüklüğü oynayanı bulun. Virginie Ledoyen ve Julie Delpy'den sonra bir hayranlığım başlamıştı Fransız hatunlara... Güzel değiller ama çok çekiciler yahu.
 
film gayet güzel özellikle o nazi komutanımıdır subayımıdır herneyse o rolü oynayan adam mükemmel bi oyunculuk performansı sergilemiş..sadece o adamın mimikleri için bile izlenir...
 
bir yahudi ulan acaba hitler'i yakabilseydim nasıl olurdu yu düşünmüş, bunu kino operasyonu ile birleştirmiş, sahneden ingilizce! olarak sizi yakan yahudi benim demeye getirmiş.
alt göndermelere bakıldığında güzel, ama tarihsel olaylarla ters köşe olması nedeniyle de çirkin bir eser.
hatta bir yahudinin hitleri nasıl yaktığını merak etmeyen bir kişi için seyredilmesi bile lüzumsuz.
 
Tarantino'nun izleyiciyi pek de takmadığının bariz bir kanıtıdır :) Fiction olarak düşünüldüğünde çok başarılı bir film ancak mantık aramaya kalkarsanız bir tat alamazsınız.
 
Tarantino'nun filmin sonunda "This is my masterpiece" repliğini kullandırması onun için filmin ne ifade ettiğini açıkça göstermektedir.
 
ben filmi çok beğendim. hayranı olmadığım halde brad pittin bütün filmlerini takip ederim ''seven'' olsun ''fight club'' olsun oynadığı filmlerin hepsi kaliteli yapımlardı. tabi bi de kadroda tarantino olunca gel de izleme.
 
Tarantino'nun hem yönetmenlik becerisini hem de filmelerini severim.Bu filmde de istediğini yapmış ve sadık fanlarını mutlu etmiştir.

Uzun zamandır da bir aktör/aktris' in oyunculuğundan bu kadar etkilenmemiştim.Christoph Waltz'dan bahsediyorum tabiki,nam-ı diğer Albay Landa.Helal olsun sana.Chapter 1 harikaydı.Bu arada Shosanna yani Mélanie Laurent ne kadar tatlı bir hatun yahu,yerim ben onu..
 
Christoph Waltz, Tarantino'nun kendisinden beklediğini bu kadar güzel yerine getirebilirdi. Adamı gördüğünüz anda başlıyorsunuz gerilmeye. :LOL: Oturuşu, konuşması, tavırları...
 
Bildiğiniz Tarantino filmi, oyunculuklarıyla, senaryosuyla, müzikleriyle, ince esprileri ile, yönetmenliği ile... En iyi film dalında Akademi Ödüllerine adaydır, umarım alır bu film.
 
Gece 4 ile sabah 6,5 arasında izledim. Genelde Tarantino filmleri pek sarmaz beni ama bu film biraz uzun olmasına rağmen beni çok sardı. Oyunculuklar muhteşem. Özellikle yahudi acısı nazi subayı döktürmüş. İzlemeyen kalmasın.
 
Geri
Üst