Oktay Sinanoğlu

"Hedef Türkiye" , "Büyük Uyanış" ve "Ne yapmalı"
kitaplarını okudum. Kitaplarındaki Türkiye üzerindeki tespitlerine ve çözüm yollarına katılıyorum. Hepinize tavsiye ederim. Saygılarımla...
 
Adam giderek ingilizcenin köleligi altına giriyoruz demiş kitabında.Forumdaki insanların kullandıkları takma isimleri görünce adama hak verdim...
 
mutlak olarak önemli bir şahıs..ancak bu kadar büyük bir bilim insanı olmasına rağmen,evrenkentlerde bu kadar seveni,bileni varken YÖK korkusuna hiç bir etkinliğe çağırılmaz,ancak bazı toplum örgütlerinin düzenlediği panellere vs. katılır.ayrıca çok da mütevazi diye anlatır onu tanıyanlar,ondan ders almışlar...en sevdiğim temel bilim olan Kimya konusunda ondan ders alabilmiş olmayı çok isterdim...bu arada sayın Sinanoğlu'nun kitaplarını sevenler Attila İLHAN'ın da bazı düzyzı eserlerini de , TRT-2 deki sohpet programını da seveceklerdir.

yalnız bana ilginç gelen bir şey var...bu adamı her tür siyasi görüşteki insanlardan da bol bol seven de var, hiç sevmeyen de...kişisel olarak sevmeyebilir insan ama bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı nasıl olurda milleti için çalışan,çağdaş,aydın,zeki,bizleri başarıyla temsil etmiş,Atatürkçü,Bağımsızlığa gönül vermiş... bir bilim adamını yok sayabilir,onun ötesinde ona küfür edebilir(yaşadığım,duyduğum için yazıyorum)...
ayrıca Türkçe için söyledikleri azdır bile...abartılı değil...etrafıma baktıkça içim acıyor...hele hele Bağdat cad.,İstiklal cad. gibi yerlerde...bana hep işgal yılları İstanbulundan bir esinti taşır intibası verir.
 
kesinlikle...
sanırım "Türk aynştaynı" adlı kitabı okumuşsunuzdur..DNA keşfiyle ilgili yazılara dikkat ettiniz mi bilmem ama bu keşifteki önemi atlanır hep,hem burada hem dışarıda...ama british council bu sene DNA'nın keşfini ile ilgili olarak kutlamalr düzenledi Watson ve Crick'in anısına....ayrıca moleküler biyoloji gibi şu an ve muhtemelen gelecekte de son derece KRİTİK bir konu hakkındaki önemi de hep gözden kaçmıştır....
 
Kitapları beni daha da düşünmeye ve hareket etmeye zorlayan insan. Düşüncelerini Türk insanının yakından takip etmesi gereken bir zat.

"türk aynştaynı" adlı kitabı bir başyapıt, sürekli geri dönüp bölüm bölüm tekrar okuduğum bir kitap. düşüncelerinin hepsine katılmak gerekmiyor, ancak şüphesiz ki sahip olduğu düşünce derinliği bugün yönetim kademelerinde yer alıp gündemimizi belirleyen kimsede maalesef yok.

Tanrım uzun ömür, sağlık ve daha büyük kitlelere ulaşma imkânı versin.
 
adam sırf nöronlardan oluşuyor bence .........
çok zeki hatta fazla zeki...........
kısacası adamım...............
8)............
 
allbyrock efendi bıraksen örütbağını falan.. bırak ingilizlere fransızlara özenmeyi..sen osmanlının evladısın.. tabi inkar etmiyosan aslını.. osmanlının zürriyeti fransız mıransızlara özenmez.. bi zamanlar dünyaya hükmetmiş olan osmanlı padişahları senin bu sözlerini duysa tez vurdururdu kelleni.. adamların kemikleri sızım sızım sızlıyordur mezarda senin bu duyduklarında..onlar kimlere emanet etmişler bu vatanı.. özenti gençliğe... yazık çok yazık.. aslını unutma albayrak efendi..
 
Bekliyoruz....biz hep bekleriz...oteki dunyaya gocsun disaridan birileri odul versin anma torenleri duzenlesin o zaman boburlenmeye adam cok bulunur merak etmeyin.
Turkiye Bor madeni acisindan dunyanin en zengin ulkesiymis yabancilar bunu biliyorlarmis o yuzden bizi geri birakmak istiyorlarmis.. bor gelecegin enerji kaynagiymis.. disarida gizli gizli arastirma yapiliyormus. Hergun buna benzer mailler geliyor bana kimse biz napiyoruz hangi universitemiz bu kaynak uzerine arastirma yapiyor, gelecek yuzyilin enerji politikasi ne olacak diye sormuyor, Turkler ders almiyor Turkler ogrenmek istemiyor.

habire bekliyoruz...bekliyoruz neyi? Abd li bilim adamlari bor ile calisan motor yapacak,ingiliz maden sirketleri bizim madenleri kazacak bizde once arabalari ve sonra kendi madenlerimizi para ile adamlardan alacagiz.

Bir tane yuzyili goren poltikaci yetistirebildik o da Ataturk idi. gelmez bir daha onun gibisi.
 
Dünyanın en genç yaşta profesör olan adamı..sanırım 26 ydı...Türkiye'nin en zeki adamlarındandır.Sağcı ya da solculukla ilgilenmez.Buna rağmen sağın ve solun uç fikirlerine sahip kişiler tarafından sevilmez.Türkçe konusundaki tespitleri son derece doğrudur.Büyük Uyanış'taki uyanışın bir an önce olmasını diliyorum.
 
Hedef Türkiye adlı kitabını okumuştum.. tüm düşüncelerine katılıyorum özellikle de Türkiye'deki pek çok okulun ingilizce eğitim yapması hakkındakilere... bu adamın söylediği her şey çıkacak bence :(
 
Askerde iken okumuştum ''Hedef Türkiye'' kitabını...tam zamanına denk gelmişti bazı şeyleri daha iyi anladım.. Zaten hemen hemen aynı şeyleri düşünüyordum...İyice pekişti...Çok büyük bir kesimin(genel anlamda)adını bile bilmediği Türkiye'nin yüzakı bir insan oluğuna inanıyorum...Ama ne yazıkki ''pisikopat kaynanaların :dan yada evde kalmış neidüğü belirisiz bir sürü maymunun :pandik ''meşhur olmaya çalışıp amaçlarına ulaştığı bu ortamda...Ne değer bilinir, nede başka birşey... :yaratik
 
Evet, son 300 yılın Avrupa' daki en genç profesörü, ve bu adam bir Türk. Batı' ya gidip gelmeyenlerin; yada gelipte zihnini orada bırakanların tersine kendini ülkesine adamış bir insan. Ve kendi deyimiyle ''ABD' nin kölesi olmamak için'' ABD' ye gitmiş bir insan. ABD' nin en köklü iki üniversitesinden biri olan Yale' de iki kürsü sahibi, California Berkeley Mezunu ve M.I.T.' te doktora sahibi. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Rektör Danışmanlığı yapıyordu; gününün 15 saatini çalışmaya ayırarak ama şuan buna devam ediyormu bilmiyorum. rainbow' un çok güzel tarif ettiği gibi Nobel ödülünü elinin tersiyle itip, ''Benim için önemli olan ilim, ilim aşkı ve çalışmaktır; ödüller değil'' diyebilecek kadar ilim irfan aşığı bir insanımızdır.

Ben şahsen onun ve fikirlerinin sıkı bir takipçisiyim; ve herşeyden önce onun ve Attila İlhan gibilerin izlediği yolun tamamiyle Mustafa Kemal Atatürk' ün izlemekte olduğu, ve biz Türkiye gençlerine çizdiği yol olduğunu söylemek isterim, bunu herkes böyle bilsin. Bu tip benliğimize sahip çıkan insanlar varken bizim sırtımız yere gelmez; ama onların zamanıda geçiyor, yeni savaşçılar çıkarmamız lazım eğer birkaç nesil sonra kendi dillerinde ve kültürlerinde buluşamayan baba-oğullar ortaya çıkmasını istemiyorsak.

Son olarak; ''Bye Bye Türkçe'', ''Hedef Türkiye'' ve ''Büyük Uyanış'' kitaplarını şiddetle alıp okumanızı tavsiye ediyorum. Her Türk genci olarak görevimiz bu benliğe sahip çıkmaktır.
 
bu adam gerçekleri sölüor... ama ne yazık ki insanlarımız daha hala anlamış deil... daha hala gidip yok nasıl formda kalırım ebelek gübelek onnarı okuorlar... yazık......... .....
 
DaYs_oF_PuRGaToRY'e kesinlikle katılıyorum.Oktay Sinanoğlu ve Attila ilhan gibi aydınların izlediği yol tamamen Atatürk'ün belirttiği yoldur.Bizim de bu aydınları iyi dinlememiz gerekiyor.
 
Geri
Üst