MIM Strat, Yamaha, Kafa Karışıklığı

Merhabalar Turkrock ahalisi,


1 sene oldu gitar çalmaya başlayalı. 24 perdeli, licensed floyd rose'lu Zeus marka (ESP çakması :)) bir gitarım var. Seviyorum da kendisini fakat hocamla çalışırken şarkıya göre akort değiştirmek gerekebiliyor; bu eylem de floyd rose ile bir işkence olduğundan kısıtlıyor insanı. Direkt sabit köprü de almak istemiyorum, tremolodan da koparamadım kendimi.

2. el bir MIM Strat bulma düşüncesindeydim ama, gördüğüm MIMlerin hepsi 21 perdeli. 12. perdeden sonra 4 inlay var, hop klavye bitti! :) 24 perdede de 22'den öteye geçmiyorum zaten ufaktan alışayım diye ama, birden öyle zart diye 3 perde eksilsin de istemiyorum. Yamaha Pacifica falan geldi aklıma sonra Stratocaster tipi olarak ama onun da binbir türlü modeli var, karar veremedim.

Maiden, Judas Priest, Rainbow, Deep Purple, Van Halen, Helloween, Savatage, Racer-X, Mr. Big, Thin Lizzy, Whitesnake, Sabbath dinliyorum/çalıyorum. Tonları yeterli sertlikte, çok hörhör olmayan bir gitar arayışındayım. Toparlarsak;

-MIM Stratocasterlarda 22 perde şansı var mıdır, vardır ama çok mu düşük ihtimal midir?

-Yamaha Pacifica'ların bana uygun hangi modelini olabilir? Locking tunerlısı rg köprülüsü falan filan?

-Onun dışında önerebileceğiniz H-S-S veya H-H manyetik diziliminde, tremolo sahibi gitarlar nelerdir?

Bütçe: 800-900 civarı gibi.

Çok teşekkürler. :)
 
2. el gitarlar da dahilse eger 800-900 Civarina ve FR'siz yapamiyorum diyorsan, Ibanez RG Prestige Serilerinin 2. ellerine bakmani oneririm forumda. Stratlarin da tonunu uygun ekipmanlar ile drive soundu kuvvetli bicime getirebilirsin ama hi gain bir gitar haline getiremezsin. fender coook genis yelpazeyi kapsayan turden bir gitar degildir ama ona ozel o soundu da baska hic bir gitardan alamazsin. Fender bir rock machine degildir kanimca. Rock machine dedigimiz gitarlar da horhorhorhor diye bas bas bagiran emg aktif manyetikli metal canavarlari da degildir. Bu durumda Ibanez RG Prestige 2570Z gibi gitarlar dusunurdum senin yerinde olsam. Ayrica 22-21-24 bunlara cok takilma bence. Alt perdelerin show adami degilsen ara sira oradan titresimi dusuk bozuk ve sadece ince oldugu icin cikan bir ses disinda hic bir sey alamazsin. Bos yere takma kafana onlari derim. Ben 24 de kullandim 22'de. gitardan memnunsan onlar hikaye. Fenderleri seviyorsan USA kadar olmasa da ben MIM Stratlari da begeniyorum denedim birkac kere. Guzel gitarlar ama USA ile aralarinda ton farki var. Hatta sen calma baskasi calsin ikisini arka arkaya sen dinle. Aradaki farki anlarsin hemen. Malesef: )) Yine de tavsiye ederim yani kotu gitar diyemez kimse. Squier degil bu sonucta.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yok tremolodan kopamıyorum dediğim, vintage veya modern, floyd rose olmayan ama oynak köprülerden istiyorum. Floyd roseun kendisinden bıktım bu akort değiştirme problemi yüzünden. :)
 
2570Z lerde Edge Zero olmasi lazim. Orjinal Floyd Rose'dan daha iyi oldugunu soyluyorlar. ben Edge Pro II kullandim daha once sadece sanirim. Bir de dandik Cort X-6 FR'si kullanmistim kucukken. Iyi degildi tabi digerlerinin yaninda:) dostum fenderleri kucumseme eger tonu hosuna gidiyorsa alabilirsin derim. Pacificalar hakkinda hic bilgim yok. Sadece RGX-A2 diye bir gitar denedim. Soft distortion karakteri var ama Clean'i,klavye rahatligi ve tusesi Endonezya bir gitara gore oldukca iyi. Hatta baya basarili bir gitar bence. Manyetik modifiyesi ile degisik bir seyler elde edilebilir. Sifiri mydukkan'da 800 liraydi bugun baktim. Onu da deneme sansin varsa en azindan bir cal dostum. Sabit koprulu ama gercekten hos bir gitar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yok canım ne Fender'i küçümsemesi, ben kendimi küçümsüyorum. :) Sadece şu perde olayı kıllandırıyor beni.

Ibanezleri de düşündüm zamanında, kilitli tremolo ve sabit köprü istemediğim için eledim birçoğunu. SA-S32 modeli hoşuma gitmişti de, Çin yapımıydı o da. O fiyata da sıfır alacağıma 2. el daha yüksek bir şeyler alırım dedim ve burdayım. :)
 
En iyisini yapiyorsun. Kapat bir MIM Strat ya da para biriktir 1500 Liraya amerikan falan bulabilirsin herhalde kaliteli bir sey. Acele etme en guzelini al evladiyelik olsun abi. Don degistirir gibi enstruman degistirmek de bir hastalik. Insan muzik yapmayi unutuyor ekipmanla ugrasmaktan.
 
Geri
Üst