Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bugera lafı açıldı madem...Ben bir stüdyoda bir Bugera kafa çaldım (modeli hatırlamıyorum) ama gerçek bir kepazelikti. Hayatımda bu kadar rahatsız edici tizler daha önce hiç duymamıştım. Açık söylüyorum, çaldığım en karaktersiz lambalı amfi idi. Bugeraların sağlamlığı konusunda da epey bir şüphe var.Ayrıca aşağıdaki forum linkinden de göreceğiniz üzere, Bugera kopya amfi yapma konusunda artık şaka konusu olmaya başlamış bir amfi firması (ve fakat utanmadan nasıl "butik stil" iş yaptıklarını iddia ettiklerini pek anlamadım...) :
http://www.ultimate-guitar.com/forum/showthread.php?t=1405482

Bahsettiğniz 333'ün ton karakteristiği nasıl ?
 
bugera 333xl, peavey jsx klonu bir amfi. 6262 ler de peavey 5150 çakması.
bugeraların sağlamlığı konusundaki şüpheler herbirtaraflarının plastik olmasından kaynaklanıyor. footswitch elinizde kalıyor, knoblar fırlıyor vs. Bunun haricinde tonal açıdan hiç de kötü mötü değiller. 2-3 sene öncesinin üretimi 333xl'lerin bir kablosu zamanla bildiğin eriyordu, onu da hallettiler sanıyorum.
Bence fiyat/performans açısından gayet üst sıralarda yer alan aletler.
 
Opamp olmayip hi gain olan amfi cok az zaten kimse class a da opamp olmadan hi gain beklemesin ancak push pull olcak ve class ab olcak.simdi batu gelir buraya bu konunun da icine eder neyse...
 
push pull amfilerde çift malzeme kullanılır devre yapıları karmaşıktır
4jqfg.jpg
 
Yahu söyleyecek söz bulamıyorum. Adam kasten trollese bu kadar olur. Ne yazık ki kasten de trollemiyor.
İsmimi de öğrenmiş bir de, ismimle hitap ediyor.
Düşman başına.
 
Geri
Üst