Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Şu an ben de evde Ht5h + Harley Benton 1x12 kabin kullanıyorum, tonlarından çok memnunum ama ses seviyesi olarak apartmanda 1,5 kademeyi geçemiyorsunuz. O bakımdan Ht1 alıp daha düşük seste daha iyi bir ton alabilirsiniz. (Combo alacaksanız hoparlör çapı önemli, ev için 10 ve 12 inch ideal bence.

Transistörlüye gelirsek bugüne kadar Marshall Mg13-30, Rolan Cube 30 ve Laney Lv100 (65 watt) kullandım. Laney , Blackstar Ht5 e en yakın olandı ses olarak ama çalıştaki dinamikler kesinlikle lambalı vb amplide çok farkediyor. Tıpkı Tofaş'tan inip Bmw'ye binmek gibi (Çok nadir transistörlüler için geçerli değil bu mesela tech21 trademark 30, randall'ın bazı eski modelleri gibi).
 
Vox'u denediğinde gelen şey dip gürültüsü değildi, drive da gaini ve tiz potanslarını yarıdan fazla açtığında amfi ötmeye başlıyor. Kaliteli bir hoparlöre sahip olmamasından dolayı kaynaklanıyor bu durum. HT1'de karşılaştığın şey ise muhtemelen gerçek dip gürültüsü. Gitardan ses seviyesini kıstığında ya da telleri elinle susturduğunda da arı vızıltısı gibi bir ses devam ediyorsa bu dip gürültüsü oluyor. Tüm lambalılarda tabii ki yok, dip gürültüsü direk elektrik hattının kalitesine ve topraklamasına bağlı.
Konu açan arkadaş içinse Ibanez TBX15R ya da 30 wattlısından başka bir çözüm gözükmüyor. Pm'lerde gerçekten lamba karakterine yakın bir transistörlü amfi.
Bir de HT1r combo bulabilirse alabilir.


Yani Vox amfi kafa şeklinde olsaydı kabinle daha yüksek performans alırdım? Teşekkür ederim güzel bir bilgi oldu.
Dip gürültü derken hani hani "pıssssssss" diye bir ses olur ya öyle bir ses. Öyle anormal bir dip gürültüsü değildi. Ama sesi yüksekti.
 
ht1 ve ibanextbrx30 u evde kullandım.

ht1 ibanezden çok çok iyi.ancak htr1 i kombo değil ,kafa artı kabin(ht112) olarak kullanmanızı öneriyorum.kombo ile kafa artı kabin arasında muazzam ses farkı var.komboyu hiç tavsiye etmem.komboda, kafa+kabine göre seste detay yok ve çok boğuk.ev için ses yeterli.gece dahi volumü çok açmadan rahatlıkla kullanılabiliyor.
 
Vox vt20 ile ht1r arasında tercih yapılacaksa, vox benim görüşüme göre elenir,sert müzikler için uygun bir cihaz değil. Ayrıca amplifikatörden çok sahip olduğu gereksiz modellemeler ve işe yaramaz efektlerle bir oyuncağa benziyor.her iki cihazın youtube ta videoları var. Bir fikir verebilir
 
Alttaki ilanla anlaştık sayılır dist tonlarını iyi verebilen kısık seste bile iyi dist verebilecek bi amfi arıyodum çok aradım soruşturdum 2.el çok bişey bulamadım internette bütçeme uygun

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...20xl-gitar-amfisi-sifir-gibi-400307411/detay/

siz ne dersiniz cube 20xl nasıldır bunun yerine daha iyi aynı fiyata ne alabilirim micro cube alsam daha mı iyi tecrübeli arkadaşlar yazarsa çok sevinirim pratikten çıkış amfim olacak yanlış bi seçim yapmak istemiyorum
 
Vox vt20 ile ht1r arasında tercih yapılacaksa, vox benim görüşüme göre elenir,sert müzikler için uygun bir cihaz değil. Ayrıca amplifikatörden çok sahip olduğu gereksiz modellemeler ve işe yaramaz efektlerle bir oyuncağa benziyor.her iki cihazın youtube ta videoları var. Bir fikir verebilir
Bu çok komik bir yorum olmuş.
İkisini özellikler olarak yan yana karşılaştırsan, Vox her türlü avantajlı gelir.
İyi gitar çalan her kime sorarsan sor, Vox tavsiye eder.
Arkadaş drive az gelir demiş, ona göre öyle hissettiriyo olabilir.
Az gelse bir tane drive pedalı alırsın.
Peki efektleri ne yapacaksın. HT1 seçersen kaç efekt pedalı almalısın...
Senin gibi yeni başlayan ve tarzını geliştiren bir kişi için prosesörlü bir amfi daha ekonomik ve fonksiyonel olur.
Çünkü her gitaris Blues, rock, Metal tonlarını ve Chorus, Delay, Reverb vb efektleri kullanmak zorunda kalır....
 
Ev için lambalı amfilerin(master volume yoksa) iyi olmadığı kanaatindeyim.TBX30R'den evde kullanacağınız diğer düşük güçle çalışan ve master volume özelliği olmayan(blackstar ht-5,dsl5c vs..gibi) lambalı amfilerden çok daha iyi ton alırsınız.HT-1 yazan arkadaşlar bir zahmet sesi açmadan nasıl güzel ton alacağımızı da söylesin de bizde bilgilenelim.
 
vox vt20 hakkındaki görüşlerim bana ait.geneli bağlamaz.voxun çok iyi cihazları var.bana göre vox vt20 onlardan birisi değil.
"İyi gitar çalan her kime sorarsan sor, Vox tavsiye eder." cümlesi genelleme olamaz.

"Ev ortamında düşük seste distortion tonlarını iyi verebilecek bir amfi arıyorum" talebiyle vox vt20 her şekilde elenir.dikkat edilirse bu talepte pedal kullanılma talebide yoktur.
 
Ev için lambalı amfilerin(master volume yoksa) iyi olmadığı kanaatindeyim.TBX30R'den evde kullanacağınız diğer düşük güçle çalışan ve master volume özelliği olmayan(blackstar ht-5,dsl5c vs..gibi) lambalı amfilerden çok daha iyi ton alırsınız.HT-1 yazan arkadaşlar bir zahmet sesi açmadan nasıl güzel ton alacağımızı da söylesin de bizde bilgilenelim.
Blackstar ht5r kullanıyorum, hem de öğrenci evinde. Odam yan komşumuzun salonunun yanında direk, hem de dışarıdan sinirli görünen tipik bir Türk, aile babası şeklinde biri. TBX15R amfim de vardı, Vox vt20 amfim de vardı. Vox'ta sesi açtıkça ton daha güzelleşiyor, Ibanez'de sesi açtıkça çok birşey değişmiyor. Ama burada kaçırdığınız birşey var, Blackstar HT serisi 2 lambalı bir seri ve sesi çok açmanıza gerek kalmıyor ton için. Amfimden gayet memnunum. Metallica'nın Kill Em All zamanı ve AJFA sonrası tonları(eski tonlarından biraz daha düşük gainli) için çok güzel bir amfi diyebilirim. Önüne bir eq pedalı ve od boost pedalıyla her şey yapılabilir. Yurtdışından daha iddialı bir kafa getirtmezsem bu dediğimi yapacağım.
 
Blackstar-HT-1-R-Combo_219045.jpg

VT20%2B_03top.jpg
 
Olaya çok yanlış açılardan bakıyorsunuz.

1 watt bile olsa lambalı bir amfiyi evde tam ses açamazsınız, tam performans kullanamazsınız. Bir ihtimal hoparlör küçük olursa, belki.

Modelleyici bir amfide ise gain yetmezse distortion pedalı bağlarsın fikri kusura bakmayın, ayrı bir saçmalık. Modelleyici amfiler boost bazında kullanmak dışında od, dist. pedallarıyla anlaşamazlar. Hem adam gibi drive tonu için amfiye para dök, bir de üzerine beğenmezsen pedal al! Dahice!!

Kaldı ki karşınızdaki insanı tanımıyorsunuz. Zevklerini bilmiyorsunuz. Ama hastayı iyi muayene etmiş doktor gibi de kesin teşhis koyuyorsunuz. Forum adabını hala öğrenememiş olmanız kötü.

Başlığı açan arkadaşım! Sana gelince. İkisi de iyi seçim, ama zevk, renk, ihtiyaç gibi de unsurlar var. İmkanın varsa iki amfi de dene. Tecrübelerime göre, TBX düşük seste iyi performans verecektir. Ama HT1'in çiğ kalma ihtimali çok yüksek. Vox'u hiç kullanmadım. Sana hitap etmez bilemem. Onu da bir dene derim.
 
Geri
Üst