Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

anladım hocam, birde yoktan yere ses kartı almaya hiç gerek yok o zaman. Marshall avt50 aklımda. Peki bu blackstar ht-1 nasıl bir amfi? Google da aradım ama pek bir yorum bulamadım bu ürün hakkında. Anladağım karadıyla lambalı bir amfi. Örneğin ds-2 ya da metalzone gibi bir pedalla metal tonları nasıldır? İstediğim performansı alabilirmiyim?
 
HT1 Blackstar markasinin ev kullanicilari icin tasarlanmis 1w lambali bir amfi. Gaini artirmak icin solidstate birimler kullanmakta. Denemedim ama HT5in kucugu olarak gosteriliyor.

HT5 yurt disinda cok unlu bir bedroom amp. Fiyatina gore fx loop barindirmasi, 2 kanal olmasi, ISF ozelligi gibi ozellikler sinifina gore arti sagliyor. Humbucker manyetikleri olan bir gitar ile fade to black sounduna pedalsiz da yaklasabilirsiniz. Deneyimlerim bu yonde, bizzat kendim denedim. Fiyati 900lira ama.

MT2 icin de soyleyelbilecegim tek sey, tatmin edici ses icin baya ugrasmak gerekiyor.

Kabaca hesap yaparsak,
600lira amfi + 100lira MT2 dersek biraz daha koyup HT5 tavsiye ederim.
 
öncelikle yorumlar için teşekkür ederim. ht-5 bütçemin baya dışında maalesef. Gerçi bir iki ay bekleyip alma şansım olabilir. ama bu hizla devam edersem bir yil daha bekliyip para biriktiriyim mesa boogie alıyıma dönecek bu iş.
 
Senin bilecegin is. :)

Ama lambali amfi konusunda 1 yil biriktiririm Mesa alirim sine katilmiyorum. Evde kullanamadiktan sonra isterse Soldano olsun, kucuk amfi daha kullanislidir.

Hang sehirdesin?
 
evde kullanılabilir aslında, dummy load denen şeyler sağolsun :) tabi kabin simülasyonlarıyla uğraşmak ve ek masrafa katlanmak istersen. gayet güzel bir çözüm. kabin simülasyonları da ampli simülasyonları gibi uyduruk değil, seni yarı yolda bırakmaz.

ancak diyelim ki işi abarttın, dual rectifier aldın. 10 küsür lambayla evde uğraşmaya değer mi, orası tartışılır. düşük wattlı çok yüksek gainli amplileri pek tavsiye edemeyeceğim (ancak bu düşüncem sınırlı olan tecrübeme dayanıyor, farklı amplileri denemek lazım). böyle bir durumda yüksek watt'tan çok korkmadan (attenuator'ü var, dummy load'u var :) ) uygun ampliyi seçmek lazım. mesela maliyet sorun olmayacaksa single rectifier güzel bir seçim olabilir.

ht-40'ı tavsiye edebilirim. küçük kardeşleri gibi ss gain stageler barındırmıyor o ampli. ancak o da do-re de yok şu an.

kolay gelsin.
 
memnun kalmama demeyelim de, benim tonal karma 2 wattlık amfide bazı frekans aralıkları diğerlerine göre bir miktar fazla çıkıyordu (500 - 1600 hz civarları). konuştuğumda buna düşük wattlı power katına uydurmak için preamp katında yapılan modifikasyonların sebep olduğunu öğrendim. zaten birkaç haftaya 20 watt olacak benim canavar :)
 
Bu amfiye gore tasarim hadisesinden kaynaklanmaktadir bence. Bu dusuk watt olayi yurt disinda oldukca populer bir olay.

Buyuk amfilerin verdigi zevk tartisilmaz ama sizi temin ederim, kaliteli ve iyi tasarlanmis dusuk watt amfiler ev icin gayet makul.

Mesa, Orange, Vox gibi ureticiler gayet guzel cozumler uretmisler gordugunuz gibi. :)

Blackstar konusunda yanlis bilinen bir konuyu da aydinlatmak isterim. Sizin soyleminizden sonra biraz daha arastirdim.

Dikkat ederseniz power katindaki lamba siradan bir lamba degil. Bu lamba tasarim olarak iki lambanin tek lambada birlesmis hali olarak geciyor. Push pull tasarim ile birlesince istenilen sonucu verebiliyor. Blackstar hybrid bir amfi degil. Tasarimi farkli. :)
 
Yanlış anlaşıldım sanirim. Mesa BOOGİE falan alacak değilim zaten alabilecek durumumda yok. Ben amfi almaya karar verdiğimde ilk aklımdan geçen modeller roland micro cube, marshall mg15fx falandı daha sonra kısa vadede amfi değiştirmek istemediğimden bütçeyi 500 600 liraya çıkartip kaliteli bi amfi alayım dedim bunun üzerine 900-1000 liralık amfi önerisi gelince şaka yollu bu gidişle mesa boogie falan alacağım herhalde dedim. Yani lafın özü 500-600 liralık bir bütçem ve metal seven bir kişiliğim var :) mesa , engl falan belki bir kaç yıl sonra düşünebileceğim şeyler.
 
@envyboy,
haklısın, piyasada birçok düşük wattlı ampli var

şu blackstar ht-5 olayı gerçekten benim kafamı çok kurcalıyor. kafamın bir köşesinde almak var b planı olarak. eğer araştırdıysan bilgilerinden biraz faydalanmak isterim. merak ettiğim birkaç şey var.
1) phase inverter'ün solid state olması herhangi bir dezavantaj sağlar mı?
2) transistörler kırılmaya uğruyor mu, yoksa kırılmanın tamamı (veya önemli bir miktarı) lambada mı gerçekleşiyor? (bu konu hakkında farklı bilgiler var forumlarda, emin olamadım).
3) en önemlisi, line out çıkışı power amp'ten sonra mı yer alıyor, yoksa önce mi? yani fx send gibi bir çıkış mı?
bu konularda bilgilendirirsen sevinirim.

@apolloturk,
öncelikle modellemelerden uzak dur derim. modellemelere aşırı kafayı yormuş, sırf modelleme yazılımları için tc electronic konnekt 6 almış biri olarak hoş tonlar almış olmama rağmen bir gün gitarı marshall mg15'ime takınca daha çok zevk aldığımı hissettim. o 'plastik' his her zaman var ve daha uzun bir süre de olacak gibi modellemelerde. lambalı amplimi kullanmaya başladığımda da işte olay budur dedim, özellikle ilk iki kanalda.
sana ilk tavsiyem blackstar ht-5 olacaktır. ancak yerli üretim amplilere de yönelebilirsin. watt'ı çok takmadan lambalı bir ampli + dummy load (veya attenuator) çok iyi tonlar alabileceğin ve maliyeti daha düşük bir çözüm olacaktır. burda tek önerim, daha önce uzun süre denenmiş bir şemayı uygulattırman olacaktır.

kolay gelsin.
 
Bilgisayar modellemesi ile modelleme amfisi ayni sey degiller ama. Kullandiniz mi bilmiyorum ama microcube (uzun sure kullandim) bile tatmin ediyor ki bahsettigim alet eq ya sahip, 10" speaker var ve daha fazla secenek var. 30x'de kullandim. Eqsuyla da cok oynadim. Gayet tatmin edici sonuclar alinabiliyor.

Lambali ile ayni sinifta degil zaten.

Yerli ureticiye yaptirma konusu da maliyet olarak iyi gozukebilir ama yeni baslayan biri icin oncelikli secenek olmamali bence.

Blackstar ile ilgili, su an telefondan yazdigim icin detaya giremiyecegim ama ozel mesaj atarsaniz deneyimlerimi paylasirim en kisa zamanda. :)

Mehmet abi, Laney bence denemeden alinacak amfi degil. :) Oldukca farkli gelmisti bana. Cok koseli.
 
evet, modelleme amfisinde gerçek olan parçaların oranı daha fazla :) bilgisayar simülasyonunda bu oran sıfır :)
ancak belli başlı ücretsiz simülasyonlar algoritma olarak gerçekten çok iyi (tabi gerçeği gibi olamaz).

microcube'e gelince, sadece 2-3 dakika çaldım, gerçekten acayip bir cazibesi var, çözemedim nasıl olduğunu :)

blackstar hakkında özel mesaj gönderdim. ilginiz için teşekkür ederim.

iyi akşamlar.
 
bu durumda sanırım klasik yolu izleyip ucuz bir amfi alıp bir süre idare etmem en mantıklısı.

Peki bu durumda 3 tane amfi belirledim. Bu üçü hakkında neler düşünüyorsunuz?

1) Roland Micro Cube
2) Roland Cube 15XL
3)Line 6 Spider IV 15 Watt

Özellikle üçüncüsü hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
spider serisi hakkında okuduğum kötü yorumlar cube serisinden daha fazla. micro cube'ü birkaç dakika da olsa denedim. fiyatına göre gayet iyi. sadece hoparlör büyüklüğünden dolayı düşük frekanslar yetersiz gelebilir. ses seviyesi konusunda kesinlikle şüphen olmasın, komşuları rahatsız edecek seviyede, emin ol :)

ikisini de dene derim önce. hangisi senin hoşuna giderse, en iyisi odur.
iyi günler.
 
Geri
Üst