cort x6 yeni başlayan birine sorun çıkarırmı?

progressiva demiş ki:
Cube 30X'in 15W ve biraz daha simple versionu iste. Amator biri icin eglenceli olur uzerindeki efektor. Davul efektleri falan da olmasi lazim. Davulcu niyetine kullanirsin , metronom niyetine kullanirsin. calisirken baya iyi oluyor. Farkli modellemeler yapiyor, farkli efektler barindiriyor bunyesinde. Daha keyifli olur MG10'a gore falan. Hele ki yenisin. Yok efendim digitalmis yok efendim analogmus. Bunlari takacak durumda degilsin. Ben de pek takmiyorum aslinda. Bu nedenle Roland Cube 15X'in uzerine hic bir tavsiye yapamam. Roland Micro Cube'un 2. el fiyatina satiyor arkadas. Sorunsuzsa kesinlikle onu almani tavsiye ederim.


Davul efektleri yok üzerinde. Marshall'a göre; tabiki farklı ve eğlenceli seçenekleri mevcut. 3 farklı distortion, drive ve doğal olarak clean kanalları mevcut. Poptan tutta metale kadar yolu var.:) Ayrıca bu alet mydükkanda yapılan yorumlar kadar digital değil. Metalshack kanalı ile adam akıllı eq yapınca ms gt pedalımım briticsh tonuna yaklaşabiliyorum daha ne. :)
 
Fark etmez yani ben Trigon'da 30X denemistim davul efekti olmasina gerek yok, 30X'de daha fazla efekt var sanirim. Roland Cube serileri genel anlamda baya iyi is cikarmislar. Hatta bana 2. el Marshall VS'yi de lambali olarak tanitmaya calisiyordu satici cocuk. Elinden geldigince de 30X'i kotuluyordu. Ben de kotulenecek bir urun degil dedim kendisine denedikten sonra. Tercihim VS oldu tabii ki efektor falan planlarim oldugu icin ama VS'nin de MG ile hiic alakasi yok onu soyleyeyim. Made in China larda en basarili serilerden biri bence Roland Cube serisi. Baslangic icin ya da ev icin oldukca iyi. Ekstra zevk sahibiysen daha cok butcen varsa zaten daha iyisini dizersin cok daha iyisini yaparsin. Ama bu Roland Cube'u kotu yapmaz. Denemesem eyvallah derim ama kendi gitarimla soundunu test ettim. Gayet de guzeldi.
 
dostum başka bildiğin 150 tl civarı ses kalitesi iyi ve efektleri güzel olan bi amfi varmı?özelden mesajda attım sana.pilli amfi çok cazip geliyor insana.başka fiyatı uygun,sağlam ses verecek,efektleri iyi ve pilli bi amfi varsa yazabilirmisin :D çok özellik aradım :)
 
yorum yazan yardım eden herkese teşekkür ediyorum gitarımı aldım.grg170dx aldım.roland cube 15x de amfiyi aldım.uygun bi yerden bulduk.progressiva iyiki bu amfiyi önermişin.marshall mg10 da sadece clean ve overdrive vardı.roland da overdrive,distortion,metal ve metal shock olmak üzere 4 tane efekt var.clean de var tabiki onu yazmadım :D yani bu amfiyle pedala bile ihtiyaç duymam.hey-me sanada çok teşekkürler.gitar çok rahat.iyiki bunu almışım.tremolo kolunun şimdilik çıkardım
şimdi ben kursa gitmeyecem onun için netten takip edebileceğim bi site falan varmı?veya youtube videosu.şimdi ilk hangi alıştırmaları yapayım.çünkü öyle boş boş tıngırdatıyorum
 
Dostum yeni baslayan biri icin gayet guzel amplidir sen eglenmene bak iste:) Ben uzun sure ozelliksiz ciplak amfi kullanmistim gitara ilk basladigimda. pedal medal hak getire. Maksat muzik yapmak istedikten sonra her seyle olur baslangic icin. Ilerleyen donemlerde hassasiyetin artiyor. o zaman memnun olmadigin seyleri degistirirsin. Hayirli olsun yeni ekipmanin.
 
Youtube'a Guitar Practice yazarsan orada bir ton video cikar. New starters vesaire falan gorursen boyle yeni baslangic alistirmalari. Onlari izleyerek baslayabilirsin. Youtube baya iyi olmus yeni gitara baslayanlar icin. Akorlari falan ogren ilk 3 perde akorlar var onlarla falan baslayabilirsin. Bir de sana kolaylik olsun distortion'da akor basarken en basitinden en kalin telde 1. perdeye bas , bir alt telde de 3. perdeye bas. boyle boyle ust perdelerde dolasabilirsin. mesela ilk 1 ve 3 e bas sonra 5 ve 7 ye bas sonra 3 ve 5 e bas. biraz daha kuvvetlendirmek istersen 1 3 3 yap en kalin 3. telde de 3'e bas. 3 5 5 , 5 7 7 gibi. Basit bicimde aciklamaya calistim :p teknik konulara girmeden hehe
 
http://www.youtube.com/watch?v=WKYcBKa8_7Q&feature=related


boyle bir sey buldum mesela power chordlar icin. sana bahsettigim 1 3 3 , 3 5 5 power chord oluyor. kulagina hos gelecek sekilde gezebilirsin bunlarda.


Parmak gelistirme asamasi icin ise en ust telden baslayarak 1-2-3-4 yapacaksin. Bunu yaparken penayi ister alttan ister ustten vurarak baslat nasil rahat ediyorsan. 1-ust 2-alt 3-ust 4-alt gibi. Bunu yaparken koydugun parmaklari kaldirma. 1-parmagin kalsin. 2-parmagin kalsin 3-parmagin kalsin 4-parmagin kalsin. in alt tele ayni sekil devam. en alt tele kadar boyle.


bunu her gun uygula ben hala yapiyorum kac senelik gitar calmisligim var. cok daha komplikelerini yapiyorsun ilerleyen donemlerde ama ilk adim budur. ilk adimi atmadan yarisi tamamlayamazsin : )
 
hocam saol.o siteler ing heralde ama artık yapmaya çalışcaz.gerçekten perdelere basarken zorlanıyorum.sence başlarda clean mi yoksa distortion lamı çalışayım
 
Dostum bu 1-2-3-4 alistirmasinda kendini iyi hissettigin zaman 1-2-3-4 , 4-3-2-1 yap. ilk ilerle sonra geri gel yani. parmaklarin hepsini kaldirmadan yine teker teker kaldir geri gelirken. penalarda da alt-ust , ust-alt seklinde vurmayi unutma. hep ustten vurursan iki el uyumunda ve tekniginde problem yasarsin bosuna ugrasma zaten iki turlu de dene benim alt-ust'e alisinca cok rahat edersin , ilerleyen donemlerde de daha kolay uyum saglar iki elin de.


bir de bunlari cleanle calis ses dagilmasin rahatsiz eder distortion'da iken bir sure sonra. distortion'i arada kendi kendine cosacagin zaman acarsin =) Distortion calmaya calisirken de penayi kullandigin elini tellere yapistir o sekilde penayi vur. sonra tam ses almak istersen elini tellerden cek oyle vur sonra yine yapistir falan. dene biraz yeni yeni seyler kesfedersin oyle:)
 
hiç altüst çalışmadan sweep çalış :D Te küçüklükten bağlamadan söylemişlerdi bana "alt üst" denen alternate picking olayını, sweep karşına çat diye çıkınca elin alternate e gidiyor ister istemez alternate kimse öğrenmemeli kimse çalışmamalı :D

Şaka bi yana, progressiva nın dediği gibi nette binlerce alıştırma var, 1-2-3-4 4-3-2-1 i dene bol bol, farklı tellerde dene, telden tele geçerek dene, en yakın zamanda tab okumayı öğren çünkü "malesef" notasyon olarak bir egzersiz bulman çok zor artık.GuitarPro kur bilgisayarına istemediğin kadar egzersiz vardır guitarpro olarak, hem notasyon hem tablatür görebilirsin orada.hiç sıkılma, bunalma azimli çalış, bana benzeme :)
 
her yerde bu ibanez cort çekişmesi nedir yaa.tenis mi oynuyolar.ibanezin ve cort'un avrupa ve amerika fiyatlarına lütfen bakınız ve tecrübe edinmeden konuşmayınız.iyi bir teksinsyene verin gitarınızı akort etsin ayarlarını yapsın akort kaçırmaz.rg 350 ile x6 arasında özellik olarak manyetik farkı var.aslında iki gitarın arasındaki farklı yazsam kitap olur fakat.şu anda manyetiklerinin farklı olduğunu bilmek yeter.elinizdeki paraya en iyi gitarı almak için doğru araştırın lütfen.
 
kardesim bak benim adım selm ışık googleye yaz cıkarım trip die bir grup da 2 yıl caldım 28 yasındayım neyse özgecmişimi anlatmıyım bak cort x6 derdim hatta ve hatta x11 al bütcen yetebiliosa cünki ibanez in tüm modellerinde 2 ay sonra fark edeceksin perdeler eziliyor sanırım akord kacmıo perde ölüyo bende 24 perdelik bi ibanez grgr170 vardı 13 perde kalmıstı duvara vurarak parcaladım cort x11 kullanıorm x6 x5 x1 x2 de mevcut fender var yaklasık 25 çeşit fender seni aşar ama bendekiler 2 3 bin tl den aşa deil he ben bi arada jaksn kullanıodum 10bin euroya almıstım sen hesapla onuda duvarda parcaladım yok pardon davula vurarak parcalamıstım cort dan şaşma derim ve ben amatör bi sanatcı deilim bunu sölüyorum sana nap net ucuza bi cort x5 veya x6 al derim x11 alabilrsen harukulade bişi olur x11 2010 modeldir x6 2007 tercih senin cort ların x serisine güven diyer modellerine asla !!! x serisinden baska bişi alma tm mi abicm ben senin yaslarındaydım mesleye basladımda 16 vardım heralde bi gitar dükkanından gitar calarak baslamıstım ne yalan söliyim :))
 
gitardan anlarım bana yurt dısından gelip birlikte gitar alalım diye gelenler oldu cort kalite olarak cok iyidir floyd rose olayıda yeni baslıyan biri için ii deildir ama cort x6 al derim aldıkdan sonra git istanbulda oturuosan bakırköyde stüdyopark diye biyer var bunun ayarlarını yaparmısınız selim hoca yolladı dersen bedavaya yaparlar garanti veriorumki floyd rose den sıkıntı cekmezsin + tremolo kolunu deiştirt orda direk o kol kırılıo ben 6 tane kol kırdım 1 haftada x11 de
 
gerçekten selim hocamısın bilmiyorum ama ben selim hocanın videolarından bayağı şeyler öğrendim.gayet yakından tanıyorum.kullandığı gitarlara baktım hiç bi tane cort göremedim.ibanez gördüm floyd luydu.bi tanede yanılmıyosam fender vardı ama hiç cort göremedim
 
Geri
Üst