Korku Filmleri

Demek beyaz surat olayi Joker ve Garez'de goruldugu uzere pek sevimli olmuyor, rengin kendisi gibi :D Stephen King uyarlamasi "It" deki palyaco Pennywise vardir bir de, sari disli kirmizi makyajli beyaz suratli. Super kombo, finish him :p

Bir de Lynch'in Lost Highway'indeki "Mystery MAn" karakteri vardir. Offf. Bu sene izledim ama cocukmuscasine etkilendim acikcasi. Inanilmaz bir tipleme. :)
 
Dario Argento imzalı bir başyapıt.
"Suspiria".

1977 yapımı bir film olmasına rağmen izlerken beni hayrete düşüren ender filmlerden biri suspiria.
özellikle renklerin bu denli ustalıkla kullanılması inanılmazdı. yönetmenin renk seçimi kırmızı, mavi ve yeşil'in filmin sonlarına doğru hikayeyle ustaca örtüştürmesi üstelik bunu mükemmel bir film müziğiyle desteklemesi filmi daha da bi etkileyiyici kılmış.
bu filmi ilk kez izleyecek olanlar için tek bir tavsiyem var. o da filmin kesinlikle dvd'den izlenmesi gerektiği. çünkü filmin dvd'si bu zamana kadar izlediğim dvd'ler içinde en titizlikle hazırlanmış dvd'lerden biri..
kısacası izlenmesi gereken bi başyapıt suspiria..
 
hulyaengm demiş ki:
Dario Argento imzalı bir başyapıt.
"Suspiria".

bu başlıkta bu filmden o kadar çok bahsettim ki. korku diye nitelendirilen saçma sapan filmlerden sonra ilaç gibi geliyor. eğer son dönem korku filmlerine gülüyorsanız bunu izleyiniz. gerçek bir korku filmi. gerçek bir sinematografi. kamera açıları, o ince düşünce sonucu oluşturulan planlar muhteşem. dvd'sini almıştım bende.

zaten eski korku filmleri iyidir. bugünkü yapılanlar onların bir kopyası sadece. arada biraz özgün işler çıkıyor ama onlarda zaman içerisinde kendini unutturuyor. ne varsa eskilerde var.
 
Ben küçükken Evil Dead'i izlerken altıma sıç.yodum.Kuzenim beni geceleri kasten bu filmi izletmeye çalışarak korkuturdu.8 yaşındaydım.Hele zombileşmiş kadının kalemi adamın bacağına saplamasını unutamam.8 sene sonra bi daha izledim fakat artık film bana komik gelmeye başlamıştı.Ama yine de güzel filmdir.Serinin ikinci bölümünü de severim.Üçüncü serisini maalesef izleyemedim.
 
Geri
Üst