Hint Filmleri

ben bu aishwarya rai'nin bir filmini izlemiştim
kadın evliydi; ama kocası bunu terk etmişti, sonra bu bi adamla tanıştı tam evleneceklerken kocası geldi falan...
bu hint filmleri en az 3 saat sürüyo bi süre sonra sıkılıyo insan, ve hep aynı konular...

yine de pazar günleri iyi gidiyo 🙂
 
hintçe çok hoşuma gidiyor ve bu filmler sayesinde bir şeyler öğreniyorum ama gerçekten alışık olmayan isana ters geliyor, hem bu kadar güzel bayan varken yakışıklı aktörler nerde? shahrukh khan dışında tabii 😉 kal ho na ho meri yaar..
 
yine "imkansız aşk" diye bir film vardı dün...
çok hoş yapmışlar
kız ve erkek tramvay bekliyorlar
birbirlerine bakıyorlar
sonra o tramvaylar kablolara sürtününce elektrik çıkıyor (kız ve erkeğin bakışlarındaki elektriği simgeleme adına)
komikti 😀
 
yılda 450'ye yakın film çekiliyomuş da enteresan enteresan filmler bir bakıyosun çatıdan araba geçiyo bir bakıyosun adam olmadık yerde kadına koşup sarılıyo müzikler hiç bitmiyo zaten klip gibi bişey....
 
Bence bu konuda Hint filmi izlemeyenler yorum yapmasın. Dünyanın en kötü filmlerini hintliler çekiyor olabilir ama en iyilerini de onlar çekiyor.Dünyada geri kalmış ülkelerde izleniliyor görüntüsünü de verilebilir. Ama heralde Avrupa da hint filmlerinin en az popüler oldugu yer Türkiyedir.Oysa bize çok yakınlar.Kullandıgımız çok ortak kelime var. Hindistanın çok hızlı gelişmesinin en büyük nedeni olarak iyi yetişmiş bir gençlik oldugunu söyleniliyor.Ve Hint filmlerinin izlenilme nedenlerin de biri de ahlaklı film anlayışı.Şimdi geelelim: Bir zamanlar Kanal1'de yayınlanan hint filmleride 2. sınıftı.(mellon_collie'ye:izledigin filmin adı aşk mektubu(dil hi dil mein)dir ama diger hint filmlerinin yanında biraz amatör kalır) Bu arada hint filmlerinin 3 milyardan fazla izleyicisi var.Senaryoları da Yeşilçam filmleri kadar basit degil.Bence (hatta kesin!) dünyadaki en iyi romantik komedi ya da aşk filmlerini hintliler çekiyor.Bütün Filmlerin konusu sadece aşk temalı degil.Örnegin sizlere Rang de basanti'yi önerebilirim. Şarkıları da çok fantastik.Durduk yere başlamaz. Şarkıdan önce bir kaç sefer melodisi duyulur ve şarkı iyi bir nedene baglanır. Diger aşk filmleri gibi ''seni seviyorum''Sen benim hayatımsın''Bitanem'' gibi cümlelerle aşkın suyunu çıkarmaz. O filmlerdeki aşk anlayışı Hollywood'un aşk anlayışına hiç benzemez. Yeşilçamın aşk anlayışı gibi 2 kişinin birbirini sevmesi gibi de degildir. O kadar şeyin arasında saf ve temiz bir aşktır. Ve bu durum: filmlerde kliblerle felan çok iyi anlatılır. Oyuncular fazla ön plana çıkmaz. Daha çok aşkları ön plandadır. Herkes avare filmini bilir. Ama o filmin 1951 yapımı oldugunu çogu kimse bilmez.Biz 80'lerde bile öyle film çekemedik.Hint filmi Şarkıları da bence çok ritmik.Dinledikçe daha çok hoşuna gider (şarkıların çogunun müzigi çalıntı oldugundan olabilir).Tavsiye edebilecegim kaliteli filmler: Lagaan,Black, Veer-Zaara, Devdas,Kal ho naa ho, Chak de! india.izlemek isteyenler e-mailimden bana ulaşabilirler. [email protected]
 
Hep dans üzerine kurulu Bollywood filmleri 🙂

En ünlü filmlerinden birisi Awara, izlemenizi tavsiye ederim eğlencelidir.

Geçen Hindu "Superman" gördüm altıma edecektim 🙂
 
eh aynı süperman bizde de var. 🙂)) siz türk süpermeni, örümcek adamı izlemedinz galiba 🙂) aslında eski yeşilçamla bollywood arasında çok fark yok. sadece müzikleri ve dansları dışında. 🙂 zaten filmlerin bütçelerinin çoğu dansçıların kıyafetine gidiyordur. çünkü izlediğim filmin bir şarkısında 3 kere kıyafet deiştiren başka bir film görmedim. ki arkada en ez 15'er dansçı oyuyo 🙂.

ama gerçektende bollywood çok büyük bir sektör. adamlar hollywood mantığının oturtmuşlar birkere. bizim sinemamızda çok eski kaç yıllık ama hala o tarz stüdyolara sahip değiliz.

birde şu açıdan bakın bizde şu anda gerçekten iyi filmler çekiliyo ( çoğu iyi ) ama bunları ne kadar pazarlayabiliyoruz??? çoğu iç piyasadaki hasılatı düşünüyo. en fazla türklerin bol olduğu orta avrupa'ya gidip biraz iş yapıyo. ( belki ortadoğuyada gidiyodur bilmiyorum ) bir hintli kaç tane türk filmi izlemiştitr?? ama burda yazılanları okuduğun kadarıyla türklerin çoğu en az 1 tane hint filmi izlemiş. sonuçta gülsekte ay bu kadarda olur mu?? desekte adamlar filmlerini bir şekilde pazarlayabiliyor. ( keza aynı durum latin dizi sektörü içinde geçerli. latin filmleri pek izlenmez ama latin pembe dizilerini herkes bilir 🙂) )

yalnız ferzan özpetek ve fatih akın'ı konu dışında tutuyorum. çünkü biri türk asıllı italyen , diğeride türk asıllı alman yönetmen. nur bilge ceylan var ama o ayrı bi adam çünkü avrupa sinemasının sanatsal etkilerini iyi yoğurmuş biri ama onunda filmleri cannes gibi festivallerde iş yapar . kaç kişi izler bilemem. hala öle gümbür gümdür geliyoruz diyebildiğimiz bir film yok.

sonuçta arkadaşlar bollywood'u kötülerken ya da dalga geçerken çuvaldızı arada kendimize de bi batıralım. saygılarla 🙂))
 

Geri
Üst