eh aynı süperman bizde de var. 🙂)) siz türk süpermeni, örümcek adamı izlemedinz galiba 🙂) aslında eski yeşilçamla bollywood arasında çok fark yok. sadece müzikleri ve dansları dışında. 🙂 zaten filmlerin bütçelerinin çoğu dansçıların kıyafetine gidiyordur. çünkü izlediğim filmin bir şarkısında 3 kere kıyafet deiştiren başka bir film görmedim. ki arkada en ez 15'er dansçı oyuyo 🙂.
ama gerçektende bollywood çok büyük bir sektör. adamlar hollywood mantığının oturtmuşlar birkere. bizim sinemamızda çok eski kaç yıllık ama hala o tarz stüdyolara sahip değiliz.
birde şu açıdan bakın bizde şu anda gerçekten iyi filmler çekiliyo ( çoğu iyi ) ama bunları ne kadar pazarlayabiliyoruz??? çoğu iç piyasadaki hasılatı düşünüyo. en fazla türklerin bol olduğu orta avrupa'ya gidip biraz iş yapıyo. ( belki ortadoğuyada gidiyodur bilmiyorum ) bir hintli kaç tane türk filmi izlemiştitr?? ama burda yazılanları okuduğun kadarıyla türklerin çoğu en az 1 tane hint filmi izlemiş. sonuçta gülsekte ay bu kadarda olur mu?? desekte adamlar filmlerini bir şekilde pazarlayabiliyor. ( keza aynı durum latin dizi sektörü içinde geçerli. latin filmleri pek izlenmez ama latin pembe dizilerini herkes bilir 🙂) )
yalnız ferzan özpetek ve fatih akın'ı konu dışında tutuyorum. çünkü biri türk asıllı italyen , diğeride türk asıllı alman yönetmen. nur bilge ceylan var ama o ayrı bi adam çünkü avrupa sinemasının sanatsal etkilerini iyi yoğurmuş biri ama onunda filmleri cannes gibi festivallerde iş yapar . kaç kişi izler bilemem. hala öle gümbür gümdür geliyoruz diyebildiğimiz bir film yok.
sonuçta arkadaşlar bollywood'u kötülerken ya da dalga geçerken çuvaldızı arada kendimize de bi batıralım. saygılarla 🙂))