Gitarda Teller Nasıl Yumuşar?(Bend Hadisesi)

Evet yanyana koymak gövdeler aynı olmadığı için yanıltıcı olmayabilir ama zaten scale i belli her gitarın. Ancak epip gold top ın scale i sanırım studiolar ile aynı, kullanılan tel veya yapılan ayar nasıl bir ayarsa teller lastik gibi idi denediğimde.
 
Evet dediğiniz doğruymuş. Hiç 22 fret klavye kullanmayan biri olarak gördüm ki her iki fret sayısında da tel uzunluğu aynı (yaklaşık 66 cm çıktı bende). İlk 22 fretlik gitarı 4 gün önce aldım. Resmen psikolojik olarak etkilenmişim sanki fretler daha sertmiş gibi... :p Reziiilllll!!!!
 
Bu arada benim acayip hoşuma gidiyor 24 perdeye 24,75 inc scale lı gitarlar. Hele birde h-s-s oldumu tadından yiyemem, Yani H-s-s olmasının olayınında bana getirisi yok sadece görsel olarak yakıştırıyorum bazı gitarlara :)
 
:D tellerin eskimesi sertleşme yapıyor ama ilk hafta da bu sorunu yaşamaya devam ediyorum bu sebepten böyle bir başlık açtım. Neyse ki böyle olması biraz da iyi :) Parmak kası da yapmak lazım her ne kadar sol elimin parmakları sağ eliminkilerden 1-1,5 cm kadar uzun da olsa zorlanıyorum :D
 
eskimesi teli sertleştirmez de, teller oksitlendiği için üzerinde pas parçaçıkları birikiyor, bunlar da fret'lere takılıyor, sürtünme artıyor yani. zaten bu yüzden eski teller fretlere zarar verir. yeni tellerde böyle bir sorun olmadığı ve teller pürüzsüz olduğu için teller fretlerin üstünde kaymak gibi kayar. (ne demekse)
 
smtzdmr demiş ki:
Bu arada benim acayip hoşuma gidiyor 24 perdeye 24,75 inc scale lı gitarlar. Hele birde h-s-s oldumu tadından yiyemem, Yani H-s-s olmasının olayınında bana getirisi yok sadece görsel olarak yakıştırıyorum bazı gitarlara :)

Jackson Fusion istiyosun sen.
 
obican demiş ki:
smtzdmr demiş ki:
Bu arada benim acayip hoşuma gidiyor 24 perdeye 24,75 inc scale lı gitarlar. Hele birde h-s-s oldumu tadından yiyemem, Yani H-s-s olmasının olayınında bana getirisi yok sadece görsel olarak yakıştırıyorum bazı gitarlara :)

Jackson Fusion istiyosun sen.
Yahu gece gece agzindan bal damliyor obican :) Vallahi sahibindende ilan var birtane beyaz fusion onu alacaktim, adam satildi dedi bende biraktim pesini kendi gitariminda satisini iptal ettim. Bayada uzuldum beyaz fusion kacti diye ama daha gecen gun 2 hafta once cektigim msja cevap verdi gitari alacam diyen adam vazgecti diye :( eee memlekete goctuk artik istanbula gelecegim zaman yine satilmazsa kesin alacagim :) Anlayacagin yaram derin :) Taaa universitede okudugum bir vakit denemistimde gercekten guzel gitarlar. Usa series hic denemedim fusion larin merak ediyorum onlarida.
 
Ya o değil de şimdi dikkatimi çekti, Fusion değil de Soloist olmasın o gitar? Yekpare gibi duruyor da. Kafaya bakacak olursan sapın arkasının da boyalı olduğunu göreceksin, Fusionlar ise bolt on oldukları için sapın arkası sadece cilalıdır.


Hatta o cilayı da kazıtırsın, mükemmel olur. Sonra da gitarı satarsın, arkasından üzülürsün aaaah ah.


edit: Şimdi konuştum sahibiyle, bolt on imiş gitar, yanlış görmüşüm.
 
4haftada bir tel değiştirdiğimden Türkiye' de bulunabilir bir marka olması benim için çok önemli.Dadario devam şimdilik, olmadı kırtasiye lastiği takarım artık :)
 
:D ellerimin terlemesi de emin olun Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Dadario teli takıyorum, 1 gün sonra simsiyah tellerle devam ediyorum, şahitlerle sabitlenmiştir :) Kullandığım metal aksamlı herşey pas içinde, (nokia 3230 telefonum simsiyahtı misal), teller de aynı şekilde yani elimde olmadan böyle, elixir de denemek istiyorum ama o da aynı şekilde olacaksa boşa olur cidden.
 
Tellere vericeğin parayla ter bezlerinden çıkan sinirlerin efektör organlara ( el,kol,bacak v.s ) ulaşmasını engelleyici titanyum parçalar koydur.Ellerin bi daha hiç hiç terlemez ve bend yaparken v.s kayma olayı yaşıyorsan onu da ortadan kaldırmış olursun :)
 
@ fader

. . . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}...
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . ../. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._\;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, ..”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..` ~-,
. .. `~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--


Elixirler nispeten daha dayanıklı kararma ve korozyona karşı, ernie ball tercih ediyorum, regular ya da super slinky serisi yerine RPS serisi öneririm, pudra gibi garip bir kaplama var, tonu ve sustaini hiç etkilermiyor, gayet dayanıklı ve bendlerde bir rahatlık sağlıyor, ernieball 010ların tension dadarriolara göre daha düşük diye biliyorum, bend konusunda kolaylık sağlayabilir
 
Geri
Üst