3 humbucker lı dean

dean cadillac 1980 modelini düsünüyorum almayı fakat internette araştırırken 3 ve 3 humbuckerlı seçeneklerinin oldugunu gördüm 3 humbucker lının artıları veya eksileri nelerdir? 3 lü olanda manyetikleri değiştirerek çok değişik tonlar alırmıyız? veya ortaya ne çeşit humbucker takılır?
 
3 hum sahsen kesinlikle tercih etmeyecegim bir dizilimdir.Bence S-s-s + h-h 2 gitar almak oncelikte en islevlisidir.Eger tek bir gitarda en genis ton araligi diyorsaniz ben h-s-s strat derim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
aslında çalacağım tarzlar helloween kamelot dream evil kısaca power metal ama bazen metalcore falan da calmak istiyorum as i lay dying all that remainsa falan filan ... bu tarzlara göre iyimidir 3 hums
 
Çok gereksiz olduğunu söylemek isterim. Hiç yoktan benim kendi tercihim ve zevklerim gereksiz olduğunu söylüyor 3 hum manyetiğin. Çeşitli farklı ton aralıkları olabilir en başta middle hum da fakat çirkinlikte çabası... Eğer çok fazla ton aralığı isteyenlere, dillere destan bir gitar.

ernieballnigel.jpg
 
Tabiki daha fazla ton aralığı olur diğer gitarlara nazaran. Heleki üç yerede güçlü bir hum manyetik taktığında gitarın sustaini çok fazla azalacaktır.
 
inci sözlükten inciler bu başlığı da mal etmiş :D bu kadar ezik varken "gülüp geç" mediğim bir gün yok kanımca şu ülkede :D bir ara tweeter i bir ara ekşiyi bir ara buraları hacklediklerini falan söyleyip 3 günlük gülme kontenjanımı doldurmuşlardı :D bu da lazım ama :D
 
smtzdmr demiş ki:
Ahh birde nedediğinizi anlasam... Ezik derken?

öm nize cevap verdim, sizinle değil silinen bir postla alakalı o.

bu arada gerçekten de abartılacak derecede sustain farkı olmayacaktır içi boş bir ibanez yerine 3 humbucker lı dolu dolu maun gibson tercih ederim açıkçası.farklı tonlar alınacağı çok açık zaten, ki gibson ın les paul custom 3 modeline oldum olası hastayımdır da :)
 
Profesyonellerin kullandigi gitarlari olcu almayin zaten o gitarlarda 5 humbucker olsa bile sustaini bizim elimize alabilecegimiz gitarlardan fazla olur.John Skyes 3 humbuckerli gitariylami bilmem ama sustain sinirlarini zorlayan bir adamdir zaten.(Ekipman daha onemli bir faktor olarak da dusunulebilinir sustainde unutmadan)

Bence 3 humbuckerli bir dean almaniz sacma olacak.Sert ton alayim diye dean almaniza gerek yok hemde 0 ariyorsunuz galiba.Bunun yerine jackson diye birsey icad edilmis alin bir h-s-s tb-4 lu jackson rahat edin derim...
 
Geri
Üst