13 neden uğursuzdur?

aslında çok daha iyi olur bunu tartışmamız. 🙂 fakat ben başka bir şeye değineceğim.
13 konusunda dediğin gibi kimi uğurlu sayar,kimi uğursuz sayar ama aynı şey mesela bilimsel olarak kanıtlanmış yerçekimi için geçerli değildir. yerçekimi herkes için aynıdır. kütle çekimi desek daha doğru olur aslında. 13 ün uğursuz olup olmaması tamamen kişinin inancına bağlıyken, bu durum(kütle çekimi) herkes için kabul görür ve kişinin inancına göre değişmez,gerçektir çünkü. tüm bunlarda bu sayı hakkındaki düşünceleri(uğursuz olmasını) tamamen bilimdışı yapar.
13 ün uğursuz olması, önünden kara kedi geçmesi, merdiven altından geçmek vs... bunların bilimle alakası yoktur. demek istediğim sadece bu.
 
peki, ben tamamen inançlardan ve kişisel yönelimlerin gerçekliklerinden bahsetmiştim farklı şeylerden yorum çıkarmışız bu durumda benim fikrim de seninkiyle aynı tabi..
 
aslında bu soruyu bülent ersoya sormak lazım köprüden geçerken aracın 13 numaralı yere girmesiyle aşagıya inmiş ne komik bi durum 🙂
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
kimileri tanrıya inanmaz
kimileri inanır
kimileri kutsanmayı sever
kimileri nin batıl inancı yokdur
kimleri 666 rakamını sever
kimileri 13 ü sevmez

İşte tarıtsmata Açık bir konu insanlar.
( Hiç Anlatamadım Hiç Anlamadılar. )
 
Yukarıdaki 1453 saçmalığını bir kenara koyarsak, bana gelen bir mail ilginizi çekebilir diye düşünüyorum.

“13. CUMA” İNANIŞININ 700. YILDÖNÜMÜ

Salı gününün neden uğursuz sayıldığını biliyoruz. İstanbul Salı günü fethedildiği için, Rum kadınları bu günü uğursuz saymışlar. Bizim kadınlarımız da bunu Rum kadınlarından öğrenerek benimsemişler! Şimdi Türk kadınları Salı gününün uğursuzluğuna Rum kadınlarından daha çok inanıyor.

Peki ayın 13’ü Cuma gününün neden uğursuz sayıldığını biliyor muyuz? İşte size üzerinde bol bol KOMPLO TEORİSİ de kurabileceğimiz nefes kesen bir süreç. 13. Cuma’nın uğursuz sayılmasına giden süreç 700 yıl önce bugün 13 Ekim 1307 tarihini gösteren Cuma günü başlamıştı!

Tapınak Şövalyeleri, adını Süleyman Tapınağından alarak, 1118 yılında 9 keşiş şövalye tarafından kurulmuştu. Tapınak Şövalyelerinin ilk büyük üstadı da Kudüs Kralının yakın arkadaşı Hugues De Payans idi.

Kuruluş amacı, haçlı seferlerine destek olmak ve kutsal topraklara hacca giden Hıristiyan hacıları korumak ve yardım etmekti. Ancak faaliyet alanları bununla sınırlı kalmadı.

O sıralar Süleyman Tapınağı yıkılmış durumdaydı. Süleyman tapınağı tahminen M.Ö. 1000 yıllarında yapılmış, Allah için yapılan ilk ibadet yeriydi. M.Ö. 587 yılında Babil’liler tarafından yıkıldı. Yahudiler tarafından onarılan tapınak bu sefer de Romalılar tarafın M.S.70 yılında yıkıldı. Yeniden onarılan tapınak Romalılar tarafından tekrar 135 yılında tüm Kudüs ile birlikte yıkıldı ve o gün bu gündür Süleyman Tapınağı yıkıktır ve sadece bir duvarı ayaktadır. Bu duvar da bu gün Yahudilerin Ağlama Duvarı olarak ibadet ettikleri duvardır. Tapınağın geri kalan kısmına 691 yılında Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra yapılmıştır. Kudüs’teki din kavgalarının temelini de bu durum oluşturmaktadır. Üzerinde Müslümanlarca kutsal ibadet yerleri bulunduğu için Süleyman Tapınak’ı yeniden inşa edilememektedir.

Tapınak Şövalyeleri örgütü zamanla çok geniş bir alana yayıldı. Görevleri de sadece Kutsal topraklara hacca giden hacıları korumakla sınırlı kalmadı. İlk Bankacılığın, kiralık kasacılığın, ticari çeklerin, kağıt paraların temellerini attılar. Bu da siyasi ve ekonomik yönden oldukça güçlü olmalarına neden oldu.

1307 yılına gelindiğinde Fransa Kralı 4. Phlippe (Güzel Philippe), Tapınak Şövalyelerinin gittikçe artan siyasi ve ekonomik gücünden rahatsız olmaya başladı. Zaten o sıralar haçlılar önce Kudüs’ü arkasından da Akka Kalesini kaybetmişlerdi. Bu durum 4.Philippe’nin işini daha da kolaylaştıracaktı. Çünkü artık Tapınak Şövalyelerine dini açıdan da ihtiyaç kalmamıştı.

13 Ekim 1307 Cuma günü Fransa Kralı Güzel Philippe, Tapınak Şövalyelerinin ortadan kaldırılmasını içeren fermanı yayınlandı.!

1307 yılı 13 Ekim’ine gelindiğinde Kral, Tapınakçıların Hıristiyanlığı sapkınlığa uğrattıkları ve Hıristiyanlık ile bağdaşmayan işler yaptıkları suçlamasıyla tutuklanmaları için Papa’dan onay istedi. Papa elindeki bu büyük gücün lağvedilmesi taraftarı değildi ancak Kral’a direnecek güçte de değildi. Zaman kazanmak için örgütün lideri Jacques de Molay’a suçlamaları soruşturmak üzere görevlendirmekle yetindi. Ancak kral zaman kazanmaya yönelik girişimleri fark edince baskılarını yoğunlaştırdı ve sonunda tutuklamalar gerçekleştirildi.

O günden sonra da 13 sayısı, özellikle de Cuma gününe denk gelen ayın 13.’ü günleri uğursuz kabul edilmeye başlandı.

Bir iddiaya göre de, Tapınakçılar aynı zamanda Hıristiyanlık için kutsal olan emanetleri de muhafaza etmekteydiler ve bu emanetler, Hıristiyanlığın alışılmış geleneklerini dahi yerinden oynatacağı için, bunların açıklanacağı korkusuyla Papa Tapınakçıların üzerine gitmeye çekinmekteydi.

Yine aynı iddiaya göre, bu emanetlerin içinde, Fransa krallık tahtının Hz. İsa’nın soyundan gelenlere tahsis edildiği yönünde bir dini fetva bulunmaktaydı. Fransa Kralı bunu öğrenmiştir ve bir sebeple bunun ortaya çıkmasının krallığını tehlikeye düşüreceği endişesine kapılmıştır. Bu yüzden Tapınakçıların varlığına son vermeyi gerekli görmüş ve Papa’yı da bu yönde ikna ederek, tapınakçıların yok edilmesi konusunda gerekli kararların alınmasını sağlamıştır. Öyle ki, bu durumda Tapınakçıların ortadan kaldırılması hem Papalığın hem de Fransa Krallığının yararınadır.

Eldeki bilgilere göre, Tapınakçılar, haklarında verilen kararı önceden öğrenmişler ve gerekli tedbirleri almışlardı. Çünkü ilk Tapınakçıların sorgusundan sonra ne sahip oldukları hazineler ne de kutsal emanetler ele geçirilebilmiştir. İddialara göre, bunlar başka emin yerlere taşınmıştır.

Bu yerlerden biri de, kalıntıları bu gün bile çeşitli yerlerinde tespit edilebilen İskoçya’dır. Hatta İskoçya Kralı Brus’un ve onun “Cesur Yürek” komutanı William Walles’ın İngiliz ordularına karşı başarılı savaşlar vermeleri de Tapınakçıların yardımı sayesinde olmuştur.

Tapınak Şövalyelerinin lağvedilişinden kısa süre sonra, İsa’nın Şövalyeleri, Sion Tarikatı, vs. gibi çeşitli adlarla, çeşitli ülkelerde yeniden örgütlendikleri de öğrenilir.

Örgütün son büyük üstadı Jacques de Molay, 7 yıl kadar tutuklu bulunduktan sonra 18 Mart 1314’de yakılarak öldürülmesine karar verilir. Bu olaydan sonra 1 yıl içinde Kralın ve Papa’nın da ölmesi, Molay’ın, yakıldığı sırada bunları lanetlediği inancını doğurur.

1700 lü yıllardan sonra güçlenen mason locaları, tapınakçı mirasın reddedilemeyeceğini ilan etmeye başlar. Özellikle 1750’li yıllarda jakoben masonlardan Baron von Hund’un bu konuda yazılı beyanları dolaşmaya başlar. Zaten kullanılan simgeler ve isimler de bunu çağrıştırmaktadır.

Masonluktaki derecelere bir göz atmak bile bu konuda bir fikir verebilmektedir.

Masonluktaki dereceler
1. Derece: Çırak
2. Derece: Kalfa
3. Derece: Usta
4. Derece: Ketum Üstat
5. Derece: Mükemmel Üstat
6. Derece: Sır Kâtibi
7. Derece: Nazır
8. Derece: Bina Emiri
9. Derece: Dokuzlar’ın Seçilmiş Üstadı
10. Derece: Onbeşler’in Seçilmiş Üstadı
11. Derece: Yüce Seçilmiş Şovalye
12. Derece: Üstat Mimar
13. Derece: Solomon Krallığı’nın Şovalyesi
14. Derece: Yüce Üstat (Kutsal Kubbe Büyük Seçilmişi)
15. Derece: Doğu Şovalyesi (Kılıç Şovalyesi)
16. Derece: Kudüs Prensi
17. Derece: Doğu ve Batı Şovalyesi
18. Derece: Salipverdi Şovalyesi (Güllü Haç Şovalyesi)
19. Derece: Büyük Pontif (Yüce İskoçyalı)
20. Derece: Düzenli Locaların Büyük Saygıdeğer Üstadı
21. Derece: Prusya Şovalyesi
22. Derece: Lübnan Prensi (Kral Baltası)
23. Derece: Sır Sandığı Başkanı
24. Derece: Sır Sandığı Prensi
25. Derece: Tunç Yılan Şovalyesi
26. Derece: İskoçyalı Papaz (İnayet Prensi)
27. Derece: Kudüs Tapınağı’nın Hakim Amiri
28. Derece: Güneş Şovalyesi
29. Derece: Saint Ande Büyük İskoçyalısı
30. Derece: Seçilmiş Büyük Kadoş Şövalyesi
31. Derece: Büyük Müfettiş Kumandan
32. Derece: Kutsal Sır Yüce Prensi
33. Derece: Hâkim Büyük Genel Müfettiş



1789’a gelindiğinde Fransa’daki locaların sayısı 700’ü bulur. Fransa Krallığının yıkılmasına giden süreci Mason Localarının organize ettiği söylentileri hep dolaşmıştır. 1793’de Fransız Kralı 16. Luis’in giyotinle idam edildikten sonra, bir Mason üstadının giyotinin yanında cansız yatan kralın kanına parmağını batırıp havaya kaldırarak “Jacques de Molay’ın öcü alındı” diye bağırması bu konudaki efsaneleri oldukça güçlendirmiştir.

1919’da ABD’de Kansas Citi’de Mason locaları üyeleri tarafından Jacques de Molay örgütü kurulur. Bugün 11 ülkede 85 şubeli ve 1000 e yakın üyesi bulunan örgüt, masonlarca idare edilmektedir.

Mason Locaları 1856 tarihinde Islahat Fermanından sonra Osmanlı’ya girmeye başlar. Bu tarihten itibaren dernekleşme özgürlüğü getirildiğinden, mason locaları da birer dernek olarak Osmanlı imparatorluğu içinde yerleşmeye başlamıştır.

Dünya genelinde çok popüler durumda olan mason localarına bürokrat ve ordu kademelerinden çok ilgi duyulur. O sıralar dünyada masonluk, mevki ve rütbe garantisi olarak görülmektedir. O kadar ki, Veliaht Şehzade Murat (V.Murat) bile saltanat garantisini masonluğa üye olmakta bulduğundan Osmanlı İmparatorluğunun ilk Mason padişahı olur.

Abdülhamit zamanına gelindiğinde Masonluk iyice yaygınlaşmıştır. Ordu ve bürokraside kök salmıştır. İttihat ve Terakki’nin kurulmasına da lojistik destek sağlarlar. Sonra İttihat Terakki Osmanlı İmparatorluğunda tüm dizginleri ele geçirir. Önce Abdülhamit’i tahttan indirir. Bürokrasiyi yeni baştan kurar. Son icraatları da ülkeyi Birinci Dünya Savaşına sokmak olur. Savaştan yenik çıkılmasının ardından İttihat Terakki liderleri ülkeyi terk eder. Geride kalan ikinci derecedeki kadro ise zaten bürokrasiyi ve orduyu elinde bulunduran kadrodur. Onlar da bir süre sonra kurulan 1. TBMM’de Birinci Grup’u oluştururlar. Birinci Grup üyeleri de 2. TBMM’de, varlığını bu güne kadar sürdürecek olan bir siyasi partiyi kurarlar ve İttihat Terakkinin kaldığı yerden devam ederler!
 
Arkadaşlar tarih öğretmenimin bana verdiği bilgiye göre 13 sayısı İstanbul'un feth ediliş tarihiymiş.Yani 13 Nisan 1453.Hristiyan dünyasıda ogünden sonra bu sayıyı uğursuz bir sayı olarak kabul etmiş.
 
avrupanın, istabulun fethini fazla umursadığı yoktu. bunu bazı ciddi tarih kaynaklarından ve avrupanın bizansa hiç yardıma gitmeyişinden anlayabilirsiniz.
 
13 rakamının uğursuzluğu istanbulun fethinden falan çok önce orta atılmıştır...
İskandinav mitolojisine göre on iki kişilik bir şölene Kötü tanrılardan loki davetsiz gidip en sevilen tanrılardan olan Baldr'ı öldürdüğü için bugun uğursuz sayılmaktaydı...
Aynı zamanda Hz. İsa'nın son yemeğinde toplam 13 kişi bulunduğu içinde uğursuz sayılmaktadır...
İbraniler "mavet" yani ölüm kelimesinin baş harfi olan m harfinin 13. harf olmasından dolayı uğursuz sayarlar 13 sayısını.

Fransa kralı ve Papa işbirliği ile İsa'nın sırlarını korudğuna inanılan Tapınak şovalyelerinin çoğu 13 ekim cuma günü öldürülmüştür...


Bu sayının uğursuz sayılması için resmen bahane aranmasının nedeni şudur:
Tüm toplumların batıl inançları ve mitleri birbirinden etkilenir.. Sonuçta binlerce yıldır dünya'da bulunan insan istese ayın 25'ini yada 15 sayısını da uğursuz hale getircek nedenler bulabilir...

Delinin biri kuyuya bir taş atmış... 13 uğuursuzdur demiş... Diğerleri de kendine bahane yaratmış 🙂

edit:
bu mesaj 13. mesajım olmuş 😀

adszmz6.jpg
 
bana pek de uğursuz gelmiyo zaten 13 ü sevmeyenlerin çoğunun çevrelerinin etkisinde kaldıklarını düşünüyorum
 
Vee böylece Türkiye 2-3 Mason'un oyuncağı olur di mi Seth ? 🙂

Ya o diil de, 13 Avrupalılara dert, 31'de erkek milletine dert bi rakamdır.. 😀 Kültürümüzün bi parçasıdır. Dışlamayın hemen sapık diye beni 😀
1 ve 3 amma şerefsiz rakamlar be kardeşim yav.
 
evet hocam,haklısın.1 ve 3 cidden bayağı şerefsiz rakamlar.kendimden biliyorum,yaz okulunda aldığım derslerin hepsini harf düşüremezsem 1-3'e takılcam ve okulum 1 sene uzayacak.
 
hristiyanlıkla ilgili bir şey olduğunu duymuştum.Yani aslında uğurlu bir rakammış.İsa ve 12 havarisini temsil ediyormuş.İsa ya karşı olanlar uğursuz diye uydurmuşlar öyle gelişmiş diye duymuştum.Hatta B harfinede uğursuz diyorlar 13 ün birleşimi olduğu için..
 
rakamların ve günlerin uğursuzluğu diye bir şeye asla inanmam uğursuzluk ta ne 🙂 hristiyanlar 13 rakamını uğursuz kabul ederler, evrende boş durmamış yaymış rakamın adı çıkmış 🙂 ben başıma istemediğim birşey geldiğinde vardır bunda da bir hayır diyorum ne diye kalkıp günleri,rakamları uğursuz ilan edeyim... etrafımda böyle tipler var özellikle bayanlar (polemik olmasın benim gördüklerim) aman şu tarihte toplanmayalım veya şu günde toplanmayalım bana hiç yaramıyor 😀
 
yok yok,bu 1 ve 3 gerçekten uğursuz.1-3'e takıldım,hatta takıldık diyelim çünkü ev arkadaşlarımın tamamı da takıldı

😉 ayrıca kapı numaramız da 13 😆 😀 😆 😀
 

Geri
Üst