Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)

1888777_10153299888328718_7546243242741945113_o.jpg
 
Çıkıyor.Tek sorun o.Rat'ın dizayn farklılığının meyvesini yiyorum ama farklı bir pedal gelirse sorun yaratır.sonic stomb sürekli açık bir pedal olduğu için onu da terz düz yerleştirerek çıkış jakını düzenlemeye çalıştım.Sansamp Gt-2 varken boardda yer olmasına rağmen dışarda kullanmak zorunda kalıyordum.Pedal ''yüksekliği'' uygun veya dizaynı rat gibiyse sorun yok.Sağ sol girişli ise çile oluyor ve jak kablosu zarar görebiliyor.
 
Son düzenleme:
Ahhaha bu boardları gördükçe içim cızz cız ediyor diycem etmiyor, ne o kablo salatası falan. Bir de benim gibi simetri hastalığınız varsa, o ona çap, bu yamuk, şunu yan koymak zorunda kaldımlar falan

Bütün pedalları kulağından tutup attım, sadece looper'ım var, onu bile atabilirim ama daha kolay kullanılabilir bir looper bulmam lazım.
 
Boardlar bana dokunmuyor artık. Ne de olsa rack üniteye dönüş yaptık. Jet City mecbur etti sağolsun :D Pedal olarak sadece clean boost amaçlı od ve bir de kompresör var sadece.
 
Sonic Stomp bende bu ayarlardayken cok tiz, mt2 tadinda bir sekle sokuyor tonu drive varsa. Zevk meselesidir tabii de yine ilginc geldi.

Gitardan gitara kullandığım ayarlar elbette değişir fakat kullandığım gitar Jackson Dk2m pro dinky gitar için tonun boğuk,içine kapanık olmamasının ayarı budur.fazla açık gibi duruyor ama tam kıvamında.gitarın ve compressor pedalın nedir?
 
Gitardan gitara kullandığım ayarlar elbette değişir fakat kullandığım gitar Jackson Dk2m pro dinky gitar için tonun boğuk,içine kapanık olmamasının ayarı budur.fazla açık gibi duruyor ama tam kıvamında.gitarın ve compressor pedalın nedir?

Yalnız tonu daha öne çıkarmak, pek duyulmayan frekansları canlandırmak için bu kadar tiz desteğine gerek olmamalı be hocam. Ben de katılıyorum @diabolique 'e. Boğukluk varsa, pedalın bas tarafına o kadar yüklenmek neden onu da anlamadım. Contour'u açtığınız için, ötekine de yüklenme ihtiyacı oluyor muhtemelen ve olan mid'lere oluyor sanki, yani tahminen fecci bir 'scooped' tonla çalıyorsunuz eğer ki çok midli bir ton gelmiyorsa maximizer'a.

Bana kalırsa, en üst frekans yoksunu tonlarda dahi, saat 2:30 yönünden fazla açmaya gerek kalmaz :) Bas tarafını da en fazla 1 yönüne kadar açıyorum.

Son olarak da, o gitarı çalmadım ama, neticede Jackson gitarları az çok biliyorum, tonu nasıl boğuk olabilir tahmin edemedim. Mümkün olursa bir kayıt rica etsek olur mu hocam?

Saygılar :)
 
ayaküstü bir kayıt aldım.1:38'de BBE'i açıp kapattım.1:50'de compressor hariç bütün pedalları kapadım.BBE'i tekrar açtım.2:06'da tekrar açtım.pedalsız,amfide guitarrig'de ton bbe kapalıyken tümlemesine geriden boğuk geliyor.BBE ile suni tenefüs gerekiyor.sorun nedir acaba?
 
İyi de ana gitar sound'u nereden geliyorsa, oradaki eq'lama nasıl? Doğrudur böyle bir ton varsa elde onu biraz daha açmak lazım ama bu kadar ihtiyaç olmaması lazım. Guitar Rig'i bilemeyeceğim tabi. Ben her şekilde preamp kısmında (ya da booster olarak kullanılmıyorsa ekstradan eq ile) ton işinin üç aşağı beş yukarı şekillendirilip, maximizer'la da şöyle bir canlılık katma taraftarıyım.

Yani şimdi bu kayıtta, maximizer kapalıyken zaten volume'de azalıyor şiddetli şekilde -çünkü çok açık maximizer potları-. O yüzden de bir boğulma var gibi, üstelik backing track içerisinde :) Onun yerine daha minimal ayarlar ile, eq'lama yaparken mid-tiz kısmına yüklenmek daha iyi olur gibi geldi.
 
Kaydı duyana kadar ben de şaşırmıştım ama gerçekten bir yerlerde ciddi bir etki var bu kadar gitarın sesini hem kısıyor hem boğuyorsa. Ben bas saat 1, tiz saat en fazla 2 civarında buna yakın bir ton alabiliyorum, sonrasında @forbidden_city 'nin dediği şekilde korkunç bir scoop oluyor. Aynen önerdiği şekilde setuptan tüm pedalları çıkartıp, sadece gitar+rig ile tonu şekillendirip üzerine pedalları teker teker eklemeyi önereceğim.

Gitar Jackson SL-1 (TB4 köprüde) - compressor ED-1, delay analog.
 
Geri
Üst