Penalar hakkinda bilgi

ya ne kadar kullananı varmış ya kral penanın. etrafata gördüğüm herkes elim kadar penalarla çalıyolar :) neyse çoğu kişi penadan anlıyomuş forumda :D
 
Genelde 6 telli akustik gitar çalarken kahverengi eşkenar üçgen babafingo Gibson penaların M(edium) olanından veya Dunlop'un 0.96 1.14mm olanından kullanırım, 12 tellide de aynen, veya bazan daha incesini kullanırım o tellerin şıkırtısını yakalayabilmek için. Elektrogitar çalarken yine Gibson'dan o siyah dar olanların H(eavy) veya Dunlop'ların 1.14-2mm arası olanlarından hangisinin tuşesi o an hoş geliyorsa ondan kullanırım. Farklı kalınlıklarda penalardan yedekleri ile beraber yaklaşık 25-30 tane sürekli bir kutu içerisinde bulunur mini stüdyomda.
 
beyler bende papyonculardanım askının en kısa halini kullanıyorum (başımı sıkıştırmayacak biçimde).Çok iğrenç duruyo cidden, bi bakıyorum hiç çalmiyim daha karizma oluyorm :)

gitar aşağıdayken ilk 3 perdede tam kontrol sağlayamıyorum + 9.perde ve sonrasındaki sweepler bana gitar aşağıdayken çok zor geliyor.

evet hiç estetik durmuyor ama bence performans müzisyenleri en rahat ettikleri şekilde verimli olabilirler.

bu solocular rhytmcilerin ikisi içinde geçerli bence.Çünkü ne akor geçişleri var 200 bpm 16 lık notadan daha zor..

pena olarak dunlop jazz3 uygundur.sert ve kaygan penalarla çalışmak zordur.. hele terleyince penanın kayması çok irenç bişeydir..

d'andrea formula delrex 0.88 de kullanıyorum.

bir de bir ekipman varmış küçük birşey ,hangi telin üzerine tutarsanız ayarladığınız kadar hızlı pick atıyormuş.. ya da o sesi çıkarıyormuş
bundan haberiniz var mı ?
 
skatheist demiş ki:
Elinizdeki pena kaydan ise 100 numara zımpara ile biraz çizin üstünü, sakız gibi yapışır elinize :)
ciddi misin :) ?
ha bide metal penalari sorcaktim nedir ne ayaktir nasi ses verir ?
manyetiklere ters etki yapmaz mi ? (turk mantigi) :)
 
eheh metal penaları klasik gitarım varken denemiştim, etrafta dunlop ibanez fln varken hüsnü demircilik çıkarmış bunu diye dalga geçiyorduk :p

Satriani penalarını ben de denedim, hatta kullanıyorum, şeffaf olması sürekli kaybetmeme neden oluyor ama bir şekilde buluyorum :)

dunlop jazz III benzeri bir penası var ibanezin arkadaşlar, paul gilbert imzalıları kullananlar bilir aynen onun gibi, beyaz, farklı kalınlıklarda var mesela ben 0.80'inin kullanıyorum ve plastik noktalar var üzerinde, bunlar penanın elinizden kaymasını önlüyor ve zamanla çıkıyor ama eğer o tarz penaları kullanıyorsanız ve akşama konseriniz varsa bence ideal :)

eklemek isterim ki bence hem küçük hem de büyüklerden kullanmaya alışılması gerek, istediğiniz zaman hangi pena size hoş geliyorsa (o an için) onu kullanabilmelisiniz ve yukarlarda bir yerde bir arkadaşın belirttiği ve benim de başkalarından duyduğum gibi bir türe alışınca diğeri çok küçük ya da kazık kadar gelebiliyor :)
 
Ibanez hikuzame ler bağımlılık yapar ve zor bulunur. Bulamayınca eroin krizinde gibi dolaşırsınız pena pena pena diye. Hikuzame kullanıpta stoklarınız bitti ise Jazz 3 te benzer bir hissiyat veriyor

Metal penalar aluminyum ( doğrumu yazdım :) ) dan yapılıp manyetiklerin yarattığı manyetik alandan etkilenmiyorlar. Bide poposu plastik olup, ucu metal telden olan bir pena vardı, 21.yy ın teknolojisi diye satıyorlardı :)
 
Bende Ibanez hikuzame kullanıyorum ama dediğin gibi bulmak bazen zor oluyo bende onu bulamayınca ibanezin Paul Gilbert penasından (1,00 mm) aldım oda gayet iyi ama hikuzameler gerçekten harika.
 
Paul gilbertlar ile aynı hikuzameler. Özelliği çok küçük olup kaybolmaması, kontrolünün rahat olması, ama çokda uzun olmayıp harmoniklerde rahatlık yaratması, ucuda çok sivri değildir, alternate picking de yüzerek geçer telin üstünden
 
Hikizume. Hikazume değil. :)

Japoncada:
hiki= bacak (baska anlamları da var ama bu mantıklı oluyor)
zume= tırnak

yani en iyi pena ayak tırnagınızdır geyiğine gönderme yapmıslar sanırım eheh.
scan1.jpg

Bendekiler pembe.

Kötü bu pena. Almayın, jazz 3 falan kullanın ehehe, zaten zor buluyoruz bir de sizinle mi ugrasacagız arkadasım.
 
bu arada klasik gitarı penayla calmaya karsı olanlarınız var biliyorum, ruhunuzu okurum sizin.. ama bu bizim gibi klasik gitar tekniğine hakim olmayan yeteneksizleri engelleyemez. Oluklu mukavva pena şeklinde kesilip(oluklar penanın arkasından ucuna uzanacak şekilde) ucu bantla yapıstırılarak düzleştirildiği zaman inanılmaz güzel klasik gitar "picking" penası oluyor, hic bir pena onun yerini tutmuyor, kendinizi al dimeola falan sanıp, inanılmaz can sıkıcı bir müzik yaparken bulabiliyorsunuz aniden.

İsmini de koydum "elicint-cipsiy". Latincede "allahın belası klasik gitar" demek.
 
o hikizema olmasın, türkiyede üretiliyor, sahtesi. sqny hesabı? :) şaka yapıyorum bilemiycem.

awakeone, ben gitara klasik gitarla, klasik eserlerle başlamaya çalıştığımdan ötürü, zamanında "klasik gitarı penayla çalan klasik gitara saygısızlık ediyordur, bana uzak olsun" şeklinde bir yaklaşımım olduğunu iyi hatırlıyorum. ancak baya zamandır oturup kendisiyle uğraşmıyorum zira tamamen elektrik gitara kaydım. geçen gün açık alanda bir klasik gitar tutuştu elime, birden gitarın sahibine dönüp "abi penan var mı?" deyiverdim. fingerpicking olayını bırakmamış olmama rağmen, klasik gitarda penayla pentatonik kasar durumda buldum kendimi ki, şöyle bir kaç sene öncesinden kendime bakınca, "ayıp" diyorum :) demek ki çok güzel çalınıyormuş penayla.

klasik gitar için jim dunlop nylon serisinden mesela yumuşacık bir pena iş görüyor bence.
 
:) yok abi ben calamıyorum klasik gitar ondan biraz kompleksliyim o konuda. Gitar calıyor musun diye sorulan ortamda evet demeye tırsıyor insan, göreceği baskıdan, eline tutusturulacak olan o gitardan korkarak. :)

Bunlar benim hikizumeler, yukardakinden biraz daha sivri uca sahipler.(Bunlardan biri cok kullanıldı, biri hic kullanılmadı, fark görebiliyor musunuz :p )

hikizume.JPG
 
Solo için taş, pirinç ve titanyum penalar muhteşem.
s7s.JPG
GORGOCYMMD.jpg
wirething-copper.jpg


Akustik için SRStrummer DUNLOP !!! ne mi? 12 telli hissi veren 7 pena birarada bir pena!
4940DUNL.gif

resimde 3 tanesi var öbür tarafında 4 tane daha var.
gp1253.JPG
Bu taş penalar. Brezilya'dan Agate marka.
gp106.JPG
gp1078.JPG

Classic.jpg
Kradl marka solo penası. Plastik ama tutuşu çok iyi. Yanında kullanma kılavuzu! ile geliyor.. gerçekten! :)
 
Geri
Üst