gümrük mevzuatı ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz

theMagus demiş ki:
yau bu international checkout sitesinden bulduğum http://www.guitartrader.com/ adlı sitede bazı ürünlerin fiyatı gerçekten çok ucuz vergisiyle kargosuyla falan bunları ordan alsak ne kadara patlar acaba girip bir bakın isterseniz.
110% Price Guarantee GuitarTrader.com guarantees low prices on everything we carry. If you should see a lower price from another authorized U.S. dealer on an identical item, even if it's an "advertised special," we'll not only meet that price, we'll beat it by 10% of the difference to thank you for bringing it to our attention (both before and after the sale).

Aynı konu hakkında ben de halen yardım bekliyorum, keza benim startocasteri www.guitartrader.com dan almıştım, forumda bir arkadaş USA dan getirtmişti benim için, o mağazada fiyatlar hakikatten çok iyi de, işte şu gümrük meseleleri ve international check out sitesi hakkında bilgi ve tecrübesi olanları bulsakta alışveriş yapsak...
 
ben biraz baktım help falan kısmına da adamlar bayaa en düşük fiyat garantisi ffalan veriyor yukarda söylediğim gibi fakat bazı çekincelerim var hem netten alışvariş konusunda hem de bu gümrük falan konularıyla ilgili. sen nasıl aldın gitarı biraz bahsedebilirmisn acaba? teşekkürler.
imzamdaki linkte mydukkandaan bahsettim fakat aynı şeyler diğer e-alışverişler içinde geçerli. saygılar..
 
peki avrupada gümrük sistemi nasıl işliyor?
yani benim abdden sipariş verdiğim bir gitarı avrupadaki bi tanıdığıma göndertmek istemem durumunda, orada ayrıca gümrük vergileri var mı? yardımcı olursanız sevinirim.
 
@bauglir
evet avrupada da bir vergi olduğunu biliyorum ama miktarı ne kadardır emin deilim...tüm firmaların distribütörleri çok fazla fark katmadan sıfır satabildiklerine göre Türkiye'ye oranla oldukça azdır sanırım....


bir de benim kendi sorum olucak,

ben de gelecek hafta içinde bir gibson sg almayı koydum kafaya...temmuz başında da dönüyorum Türkiye'ye...önceki postların hepsini okudum ve uçakta yanıma alıp, Atatürk havalimanında "kendi enstrümanım" dediğim takdirde gitarı sırtıma alıp rahatça geçebiliyorum izlenimi uyandı bende....
lakin bu izlenimi uyandıran postlar neredeyse iki senelik, müfredatta bir değişiklik var mı, kapıdan girerken gitarı gören görevliler bana inkılap tarihi sınavına muadil sorular sorarlar mı yoksa rahatça geçebilme durumum hala söz konusu mu???
 
bauglir demiş ki:
peki avrupada gümrük sistemi nasıl işliyor?
yani benim abdden sipariş verdiğim bir gitarı avrupadaki bi tanıdığıma göndertmek istemem durumunda, orada ayrıca gümrük vergileri var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

Avrupa'da da gümrük vergisi ve KDV (VAT) uygulaması yapılır.
Müzik aletlerine 3,7% gümrük vergisi ve ülkesine göre 19-22% KDV uygulanır. Ayrıca taşıyıcı şirket gümrük işlemleri için 30-50€ civarında ek ücret ister. Eğer gümrükte sorun çıkar da paket emanette yaklaşık 10 günden fazla kalırsa bir de günlük emanet parası ödemek gerekir.
En iyi şartlarda ödeyeceğiniz miktar ürün fiyatı+taşıma ücretinin yüzde otuzudur.
Avrupadan Türkiye'ye girişte de tekrar fatura tutarı+taşıma ücreti üzerinden 18% KDV ödersiniz. (Avrupa'dan gelen gitarlar gümrük vergisi ve ÖTV'den muaftır.)

Umarım yardımcı olur bu bilgiler.
 
peki bu bahsettiğim mevzuda ne gibi bir farklılık olur... yani duyduğuma göre pariste ya da romada gitar fiyatları açısından umduğumuz farkı bulamıyormuşuz...ama ben barselonadan bir sg special faded baktım ve katalog fiyatı 730 euroydu ki amerikadaki katalog fiyatlarına oldukça yaklaşıyor. yani bana akıllıca gelen amerikadan alınan bir gitarı önce avrupaya yollatıp ordan bir tanıdıkla getirmek gibi daha meşakkatli bir uğraş yerine direkman bir tanıdığa avrupadan satın aldırılıp getirtmek olabilir.

bu arada bu konuyu benim gibi uzun süredir merak eden insanlar varsa bir bilgilendirme amaçlı belirtiyim. Diğer markalara dair çok fazla bilgim yok, hatta genelde türkiyeye göre pahalı olan markalar bile var burda ama mevzu gibson olunca türkiyede ortalama 1200-1250 dolar civarı satıldığını duyduğum (o da tabi ki bulabilirseniz) gibson special faded modeli az önce belirttiğim gibi burda 730 euro...ha keza aynı şekilde sg special faded 3 pickup'lar da en fazla 800 euro'ya kadar çıkıyor..ama bu bahsettiklerim 2007 üretimleri...2008'ler tekrar 900-950 euro arasında oynuyor ki bu fiyat farkının sebebini hala çözemedim....


ayriyetten ben hala soruma cevap arıyorum, havaalanında gitarımla girersem herhangi bir sorun yaşar mıyım, bu uygulamada herhangi bir değişiklik oldu mu son yıllarda???
bilgilendirirseniz sevinirim....
 
Bende sunu sormak istiyorum.
Ben Burdan ödeyip Amerikada ki arkadasıma gitar alsam. Oda bana paketleyip bunu UPS yada Fedex ile hediye secenegi ile gönderse gümrüge takılma olasılıgı var mı ? Hediye olarak gönderecek yani o bana faturası olmıcak.
Birde aynısı gitar icin degilde daha kücük manyetik gibi şeylerde de olur mu ?
Cok tesekkur ederim.
 
Gümrük kanunu değişiklik tasarısı TBMM'de

....
Tasarı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı (MİT), Gümrük Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün asli görevleri ile ilgili olarak ithal edilecek bazı eşya için, muafiyet uygulanmasını öngörüyor.

Bu arada gümrük muafiyeti için belirlenen alt limit 100 Avro’dan 150 Avro’ya çıkarıldı.....


http://www.haberx.com/n/1112497/gumruk-kanunu-degisiklik-tasarisi-tbmmde.htm
 
mannsporte demiş ki:
havaalanında gitarımla girersem herhangi bir sorun yaşar mıyım, bu uygulamada herhangi bir değişiklik oldu mu son yıllarda???
bilgilendirirseniz sevinirim....

Geçen hafta bir abd oryantasyonu'na katılmıştım orda bir arkadaş da bu yurtdışı wat şirketi yöneticisine benden önce sordu gitar getirebilirmiyiz diye? O da kendince cevapladı.
Uygulamada bir değişiklik yokmuş yani gitar'a özel bir uygulama zaten yokmuş sanırsam. Ama hala o 2 bavul ve 46 kg'a kadar serbestliğine nasıl uyduracağız gitarı kutusuyla bilemiyorum.
Yine bu arkadaş 4 sene evvel 6 tane dizüstü bilgisayar getirmiş, burda şöyle bir yorumu oldu: Havalimanında aynı anda birkaç uçak iniyor, ayrı ayrı birsürü girişten yolcular içeri girer ve aynı anda yüzlerce kişiyi elbette görevliler bagajlarına bakamıyor, o noktada "tipe göre muamele" dediğimiz yolla kontrol gerçekleşiyor.

Tabi mesela yakın tarihte yurtdışından enstrümanıyla gelen bir arkadaş varsa onun da yorumunu alabiliriz.
 
Ben 4 ay önce Frankfurtdan aldığım gitarı gayet rahat bir biçimde havaalanında Tax Free'ye teslim edip (kutuluydu) yine aynı şekilde esenboğa'dan almıştım. Çıkarken ne olduğunu falan sordular. X-ray'den geçirdikten sonra bir problem kalmadı. Gitarlara özel ayrı bir uygulama olduğunu sanmıyorum yani.
 
Esat BURAK arkadaşımız güzel bir hizmet veriyor. İlk önce kendisine teşekkürlerimizi sunarız. Sonra da Türk postahanelerinin tutumunu öğrenmek isteriz. Amerikadan Türkiyedeki adrese gönderilmiş ve kesinlikle 100 doların altında (malzeme+sigorta+posta gideri) olan gönderilerin neden geciktiriliyor ve eve teslimi 13 14 günü buluyor yada gönderilmiyor. Alıcı peşine düşüyor? Bir açıklama yaparsanız sevineceğiz.
Teşekkürler
SARISAKAL
 
merhaba arkadaşlar, amazon.com dan beğendiğim bir gitarı Türkiye'ye getirtmek istiyorum. Gitar 600$ ve ağırlığı 4.1 kilo kadar. Türkiye'ye girişinde ne kadar masrafla karşılaşacağımı, uygulanan prosedürler ve yapmam gereken hakkında fikirlerinizi rica ediyorum.
 
Amazon Türkiye'ye gitar (elektronik eşya) göndermiyor diye biliyorum. Onların birkaç bölgesi vardı gönderi türlerine göre ayırdıkları, buraya cd , kitap ufak tefek şeyler gönderiyorlar.
 
amazon şart değil aslında, illa ki başka bir yerde de bulunur da önemli olan içeri sokabilmek. 12 sayfanın tamamını okudum ve ben de bu işlerin şans işi ya da kumar olduğuna kanaat getirdim. ama yine de insan şu kadar para ödersen başın ağrımayacak diyecek birini arıyor...
 
gitarın değeri 1299 dolar USA da ... bunu guitarcenterda faturasını 80 dolar olarak kestirtsek.. kabul ederlermi acaba? kıymet araştırması yaparlarmı ki?

teşekkür ettimm..
 
Hiç faturayı karıştırmasan daha iyi. Adamlar artık erbabı olmuşlardır. Eğer gitarın belgeleriyle yeni olduğu ortadaysa kafadan rahat o fiyatın yarısını biçebilirler..
 
peki şöyle yapsak.. gitarın tüm üzerindeki etiketlerini söksek.. gitar sanki 2.elmiş gibi görünse.. ki bunada aa bu sıfır diyemezler... sonuçta fatura şart.. yanında hardcase in faturasını koysak.. illa bi fatura istiyorlarsa.. yinemi olmaz :D
 
Re: Gümrük kanunu değişiklik tasarısı TBMM'de

al_capone demiş ki:
....
Tasarı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı (MİT), Gümrük Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün asli görevleri ile ilgili olarak ithal edilecek bazı eşya için, muafiyet uygulanmasını öngörüyor.

Bu arada gümrük muafiyeti için belirlenen alt limit 100 Avro’dan 150 Avro’ya çıkarıldı.....


http://www.haberx.com/n/1112497/gumruk-kanunu-degisiklik-tasarisi-tbmmde.htm

Üst limit demek isterdin sanırım.
 
Şu an en son düzenleme ile değeri 1500 Euro yu aşmayan ürünlerden sabit bir vergi alınıyor iyice bir araştırın derim.Bence 1000 + USD değerinde bir gitarı 80 USD yazdırmak pek akıllıca değil.

2. el ürün ithalatı ise mümkün değil daha önce biri getirtmiş 2. el bir gitar ve geri gitmiş ben postanedeki koli teslimdeki memurun yalancısıyım.
 
Geri
Üst