Objektif

Sevgili Aysun .Biz çalışmalara 1 yıla yakın bir zaman ara vermiştik ve ben o zamanlar pek uğrayamamıştım.Ayrıca şu andaki 33351
kişilik bir rakamla başlamadı bu site.Benim gördüğüm kadarıyla son bir yılda arttı kişi sayısı.On , yüz , bin derken 3-4 yılda bu rakamlara ulaşıldı.Bazı işler göründüğü gibi kolay olmuyor. :D O yüzden hep beraber yaşatalım.Selamlar..Vecdi...
 
Bnce selenin atılması çok isabetli olmuş. Her neyse.
Vecdi abi sen burdayken birşey sormak istiyorum. Taneri diğer çalıştığın bateristlere kıyasen hangi katogoriye koyuyorsun? Teşekkürler. Saygılarımla, gulhan...
 
:)

Eyvah ayvah neler oluyor böyle. Vecdi abi ve Objektif: Sizi inanın çok seviyorum zaten bu foruma sadece sizinle paylaşım için girdim. Yeni albüm sertmi olacak yani Künye tadındamı oksa biraz daha cleanlerin önde olduğu? Yoksa progresivve ? :roll:
 
Keşke millet olarak biraz daha duyarlı olsakda şu pop kültüründen başka kültürler olduğunudu fark edebilsek.Eminim Objektifin ve diğer gruplarımız şu anda bizim arzuladığımız biçimlerde olurdu. Ama inanıyorum şu anda bence Objektifin albüm için tam zamanı.
Bu arada hak adelet yerini buldu(selen4selen.)
Taner seni çok özledik tekrar yaz lütfen. Seşamlar queen_of_metal ;)
 
Taner abi günde kaç saat davul çalışıyorsun ve çalışırken nelere dikkat ediyorsun? Bunlar benim ve birçok müzisyen için çok önemli. Cevabını bekliyorum abi. Saygılar

berk Öztek.
 
selinnn demiş ki:
Keşke millet olarak biraz daha duyarlı olsakda şu pop kültüründen başka kültürler olduğunudu fark edebilsek.Eminim Objektifin ve diğer gruplarımız şu anda bizim arzuladığımız biçimlerde olurdu. Ama inanıyorum şu anda bence Objektifin albüm için tam zamanı.
Bu arada hak adelet yerini buldu(selen4selen.)
Taner seni çok özledik tekrar yaz lütfen. Seşamlar queen_of_metal ;)

eyvallah güzelim sana da slm...

ve yazdıklarında çok doğrusun ;)
 
az bilinenleriyle objektif. ya da benim penceremden. üstad vecdi, affına sığınarak bilinmeyen birkaç anektodu genç arkadaşlarla paylaşmak istiyorum:

- objektifi resmen 1988'de kurmadan önce paranoid isimli bir grupla çalışmalar yaptı.

- 1988 yılında davulcu tuncay zigaloğlu ile objektifi kurdu.

- bascı tayfun çubukçu'ya (toprağı bol olsun) rock partisyonlarını öğretmek için olağanüstü çabalar sarfetti. en bilineni de okey masasından ekibi alıp provalara sokmasıdır:)

- 1989 yılında düzenlenen altın çınar müzik festivalinde, muhteşem bir kalabalığa çalarak aynı gün yapılan yarışmada 1.lik aldılar. gülhane parkında yapılan bu yarışma, aynı gece yapılacak olan bülent ersoy konseri nedeniyle de onbinlerce kişi tarafından seyredildi. ucu bucağı görünmeyen mahşeri bir kalabalık hangi gruba nasip olur ki.

- yarışmanın jüri üyeleri arasında bulunan cem karaca'nın dikkatini çektiler. aynı dikkate, uzelli plağın sahibi metin uzelli de hasıl olunca albüm kaçınılmaz oldu.

- albüm ankarada göksan arman'ın stüdyosunda kaydedildi. usta aranjör ümit eroğlu da hem bilgisi ile hem de klavyesi ile albüme destek oldu.

- samsun'la özdeşleşen 19 mayıs bayramlarının vazgeçilmez grubu oldular aynı zamanda. caddeye kurulan kamyonun, meydana kurulan dev sahnenin de üstünden onbinlere coşkulu konserler verdiler.

- vecdi yücalan, grupla olan çalışmalarının yanı sıra samsundaki melisa cafe'de akustik bir gitar ve bayan vokalle (adını unuttum) doyumsuz programlar da yaptı.

- bağcan kardeşlere ait lay lay lom müzik mağazaları'nın samsun temsilciliğini yaptı. lay lay lom 3 isimli bu mağazada enstrüman, kaset ve döküman satışlarının yanı sıra, rock müziğe meraklı gençlerin yol gösteren ismi oldu.

- mağazanın zemin katı ise provalarını yaptığı stüdyo görevini gördü. duvarında kocaman bir black sabbath posterinin asılı olduğu bu mekanda neşeli provalar yaptılar. tayfun çubukcu'nun sıcaklar yüzünden bornozla provaya iştirak etmesi güzel bir anıdır.

- 1993 yılında yine aynı stüdyoda doldurdukları "hayal ve yaşam" albümünden sonra tv programlarının gediklisi oldular. özellikle şener yıldız, rock market programlarında gruba geniş yer veren isim oldu. aptüllika'nın hbb'deki programı rokoko'da da yeraldılar.

- konserlerinde genellikle kendi parçalarını çalan grup, cover parçalara da ağırlık veriyordu. pink floyd'dan "brick in the wall" mesela...

- samsundan gelen düğün teklifi ile geri dönmeye karar veren tuncay zigaloğlu, albümün davul kayıtlarını bir çırpıda bitirir. atladığı gibi samsuna döner. büyük davulcu olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. hatasız çalmıştır kayıtta acele ettiği halde. söz konusu albüm "hayal ve yaşam" dı.

- grup bu yıllarda sayısız konser ve festivale gider. müziklerini sevenleriyle paylaşma adına gittikleri bu konserlerin bir çoğundan ücret almazlar, cepten giderler.

- odtü şenliklerinde 5.000 kişiye çalarlar. kramp, nuhun gemisi, kronik, asım can gündüz gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşırlar.

- 1994 yılından sonra vecdi yücalan istanbula taşınarak müzik yaşamına orada devam eder.

- 1996 yılında çekirdek kadrodan vokal ibrahim cantay olduğu halde müzisyen arkadaşlarıyla "kuşkular" albümünü piyasaya çıkarır.

- kıvılcım müzik mağazalarında birlikte çalıştığı faruk kavi bir şarkıda (zor yol) gitar çalmıştır.

- yepyeni elemanlarla yepyeni bir sound'un peşine düşerek "künye" albümünü 2000 yılında tamamlar. muhteşem bir çalışmadır, yaklaşık 500 stüdyo saatini bu uğurda harcamıştır.

- "dağlarda" şarkısına çekilen klip, o yıl show tv'de en fazla yayınlanan kliplerdendir. aynı albümden "loş akşamlar"a çekilen klip'te ise vecdi, yepyeni bir görünümdedir.

- 2001 yılında tv8'de kendilerini tanıtan performans programında canlı olarak hayranlarının karşısana çıktılar.

- "künye" albümü öncesi yeni grubuyla birçok yerde konserler verir. periyodik olarak meis bar'da sahne alırlar.(1997). samsun (1998).

- albümden 1yıl sonra whisky grubundaki dostları alpay a.şalt ve çağatay ateş ile kronik grubunun lead gitarsiti hakan şavklı olduğu halde konserlerine devam eder.

- yine samsunda 19 mayıs gençlik festivali kapsamında 2003 yılına büyük meydanda aynı kadro ile muhteşem bir kalabalığa konser verirler. konser öncesi, yakalandığı amansız hastalığın pençesindeki eski bas gitaristi tayfun çubukcu'yu ziyaret eder.

- iki hafta sonra ankarada anıtpark'ta tertiplenen konsere gelirler. ancak ses düzeni istedikleri gibi değildir. iki parça çalarlar.

- 2004 yılında kadıköyde "sound music center" isimli bir müzik mağazası açar. zemin kat stüdyo, giriş kat show room, üstteki katlar da idare katı ve ev olarak hizmet vermektedir.

- grubun kurulduğu zamandan bugüne takip eden en büyük hayranlarından bendenizle vecdi'nin karşı karşıya gelmesi 1997 yılı aralık ayına denk gelir. samsun yıllarında da giderdim yanına ancak samimiyet bu yıldan sonra gerçekleşir:) grup ile ilgili, bir tanesi 1998 yılında promethius isimli fanzinde, diğeri 2004 yılında www.birzamanlar.net sitesindeki köşemde olmak üzere iki yazım yayınlandı.
 
Of of. Bu bilgileri bize aktardığın için çok teşekkür ederiz erkinist.
2004 yılında kadıköyde "sound music center" isimli bir müzik mağazası açar. zemin kat stüdyo, giriş kat show room, üstteki katlar da idare katı ve ev olarak hizmet vermektedir. yazmışsın. Şu anda Vecdi abinin dükkanımı var?
 
Selamlar Objektif ve rock dostları!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Selamlar. Abi bunu yapmayın işte. Erkinist bazı bilgileri kendine saklamalısın bence. Dikka abi biraz :?
 
selamlar;

vecdi yücalan'ın bilgisi dışında birşey yazmam ben. kendisi ile sürekli irtibat halindeyim zaten. "istanbulda ziyaretine gideceğim bir aile" olarak görüyorum kendisini. onun da bana değer verdiğinden kuşkum yok. grubun hayran kitlesine ufak bir katkı amaçlı yazdım o bilgileri. zülfikara da dokunmadım. bildiklerimin onda birini kaleme aldım ben :D

hayranlarının, bazı durumları anlayışla karşılayacağını umuyorum. sonuçta orası bir işyeri, imza günü düzenlenen bir müzik market değil.

selamlar.
 
Geri
Üst