Objektif

11_03_03_08_7_27_49.jpg
 
İnsanlar yavaş yavaş anlamaya başladı doğa yı korumayı.
türkiye dünyada endemik bitki türünde önemli hatta çok önemli bir yere sahip ama yasalar bunun üzerinde durmuyor yutt dışından gelen bilim adamları istedikkeri gibi bitkilerimi toplayıp gidiyor fakat siz hiçbir şekilde başka bir ülkeden bitki çıkartamıyorsunuz. absürd devlet adamlarının artık daha sıkı yasalar yapmaları gerekiyor.
 
50 yıl öncesine kadar 1000 çeşit üzüm, 50 çeşit şeftali ve daha hatırlayamadığım çok daha fazlası..
doğa kendini yeniler ama ona izin verildiği sürece. önemli bir türün yok olmaması için onun etrafını dikenli telle değil onun ne işe yaradığını yöre insanına öğretmek gerekirr..
birkez daha EÐİTİM ŞART..
 
VECDİ YÜCALAN VE APTÜLİKA AVCILAR'DA

11_24_03_08_9_37_26.jpg


Aptülkadir Elçioğlu (Aptülika) ve Vecdi Yücalan (Objektif) ile
Rock Tarihinde Akustik Gezinti

Türkçe rockın kilometre taşlarından, Objektif’in solisti Vecdi Yücalan ve müzik eleştirmeni-karikatürist Aptülkadir Elçioğlu, bir süredir devam eden ve müzikseverlerin büyük beğenisini toplayan akustik söyleşi projesiyle 29 Mart Cumartesi Avcılar Gitarz Cafe’de. İkili, saat 17.00’da başlayacak etkinlikte; rock müzik tarihine, sanat-politika ilişkisine, günümüz rock müziğine farklı açılımlar getirecek. Bu yıl 20. Yaşını kutlayan Türkçe rock grubu Objektif’in solisti Vecdi Yücalan, söyleşi boyunca şarkılarının akustik yorumlarını da izleyiciyle paylaşacak.

Türk Rock’ının iki kilometre taşı!
Aptülkadir Elçioğlu, nam-ı değer Aptülika ‘şahsına münhasır’ kişilik, ülkenin en değerli karikatüristlerinden ve müzik eleştirmenlerinden. Resim bölümü mezunu olmasına rağmen, kendi deyimiyle ‘güncel olana’ ilgisi nedeniyle karikatür çizmeyi seçmiş. Çok sayıda mizah dergisinde ve gazetede yazıp çizen Aptülika, bugün Cumhuriyet gazetesinde karikatür çizmeye devam ediyor.

Vecdi Yücalan, Türkiye’nin önemli rock gruplarından Objektif’in solisti. Annesinin John Lennon mı olacaksın’ diyerek müzik yapmasına karşı çıkmasına aldırmadan müziği ve gitarı keşfeden sanatçı, bugün yirminci yaşını dolduran 5 albümlü bir gruba sahip.

Yirmi yıllık dostluğun buluşması
Aptülkadir Elçioğlu ve Vecdi Yücalan’ın dostluğu 20 yıl öncesine dayanıyor. Bu iki ezeli ve ebedi arkadaşın yolu keyifli bir projeyle bir kez daha kesişti. Bir araya geldiklerinde birbirleriyle paylaştıkları çok değerli anıları, Türkiye müzik tarihi ile ilgili bilgi ve görgülerini, başkalarına da aktarmalarını istedik. Vecdi’ye ‘klasik gitarını da getir de arada akustik şarkılarından söyle’ ricasında bulunduk.

Yücalan ve Aptülika’nın farklı illerde gerçekleştirdikleri ve büyük beğeni toplayan akustik söyleşisi 29 Mart Cumartesi günü Gitarz Cafe’de.


İletişim: 0554 331 33 79
 
Rock yolunda akustik gezintinin ilk ayaklarından biri Afyon'da gerçekleşmiş ve çok lezzetli bir program olmuştu.Bu yüzden bu progamı sakın kaçırmayın diyorum...
 
KONSER TEKNİK SEBEPLERDEN DOLAYI 30 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜNE AL

KONSER TEKNİK SEBEPLERDEN DOLAYI 30 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜNE ALINMIŞTIR...


11_01_04_08_10_56_06.jpg


30 Nisan Çarşamba
21.00
Studio Live

Objektif

Türkçe rock'ın köklü gruplarından Objektif, 30 Nisan Çarşamba akşamı Studio Live sahnesinde.

Objektif, ülkemizde 20 yıldır yaptığı müzikten ödün vermeyerek bu günlere ulaşmış sayılı Rock gruplarımızdandır. Türkçe sözlü Rock yapan ve Rock felsefesi gereği olan protest tavrını da hiç bozmayan Objektif, şarkı sözleriyle Türkiye’nin gerçek anlamda tek çevreci Rock Grubu.

Grubun söz yazarı, bestecisi, vokalisti ve gitaristi olan Vecdi Yücalan’ın önderliğinde bu günlere kadar ulaşmayı başarabilen Objektif; 20 yıllık serüveni boyunca Tımarlı Hastane (1990), Hayal ve Yaşam (1993), Kuşkular (1996) ve Künye (2000) isimli albümlere imza atmış; Mayıs 2007’de Ağdaş Müzik etiketiyle son albümü SOKAÐIN SESİ’ni çıkarmıştır.
Bu günlerde Rock grubu olarak bizlere sunulan bazı grupların aksine Objektif; gerçek anlamıyla bu müziği yapan ve Rock felsefesinden ödün vermeyen, bu müziğin dinlenmesi ve sevilmesi yolunda uğraş veren bir grup.

On dokuz yıl önce başlayan müzik serüvenleri üzerine söylenebilecek çok söz olan Objektif’i tanıyabilmek için onları dinlemek ve onları şu anki konumlarına getiren dinleyicilerinin önündeki başarılı performanslarını görmek gerekir. Objektif, vokalde Vecdi Yücalan, elektrogitarda Hakan Şavklı, basgitarda Başat Karakaş, davulda Gökçe Dayanç ve klavyede Bülent Güven’den oluşuyor.
 
Vecdi Yücalan’dan büyük sürpriz. Objektifin 20.Yılını kutladığı bu günlerde 30 Nisan Çarşamba 2008 Studio Live Konserinde birçok albüm ve konserde kullanmış olduğu özel yapım gitarını Konseri izlemeye gelen bir seyircisine çekiliş sonucu hediye edecektir.
Ayrıntılı bilgi.
www.objektifonline.com


11_01_04_08_11_13_09.JPG
 
Geri
Üst