Tv ve Sinema

Bu aralar tv kanallları sinema filmlerine çok yer vermeye başladı ve gerçekten kaliteli ve yeni filmler hemen hemen hergün karşımıza çıkabiliyor...

Şimdi...Bunları takip edebilmek ve kaçırmamak adına;herkes yayınlanacağını duyduğu filmleri bu başlığı yazarsa,gayet faydalı olur düşüncesindeyim ve ben başlıyorum...

BUGÜN:

KANAL D 20:30--YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

SHOW TV 20:30--KUŞATMA

TRT1 20:25--BİZ MELEK DEÐİLİZ

YARIN:

TRT1 21:30--PATCH ADAMS

KANAL D 20:30--DİKEY LİMİT(KAÇIRMAYIN!)

KANAL D 23:00--BALALAYKA
 
trt2 nin verdiği filmler hepsinden daha iyi ve kaliteli.yazdığın ve kaliteli dediğin filmlerin hepsi popüler filmler.oysa trt2 sanatsal filmleri verdiğinden ben sadece trt2 filmlerini izliyorum.ama zaten yazdığın filmlerin bir kısmınıda daha önceden izlemiştim.bence popüler filmler vereceklerine daha sanatsal ve ülkemizin sinemalarında gösterilmeyen ödüllü filmleri gösterseler daha iyi olur.
birde çok fazla reklam verdiklerinden filmin nerede kaldığını unutuyorum.oysa trt2 sadece haber saatinde ara veriyor.
 
Aralarında Patch Adams dışında düzgün bir film yok bence. Kaçırmayın dediğin Dikey Limit de gayet sıradan bir film. Zaten şimdiye kadar bu kanallardan hangisi bir festival filmi gösterdi ki? Uucar'ın dediği gibi trt 2 izlemek daha mantıklı. Cnbc-e'de de çok güzel filmler oluyor arada. Ama herkesin zevki farklı tabii, kimisi de popüler film sever. Bir de bunlardan hangisi yeni söylersen sevinirim, ben bulamadım da.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Şimdii...Sondan başlıyım:

Yeni film derken,elbette 2004 ya da 2003 yapımı filmler olduklarını kastetmedim...Ulusal kanallarda yayınlanan filmlerin yapım yıllarının istatistiğini çıkar,bu filmlere yeni dememin çokta yanlış olmadığını anlayacaksın...(Sözkonusu filmlerin ikisi 2000,biri 2001 yapımıdır.)

Dikey limit bence başarılı bir aksiyondu,herneyse bunu tartışmak anlamsız....Ha bi de;''kimi popüler film sever.''Sence de çelişkili olmamış mı?


Trt 2 ve festival filmleri konusunda aynı fikirdeyiz ancak:
''Ben sadece İtalyan ve Fransız sinemasını beğeniyorum,bi de festival filmlerini...Başka film izleyemiyorum,bünyem kaldırmıyor!''diyenlerden değilim!''Çoğunu da samimi bulmam...


Son olarak;

Buraya bu filmleri yazmam,hepsine bayıldığım ve de hepsini kaliteli bulduğum anlamına gelmez.Farklı insanların farklı zevklere sahip olabileceğini gözönünde bulundurarak,onlara,bu konuda,yön gösterici olunabileceğini düşündüğümden yazdıklarım da oldu...Başlığın amacı,Hollywood sineması mı?Avrupa sineması mı? ya da popüler kültür tartışmalarına girmek değil,başlığın amacını saptırmazsanız sevinirim...
Mesela trt 2'de sanatsal filmler yayınlanıyor,ve de onları izliyorum demişssin...O filmlerin tarihini ve saatini yazsan,olur da izlemek isteyen olursa,yardımcı olmuş olursun...

Bu yazı her ikinizi de cevap olarak yazılmıştır...
 
Ha bi de;''kimi popüler film sever.''Sence de çelişkili olmamış mı?
Benim bunu söyleme amacım herkesin festival filmi izlemek zorunda olmadığını belirtmekti. Söylediğim hiçbir şeyle çelişkisi yok bence bu lafın.
Farklı insanların farklı zevklere sahip olabileceğini gözönünde bulundurarak
Sen de söylemişsin aynısını zaten. Ama yazdığın filmlerin hepsi hollywood filmleri(Balalayka hariç). Aralarında farklı bir film yok ki!?

Ayrıca bu filmlerin hepsi televizyonlarda sık sık gösterilen hollywood yapımları.Bence bunları yazmana gerek yoktu ama boşver yani böyle bi konuda tartışmak bana çok anlamsız geliyor. Trt 2'yi pek takip etmem rastlarsam izlerim ama Cnbc-e'den birkaç film yazayım:

Au Coeur Du Mensonge - 29 Eylül 22.00

L'Argent De Poche - 22 Eylül 22.00

To Live and Die in L.A. 24 Eylül - 22.00
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Ha bak böyle iyi oldu:)

Ne yazık ki cnbc-e izleme gibi bir şansım yok,yoksa tavsiyelerini dikkate alırdım...

Valla,televizyonlarda çok sık gösterilen filmler demişsin,''Kuşatma,Dikey Limit ve Balalayka''ilk kez tv'de yayınlanacak diye biliyorum...(Digitürk ve benzeri platformları bilmiyorum.)
 
Ben onu tür bakımından genelleme yaparak söylemiştim. Dikey Limit Digiturk'te gösterildi. Balalayka ve Kuşatma'yı bilmiyorum ama.
 
Evet,cedrix bahsettiğin filmin türkçesi ''Kalbinin Sesini Dinle'' ve 8 Eylül Çarşamba saat 21:30'da Trt 1'de...

Ayrıca 9 Eylül'de yine Trt 1'de,Anthony Hopkins'in başrolde olduğu 'Gölgeli Topraklar'',20:25'te...
 
stairway-to-heaven demiş ki:
Evet,cedrix bahsettiğin filmin türkçesi ''Kalbinin Sesini Dinle'' ve 8 Eylül Çarşamba saat 21:30'da Trt 1'de..

evet o filmi diyorum cok sevceksiniz kesin resmen turk aileleri ile farki yok özellikle yunanlar ile turk ailelerinin arasindaki benzerlik tam ortada...
 
Show Tv'de üstüste 3 gün iyi filmler var:

12 EYLÜL PAZAR-OCEAN'S ELEVEN(BRAD PITT,ANDY GARCIA,JULIA ROBERTS,GEORGE CLOONEY,MATT DAMON...2001)


13 EYLÜL PAZARTESİ-BAŞKALDIRIŞ(TOMMY LEE JONES,BENICIO DEL TORO...2003)


14 EYLÜL SALI-KOD ADI:KILIÇBALIÐI(JOHN TRAVOLTA,HALLE BERRY,HUGH JACKMAN...2001)


AYRICA;

14 EYLÜL SALI TRT1-GLADYATÖR(RUSSEL CROWE...2000)
 
oceans eleven çokta iyi bir film değil.hollywod filmlerini sevenler için güzel gelebilir ama ben pek beğenmedim.yani izlenmesede çok fazla birşey kaçırılmış sayılmaz.
 
Nete girin, browser dan google gidin ve oraya TRT, ve diğer kanalların isimlerini yazın, hepsi de günlük TV film saatlerini verir. Oradan bakın arkadaşlar. Ayrıca TRT dışındaki kanalların bin reklam politikası yüzünden film milm seyredilmiyor. Ben digitürkteyim o yüzden asla popüler türk kanallarını seyretmiyorum. Kıllık olsun diye söylemedim, sadece o kanallara olan nefretimden bu yola girdim ve show TV yi bile (digitürk sahibi) seyretmiyorum.
 
trt2 bu akşam 20:30 da inci küpeli kız ı verecek.izlemeyenlere şiddetle öneririm.bu nebe şiddetle falan önermiyorum sadece öneriyorum hemde şiddetsiz :p
 
Yine Trt 2'de pazar akşamı 20.00'de ''Muson Düğünü'' var...Kaçırılmaması gereken bir film...

Ayrıca Trt'nin web sayfasında;perşembe günü Trt 2'de ''21 gram''gözüküyor...Başka bir açıklama yok yalnız...
 
Geri
Üst