Emg manyetikleri nasıl bilirsiniz ??

:) 85 i uzun süre kullandım,ama daha sonra 60 aldım.ve 60 dan memnunum.emg 60 tavsiye ederim yani 85 yerine.ama sap manyetiğindende bangır bangır dist. alıcam oda çok kuvvetli olsun diyorsan 85 kullan =)

rg321 hakkında bir bilgim yok malesef.atıp tutmak istemiyorum.
 
çin malı strat tipi bir gitarım var. manyetiği çok kötü akorlar falan çamur gibi ne çaldığını duyamıyosun gitarın ağacıda iyi olmadığından köprüye emg 85 taktırmak istiyorum iki single ve bir aktif manyetik aynı gitarda sorun olurmu.

gitarı değiştirme şansım yok aktif manyetikler ağaçtan daha az etkilendileri için ve tonunu sevdiğim için bu manyetikleri düşünüyorum.
 
Kesinlikle her şart altında budur dememekle beraber tecrübelerime dayalı teknik verilerlede zaten destekleyebileceğimiz izlenimim şudur ( abartılı tiz yada bas karakterli bir gitar farklı sonuçlarada yol açtırabilir) ... Köprüye 81 mi taksam 85 mi acaba diye düşünenlere hemen cevabı vereyim. Kullandığınız tel numarasıyla ilgili bir seçim bu. Telleriniz 56 -60 gibi numaralarda geziniyorsa daha sıkı ve sesi upmidlerde verimli veren emg 81. Aynı numaralarda 85 denediğinizde sesin çamur gibi yada eşek anırması gibi olduğunu tecrübe edeceksiniz. Lakin telleriniz 40 küsürlü numaralardaysa köprüde emg 85 size daha dolgun bir hissiyat verebilecektir. yinede benim tercihim değil. Meselenin özü tel numarasındadır dikkatlerinize seçimlerinizi yaparken.
 
Arkadaşlar Ibanez RG350DX'im var. Bildiğiniz gibi H-S-H dizilimli INF manyetiklere sahip (bunlar aktif mi değil mi bilmiyorum). Sert tonları herkes gibi seven ama sıcacık sololara da sahip olmak isteyen biriyim. Şu anda mydukkan'da EMG 81 ve 85 satılıyor. İkisinden birini alayım diyorum. EMG 60 göremiyorum piyasada, zaten kredi kartsız hiçbir şey alamam; nakit yok. Tüm bu açıklamalara göre, gitar modelinin karakteristiğini de hesaba katarak hangi konuma hangisini almamı önerirsiniz?

Ayrıca:
INF'ler pasif mi? Çünkü öyleyse tamamen vazgeçmem gerekecek sanırım EMG'den.


Not: Başlıktaki tüm yazıları okudum. Performansın ayarlamalarla ilgili bir değişken olduğunu biliyorum lâkin imzamdaki donanımla ve diğer bilgiler ışığında bir şeyler söylemenizi bekliyorum.
 
1-)81 köprüde 85 sapta kullanılır genelde.

2-)ınf ler pasif ama emg den vazgeçmeyebilirsin sadece inf den emg ye geçtiğinde volume farkı olur diye düşünüyorum.aktif-pasif manyetileri vir arada kullanan çok gitacı gördüm.
 
siyatha demiş ki:
18v kullanım hakkında +/- nelerdir bir fikriniz var mı ?

Ben EX400'umu 18V yaptim gecenlerde. Memnunum sonuctan, ses daha "smooth", akorlardaki notalar daha belirgin.

Eger nasil yapilacagini merak edenler varsa yaparken cektigim resimleri koyabilirim buraya aciklamalarla birlikte. Maliyeti 5 TL'dan bile ucuza geliyor.
 
Hocam bu 18v olayını bi açarsanız iyice benimde merak ettiğim bir konu. Bide 3 pille kullananlar var nedir o olay ?

Genel olarak ne farkı var artıları eksileri ne ? Neden 18v :D
 
HulkEkmek demiş ki:
Hocam bu 18v olayını bi açarsanız iyice benimde merak ettiğim bir konu. Bide 3 pille kullananlar var nedir o olay ?

Genel olarak ne farkı var artıları eksileri ne ? Neden 18v :D

18 volt cikisi biraz arttiriyor (ses acmis gibi), ama asil guzel yani o degil. Seste belirgin bir duzelme var. Distortion falan daha smooth, kucuk dalgalanmalar bayagi azalmis durumda. Valla baska nasil tanimlanir bilmiyorum, denemen lazim.

Gitarda bir degisiklige falan gerek yok, eve gittikten sonra resim gondermeye calisirim. Pil haznesi bos kaliyor, iki tane 9luk pili cavity'ye koyuyorsun, biraz kalabalik gorunuyor ama bir sorun yok :)
Hatta elektrige merakliysan bir push/pull switch koyup 9-18V arasinda bile gecebilirsin arka kapagi acmadan.

EMG'nin kendi sitesinde 27 Volta dayanir ama tavsiye etmiyoruz diyor.
http://www.emginc.com/pdfs/faq/EMG-FAQ-Battery-Questions.pdf
3. sayfaya bakabilirsin. Devreleri yakma ihtimalin olabilir sanirim 27de.

Herhangi bir eksisi yok, artilari var. Hatta 18V'nin standard olmasi lazim diyenler bile var ortalikta :)
 
Merak edenler icin 18Volt donusumunu anlatayim.

Oncelikle bir elektrikciden 3 tane 9 volt pil baglayici/connector almaniz lazim. Ben asagida resimde gorunenlerden kullandim, 5li pakette cok ucuz bir fiyata satiliyorlar.

pRS1C-2160125w345.jpg


Aldiginiz bu connector'leri seri olarak baglayacaksiniz. Asagidaki resim oldukca iyi anlatiyor sonucta elinizde ne olacagini:
13148c310a859d26.gif


Dikkat etmeniz gereken sey bu kablolari disarda baglamamak. :) Bir connector'un kablosunu 9 volt haznesinden cavity'ye gecirip baglantiyi oyle yapin, sonra sok tak ile ugrasmazsiniz.

Su da EX400'de sonucun nasil gorundugu:

img8339.jpg


Umarim isinize yarar. 18V degisimi yapanlar burda tonda duyduklari degisikleri yazarlarsa herkes faydalanmis olur.
 
Geri
Üst