1- benim fikrim,emg lerin ıhlamur gitarlarda güzel olmadığı.ama zaten aktif manyetik,ağaç çoook fazla etkilemicek.sen bilirsin.
2- uzun süre 81-85 kullandım.köprüde 81 gayet iyi bence , yırtıcı harmonikler , parlak bir ses veriyor.clean her nekadar berbat olsada , ben 81 den çıkan clean i seviyorum. sapta ise 85 çok fazla gürültü yapıyor bence.oldukça yüksek çıkışlı bir manyetik sapta kullanmak için.tercihim emg60 dan yana.ve bir an olsun pişman olmadım.soloya çok çok iyi geliyor.sesleri birbirine girmeden,tane tane duyabiliyorum.tavsiye ederim.
3- gitarın üstüne ekstradan pot taktırmayı düşünmüyorsan 1 volume 1 tone olarak kullanıcaksın demektir =) bence buda oldukça kulanışlı bir şekil.her manyetikte sık sık ton değişikliği yapmıyorsan hiç gerek yok zaten bence 1 den fazla ton potuna.
4- gitarın kendisine gelirsek , sapı biraz etli , çok rahat olduğunu söyleyemem.ben üzerindeki stok manyetiklerle denemiştim.işçilik olsun,ağaç olsun,ton olsun,orta sınıf bir alet.eğer sahne,konser gibi durumların varsa, gitar artı 81/85 masrafı yapacağına daha üst bir gitar al derim.yada 2. el uygun bir gitar düşürebilirsen biryerden.öyle bir aletin üstüne tak 81/85 i. ama ben evde çalcam eğlence,hobi amaçlı diyorsan,sen bilirsin =) manyetik modifiyesi ile tatmin edici tonlar alabilirsin evde.
5- Montaj için ise , benim tavsiyem yanında çırak çalıştırmayan,bizzat işini kendi yapan ustaları seçmen.fatih yılmaz,feridun tanrıkut gayet özenli ve temiz çalışan ustalar.fiyat konusunda bir bilgim yok malesef ama bu iki ustada para canlısı ve müşteriyi soymaya çalışan insan tipinin dışında ustalar zaten.
6- Şöylede bir durum var.cort un , bu tarz vidalama ile birleştirilmiş gitarlarının büyük çoğunluğunda bir çatlama izi oluyor birleşme yerinde.bir arkadaşımın x6 sında bu çatlak F.rose kapağına kadar uzamıştı.bu durumu gözardı etme derim.