tim burton

ucar demiş ki:
ölü gelin i izleyeneniz var mı?varsa nerede ve hangi sinema da?
tim burton:iyi yönetmen ama ben pek sevmem kendisini.charlie nin çikolata fabrikası bence çok berbat bir filmdi.ama beterböcek,big fish,hayalet süvari de iiyi filmlerdi.bu adamın fan ı değilim ama filmlerini de pek bayılmasam da izlerim.
sadece istanbul modern'de karaköyde..başka yerde vizyona girmeyecek şimdilik. :?
 
kendi tarzını yaratmış sayılı yönetmenlerden biri...her filmi başka bi masal dünyası ve bu dünya izleyeni alıp başa yerelere götürüyo..iyiki varsın tim burton...
 
Bu hafta nihayet "Big Fish" ve "Vincent"ı izleyebileceğim. :LOL: İnanılmaz bir hayal dünyası var bu yönetmenin.Hayran olmamak imkansız.Bu düşünceyi daha önceki izlediğim Tim Burton filmleri pekiştirdi. Özellikle "Edward Scissorhands" çok değişik bir film.Değişik farklı bir fantazya'ya sıra dışı bir duyguyu, duyguları yerleştirmek süper bir zekanın ürünü olmalı.
 
bu dünyadan değil bu adam :D

pdFITMB0004.jpg
 
Mizah anlayışına-hayal gücüne-kurgusuna-duygusallığına-uçukluğuna-yeteneklerine-beğenme içgüdüsüne-başarılarına-mütevaziliğine- herşeyiyle beğendim tek yönetmen..
Elinden ne çıksa izlemeden bilmeden beğeneceğime kesin inandığım bir muhterem zat.Makas Eller ve Ölü Gelin le kalbimi aklımı almış oyuncuları akılalmaz bi şekilde yöneten -değiştiren adını dünyaya çoktan yazdırmış insan..
 
sinemada yabancılaşmayı işleyen konusuyla etkili olmakala beraber fantastik görüntülerle yaratıcılk denen şeyi ben icat ettim diyenn tüm filmlerinde benim favorim vincent ama diğierv stop-motion ie çektiği filmlerde süper .
 
Tim Burton'ın şiir kitabını okuyan var mı aranızda?"The Melancholoy Death Of Oyster Boy" Adam çok iyi yaa. Filmlerinde, şiirlerinde bağırıyor resmen ben Tim Burton'ım, ben buyum işte diye.
Şöyle Tim Burton günü falan düzenlense de izlesek peşpeşe bütün filmlerini.
 
en sevdiğim yonetmen..ayrıca en sevdiğim oyuncunun da(johnny depp) en cok calıstıı yonetmen..hayal gücü sınır tanımyan, yaratıcı bir deha...espiri anlayısı üst düzey olan yaramaz bir cocuk... masalcı yonetmen..her hangi bir yonetmenin elinde anlamasız kalcak bir senaryo onun elinde defalarca izlenebilck bir yapıma dönüsüyor..makas eller,hayalet süvari en sevdiim filmleri tabii depp in de etkisi cok buyuk bunda...filmlerinde renkelrimükemmel kullanıyor..ve tezatları genelde renklerle anlatyor..süper bi adam süper..
 
kesinklikle efsanevi bir insan.bir daha bu tarz bi insan gelir mi animasyona daha güzel bir yenilik getirilebilir mi bilmiyorum.sanırım yıllar sonra hala bizim için ayrı bir yeri olucak filmlerinin:nightmare before christmas.
 
İzledikten sonra şunu söylüyorum:En kötü filmi Planet Of The Apes.Orjinalinin yanına bile yaklaşamıyor.Bir de onun kadar olmasada ilk Batman filmi,o da çizgiromandan çok koptuğu için,ayrıca ilk uzun metraj filmi olan Pee-Wee's Big Advanture'ı tavsiye ediyorum,daha o zamanlardan belliymiş garip ama güzel filmler çekeceği.
 
batman zamanlarından ilk olarak belliymiş aslında.garip masalsı filmler yönetmeni.bence en güzel filmi edward scissorhands.onun dışında big fish kendisini de aştığı bir filmidir.olağanüstü bir hikaye anlatımı dışında gerçeğe de en yakın filmidir.gerçekle masalsı dünyayı seviştiriyor filmde burton.planet of the apes'i sonu dışında çok beğenmiştim.özellikle çekimlerini...ama senaryo da kopukluklar olduğu doğru.edward scissorhands ile big fish mükemmeldir benim açımdan.birde vincent vardı ama... :)
 
corpse bride'ın çekim arkası vardı o gün tv'de, adamlar alıyolar kalıpları bi güzel kukla yapıyolar,her kuklanın en az 10 tane kopyası var, dekorlar herşey el yapımı ve kuklaların ifadelerini değiştirerek kare kare çekiyolar, sonra da bilgisayarda izliyolar, sanırım yalnızca karakterlerin ağız hareketleri bilgisayar efekti destekli...izlediğim böyle bişeydi...
 
Bu arkadaşın filmlerinin çok ilginç bir özelliği var; ilk 10 ila 30 dakikası ne kadar iyi, heyecanlandırıcı, sıradışıysa geri kalan bölümleri o kadar boş, sıradan, işe yaramaz. Holywood'dan kurtulabilse çok iyi filmleri olurdu. Keşke Fransa'da doğsaymış.
 
tim burton.. en uç hayallerimizinde ötesinde hayalleri olan birisi...
filmleri mükemmel... kendisi idol olarak seçiline bilicek yönetmenlerden...

filmleri arasında ayrım yapamıorum...
 
Geri
Üst