Hocam onda fxloop yoktu bıldıgım kadarıyla 🙁Peavey çok doğru seçim.
Yalnız, Classic 20 kafa modelini de tercih edilebilir.
En büyük avantajı, 1w, 5w ve 20w seçeneği ile sunuyor.
O pedal lıstenın en başında var hocam kesınlıkle haklısınız.Alacağınız pedallar arasında mutlaka bir Tube Screamer öneririm. İbanez Ts9 çok iyi olur, çaldığınız tarzlar içinde birebir. 2.el piyasası da en son uygundu türkiyede.
fx loop olmaması delay reverb gıbı efektler ıcın sıkıntı yaratmazmı?ev için champ 600, vox ac4tv gibi amfiler işinizi görür.
Fx loop tonu resmen emip tüketiyor. İngiliz üretimi silver jubilee combo kullanıyorum, fx loop'a girmek tonu adeta yok ediyor. Amfiden drive almadığınız sürece hiç gerek yok direk input'a bağlayabilirsiniz.fx loop olmaması delay reverb gıbı efektler ıcın sıkıntı yaratmazmı?
Hocam onda fxloop yoktu bıldıgım kadarıyla 🙁
Sağlığa zararlı benzetmesi çok talihsiz olmuş. "Bütçeye zararlı" desek daha doğru olabilir🙂Elimde bir yığın lambalı ampli var, işim gereği bir yığında tamir ve modifiye ettim, çok eskilerde transistörlü alalım diye yırtınırdık, hatta ilk transistörlü 100W ampliyi Ankara' da 1974 de ben üretip 4 lambalı ampli karşılığı bir bedelle sattım, şimdi transistörlü bir ampli ile çalmam mümkün değil, hiçbir pedal, prosesör, şu bu lambalının yerini tutmaz. İşin teknik tarafına girmeye gerek yok, çok basit çalıp göreceksiniz. Birde amplinizde göstermelik tüp olmayacak sinyal tüpten girip trafodan çıkacak (Vox'un ve diğerlerinin bazı modelleri öyle, geçin onları), reverb kesinlikle 8" tanklı olacak işte o zaman asıl ses nedir anlarsınız. Bir yığın saygıdeğer arkadaşım oradan girip buradan çıkıyor, modelleme vs yorumlar yapıyor ama iyi bir lambalı ampliye elleri değse tadı damaklarında kalacak. Lambalı ampli tabii ki ağırlık, bakım açısından dezavantajlara sahip, ama hangimiz zarar verdiğini bile bile sigara, içki, yemek, şeker vs den vazgeçtik. Yaşam, sürdüğünce aldığın keyfin bir toplamı değil midir?
Birbirimizi yanlış anlamaya bu kadar meraklı olmayalım lütfen, haklısınız bütçeye zararlı, ben vazgeçilemeyen şeyler olduğundan söz etmek istemiştim. Transistörlü ampliler daha hafif, daha küçük, voltajları düşük daha tehlikesiz ve en önemlisi yeni idi, her devrin yeniye ilgisi mutlaka bir ara deliliğe dönüşür sonra eskiye dönülür, bu demek değil ki teknoloji gelişmesin, sanırım dünyada yüz milyon transistörlü cihaza karşı yüzbin tüplü cihaz ancak vardır. Ama vintage işi zaten bir olgunluk işidir.Sağlığa zararlı benzetmesi çok talihsiz olmuş. "Bütçeye zararlı" desek daha doğru olabilir🙂
Bu arada, transistörlü amfilere neden ilgi duyuldu peki o aralar ? Pratiklik mi? Lambalıdan daha hafif olması mı?
O zaman size bir istisna yapalım.Hiç kullanmadım.17 sene boyunca hiç prova stüdyosunda lambalı amfi kullanmadınız mı ? Hiç lambalı amfisi olan arkadaşınız da mı olmadı ? Mümkün değil.
Hocam değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.Bir arkadaşım ''hiçmi çalmadın mümkün değil'' diyor.Neden mümkün olmasın çalmadım.Bulundugum yasadıgım cevre hiç denk gelmedi ne yazıkki.Elimde bir yığın lambalı ampli var, işim gereği bir yığında tamir ve modifiye ettim, çok eskilerde transistörlü alalım diye yırtınırdık, hatta ilk transistörlü 100W ampliyi Ankara' da 1974 de ben üretip 4 lambalı ampli karşılığı bir bedelle sattım, şimdi transistörlü bir ampli ile çalmam mümkün değil, hiçbir pedal, prosesör, şu bu lambalının yerini tutmaz. İşin teknik tarafına girmeye gerek yok, çok basit çalıp göreceksiniz. Birde amplinizde göstermelik tüp olmayacak sinyal tüpten girip trafodan çıkacak (Vox'un ve diğerlerinin bazı modelleri öyle, geçin onları), reverb kesinlikle 8" tanklı olacak işte o zaman asıl ses nedir anlarsınız. Bir yığın saygıdeğer arkadaşım oradan girip buradan çıkıyor, modelleme vs yorumlar yapıyor ama iyi bir lambalı ampliye elleri değse tadı damaklarında kalacak. Lambalı ampli tabii ki ağırlık, bakım açısından dezavantajlara sahip, ama hangimiz zarar verdiğini bile bile sigara, içki, yemek, şeker vs den vazgeçtik. Yaşam, sürdüğünce aldığın keyfin bir toplamı değil midir?
Sağolun hocam teşekkür ederim varmı avsiyeniz ? Yukarıda @luthierturk hocamda güzel yazmıs.Okudunuzmu.fx loop olanlarda genelde watt yüksek oluyor evde kullanamazsın, kullansan da klasik amfi tadını alamazsın. (klasik amfilerde fx loop genelde olmuyor)
klasik fender amfi tonlarında çalayım diyorsan bir tane TS işini görür. en iyi lambalı amfiye de pedalları dayarsan tonu zaten bozuluyor.
al 1w-5w aralığında bir amfi evde takıl.
İzledim videolarını tr de yok thomann veya amerıkadan getirmek lazım.Sert karakterli bir amfi hoş tonları var.Tr de olsa düşünülebilir.Bunu alınca orjinal kabini ile birlikte dinmek lazım.Buralarda bulu rmu bilmem ama evire çevire kullanılcak amfi gibi Egnater Rebel-20 Mark II: 20-watt All-Tube Head Features
17 sene boyunca hiç prova stüdyosunda lambalı amfi kullanmadınız mı ? Hiç lambalı amfisi olan arkadaşınız da mı olmadı ? Mümkün değil.
Her özellik var...
Yok abıcim çalmadım gerçekten.Çalmış olsam neden buraya o kadar yazayım ne gerek var dimi.Birçok aktiviteye,yüzlerce konsere,binlerce bar programına,onlarca otelde caldım ama cok gezen co seyahat eden biri oldugum ıcın ben ve cevremdekı dıger ekıp arkadaşlarımda dahıl olmak uzere herkes daha tasınabılır sıstemler tercıh ettı.Ayrıca bız prova ıcın hıc studyoya gıtmedık.Hep evlerımızde toplanıp akustık enstumanlar ıle prova yaptık.demek ki mümkünmüş ama bana da çok tuhaf geldi. son 4 sene içinde bile stüdyolarda birçok lambalı amfiye denk geldim hatta transistörlülerden daha fazla lambalı oldu
TS Dediğiniz efsane ıbanez tube scremaer pedalı dımı?fx loop olanlarda genelde watt yüksek oluyor evde kullanamazsın, kullansan da klasik amfi tadını alamazsın. (klasik amfilerde fx loop genelde olmuyor)
klasik fender amfi tonlarında çalayım diyorsan bir tane TS işini görür. en iyi lambalı amfiye de pedalları dayarsan tonu zaten bozuluyor.
al 1w-5w aralığında bir amfi evde takıl.