Old Boy

Yönetmen degisirse falan o pek önemli degil gibi geliyor bana zaten hangisi olursa olsun yapimcinin elinde her sey yoksa bu yeniyi yapacak olan Justin Lin de unlu ve asyali bir adam ama tabi yapimci neyi cikar derse cikaracak.

Nicholas Cage e gelince onun olcagini duymadim ve baktim bir iki yere göremedim. Nerden onun olcagini duydugunu yazarsan sevinirim...
 
Bir filmde herşey mi olur ya?gerçekten oluomuş isteince.yürekten kutlarım Chan amcamı.şiddet,intikam,onur,zeka özellikle çoğu insanın çekindiği ensestliğe yaklaşımı akla ziyan cinsten.bu tarz bi film için söylenecek tek şey:ölmeden izleyin=)
 
CedriX demiş ki:
Ben kesinikle amerikan versiyonuna karsiyim ama elden bir sey gelmez bu adamlar yapacak amerikan versiyonunu ve basrolde ben sahsen Gary Oldman i görmek isterim...

her ilgi gören uzakdoğu filminin bir de Hollywood versiyonu yapılacaksa yandık...ama illa ki çekeceklerse bence de gary oldman en uygunu olabilir.
 
ya ben bunu seboistnette gördüm arkadaş yazmış, aslında araştırmadan yazdım onu da, güvenerekten...şimdi baktım olayın aslı şu imiş.....

Nicholas Cage married a 21 year old Korean American girl a few months back and is here in Korea now doing double duty, promoting National Treasure and meeting the inlaws. Now this rumor is not even second hand, it's more like third hand, but it goes like this. Supposedly a friend of a friend of a friend met Cage, and they spoke about what he might be doing next. The rumor goes that Cage is very much interested in starring in the American version of Oldboy. I have nothing to back this up, but thought maybe you could confirm it one way or the other. Personally I'm not a huge Nicholas Cage fan, but having seen the original Oldboy and loving it, I think Cage might be perfect. That being said, I'm not sure a new version needs to be made at all. The original was a classic in its own right.

aslen bilmem kaçıncı elden gelen dedikodulara göre herif oldboyda oynamak istiyomuşşşş....ancak sonda da belirttiği gibi "yeni versiyonun da yapılmasından yana oldup olmadığını bilmiyormuş çünkü çekilen film zaten kendi çapında bir klasik", diyormuş...felam :)
 
mükemmel bi kurgu, sonunda şoka uğradım... zekice yazılmış bi senaryo... kesinlikle hollywood versiyonuna karşıyım...
 
ismi neydi o zengin elemanin her neyse gecen yil bir dizi vardi daha dogrusu 2 yildir uyduda ki bir kore kanalinda yayinrlanan bir komedi dizisi vardi harbiden komikti ha arirang tv deydi dizi nonstop diye orda oynuyordu ve muthis komiktide ayni basariyi oldboy da yakamis elemani kutlarim valla bu kadar iyi oyunculuk...
 
Ben de karşıyım Holywood versiyonuna eğer yaparlarsa onlara diyecek tek lafım var
Y.rr.k B.ku :)
İzlediğim en iyi film. Daha iyisini izlemedim.
Ulçi Chan-wook Park :)

Ya bu salak amerikalılar herşeyin içine etmek zorunda mı ya beyinsiz mahlukatlar.

Filmi tekrar tekrar izlemenizi öneririm bazı arkadaşlarımla kritik yaptığımızda bazı noktaları filmde kaçırdıklarını gördüm yazsam mı bilemiyorum yani katilin evdeki uşak olduğunu söylemiş olur muyum ama çok önemli noktalar. merak eden özele mesaj atsın bari.
 
Son zamanlarda gerçekten en keyif alarak izlediğim filmdi Oldboy, Sympathy for Mr.Vengeance'da öyle, gerçekten çok iyi bir yönetmen olduğunu düşünüyorum Chan-wook Park'ın, kurgusundan tutun birçok sahnedeki kamera açılarına kadar adam işini mükemmel yapıyor.

Filmin başı çok ilginç :) ,böyle aksiyon yüklü garip bir film olacağını düşünüyorsunuz ama aslında sahneyi çok yanlış anladığınızı görüyorsunuz filmin biraz ilerilerinde, çok güzel bir filmdi gerçekten.
 
Ya içimde kalacak söylüyorum katilin uşak olduğunu. Çünkü benim için filmin en önemli noktalarından biri. Artık filimi izlemeyen biri forumu baştan sona okuma hatasını yaptıysa kusuruma bakmasın. :)
Oh-Daesu Mido'ya gerçekten aşık olduğu için dilini kesiyor. Hipnoz Mido için geçerliydi,çünkü
Oh-Daesu şartlı refleks uyarısını almadan bayılmıştı restorantta. Hadi canım diyorsanız filmde yönetmen bir şekilde orayı vurgulamış; hatırlarsanız Wojin yanındaki adama filimin bir yerinde umutsuz bir şekilde Oh-Daesu gerçekten aşık olmuş mudur diye soruyor planını uygulamadan önce emin olmak istiyor, ve otel odasına gaz verip onları kontrol etmesi , otel odasını dinlemesi de cabası, bence film burada kopuyor. O yüzden Oh-Daesu iş merkezinin çatı katında ilk başta Wojini suçlarken bana oyun oynadın hipnozla kandırdın derken daha sonra bir şekilde suçluluk hissi duyuyor ve dilini kesiyor , Mido'nun gerçeği bilmemesi için de yaptı bunu ama bir şekilde gerçekten Midoya aşıktı ve Wojinin kardeşine karşı neler hissettiğini anladı. Ne bileyim bunu düşünerek bir daha izleyin filimi senaryo çok karışık onun için anlatmakta güçlük çekiyorum ama eminim bu kısmı atlayan göremeyen izleyiciler vardır.
 
Güzel çekimler - Harika oyunculuk
Kötü Kurgu - Kurtarılamamış Senaryo -
Filmde verilmek istenen, anlatılmak istenen çok güzel şeyler var, ama film bunlara iyi değinemeişl çok daha iyi anlatılabilirdi. Genel olarak beğenmedim. Zekice sahneler vardı ama sanryo zekice değili (Abi yapma o kurguyu nasıl düşünmüş adamlar derseniz, yılların yeşilçamlarını izlemiş insanlar olarak filmin başında evet bu adamın kızı dedik. Ha filmin sonu tahmin edilebiliyorsa bu filmi kötü yapmaz, önemli olan andan zevk almaktır. Ben alamadım).
Oh Daesu'nun (Bunu oyanayan adam müthişti) filmin sonunda geçirdiğiği cinnet çok alakasızdı. Bir anda patladı herşey. Hani film seni oraya kadar taşır, artık herşey koptu kopucaktır ama olay öyle olmadı. O tansiyonu veremedi film.
Kopuklukluar, boşluklar vardı filmde ve izlerken rahatsız etti.
 
Aslında Woojin sadece intikam almadı .Oh-Deasu da Woojin'in ensest bir ilişki yaşarken neler hissettiğini , bunun normal olduğunu anlatmış oldu. Zaten Oh-Daesu da bu gerçeği kavramasa o da intihar ederdi ve kızıyla olan ilişkisini bir şekilde yürütmeye karar verdi ama yaşadıklarından sonra bunu kaldıramayacağı için hipnozu yapan kadına gitti. Ben öyle düşünüyorum.

Woojin haklıydı;
"Bir kum tanesi olsun , ya da bir kaya. İkisi de suda aynı şekilde batarlar."
Oh-Deasu da kaşınan bir insanmış zaten.
"Çok fazla insana acı verdim ve eminim beni hapsedip karımı öldüren adam onlardan biri."
 
grainmoustache demiş ki:
Aslında Woojin sadece intikam almadı .Oh-Deasu da Woojin'in ensest bir ilişki yaşarken neler hissettiğini , bunun normal olduğunu anlatmış oldu. Zaten Oh-Daesu da bu gerçeği kavramasa o da intihar ederdi ve kızıyla olan ilişkisini bir şekilde yürütmeye karar verdi ama yaşadıklarından sonra bunu kaldıramayacağı için hipnozu yapan kadına gitti. Ben öyle düşünüyorum.

Woojin haklıydı;
"Bir kum tanesi olsun , ya da bir kaya. İkisi de suda aynı şekilde batarlar."
Oh-Deasu da kaşınan bir insanmış zaten.
"Çok fazla insana acı verdim ve eminim beni hapsedip karımı öldüren adam onlardan biri."

yane Woojin intikam almadı diyosun
 
bence en azından denenmeli Ring de görüldüğü gibi sonuçta orjinali daha çok merak uyandırıyo bunun sayesinde belki Güney Kore filmleri de ataga geçer ve daha güsel yapımlar izleriz

Ayrıca Old-Boy un yönetmeninin yeni film i geliyo aynı Old-Boy daki iktikam koşuşturmasını ele alıcakmış gene

Ve Old-boy un başrol oyuncusu Oh-Daesu (Choi Min-Sik) bu sefer kötü adam olucakmış şimdiden afiyet olsun

ayrıca yönetmen Chan-Wook Park ile yapılmış bir röportaj;
http://www.sinemafanatik.com/roportaj/chan.html
 
Woojin'in intikam alma şekli öyle bence. Öldürse de intikamını almış olurdu zaten başka bir intikam alma şekli kullandı ve Oh-Daesu'yu öldürek yerine Oh-Daesu'yu da hayatı boyunca çektiği acının mahkumu yaptı.
İnternette filmle ilgili bilgiler ararken Chan-Wook Park'ın birbirinden bağımsız filimler "intikam üçlemesi"nin 2. filimi olduğunu öğrendim oldboy'un. Belki bu üçüncüsüdür çekilecek olan. Genjuro'nun verdiği linkte de var bu bilgi.

1-Sympathy For Mr. Vengeance
2-Oldboy
3-Sympathy For Lady Vengeance
 
evet ya üçlemeymiş kafam karıştı ya :roll:

aynı röportajda japon mangasından esinlerek yazdıklarını falan görmüştüm bende konuyu direkt ordan uyarladırlar sandım sabırsızlıkla bekliyorum filmleri

:arrow: Ne Dinliyorum? = U2 - Vertigo :arrow:
 
Geri
Üst