Pod xt & xt live

Podxt ile kayıt yapmak için ne kullanıyorsunuz?

Önerilen Rifftracker programını indirdim ama sesi bilgisayara kaydetmek için lisans numarası istiyor, lisans numarası almak içinde onlarca dolar harcamak lazım galiba. Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar...
 
bu hafta sonu arkadaşın ev stüdyosuna gidecem podu oradaki bilgisayara bağlıycam yapabilirsem bütün tonları burada yayınlayacağım şimdi buraya tek tek yazmak zor geliyor:)
 
arkadaşlar pod xt ile direkt usb den giriş yaparak kayıt yapmak mümkün mü?mümkün ise kalitesi nasıldır?m-audio audiophile2496 ile yapılacak kayıtlardan (kayıt kalitesi bakımından) daha iyi olma ihtimali var mı?
 
tonlamaya baglı ben usb ile yaptıgım kayıtları cok begeniyorm ama m-audio ile mixerle bi tonluyorum tadından yenmiyor ;) lakin usb ile mukemmel sonuclar alırsın kolay gelsin
 
Selam arkadaşlar...acil olarak bir konuda yardımınızı rica ediyorum ve şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum... Sorunum şu Pazar günü basitde olsa bir konsere çıkacağım. playlistimizde Sepultura,Metallica, Slayer, Death gibi farklı tarzdaki gruplar var ama ton olayı çokda fazla önemli değil benim için(tabiki kastım bu grupların tonuna uygun olması önemli değil yoksa gitarın tonu tabiki önemli:). 2 gün öncesine kadar Marshall Avt-100 ile süper mutluydum ancak sebebini bilmediğim bir olaydan dolayı amfinin overdrive 1 ve overdrive 2 kanallarının sesleri çok bozuk gelmeye başladı. Pazar çıkacağım için tamir yada yeni amfi seçeneklerim yok bende zamanında aldığım Pod Xtlive i kullanmaya karar verdim. Daha 2 -3 kere kullanmışlığım var oda tonlarına bakmak için kulaklıkla yani tam anlamıyla kör cahilim bu alette. Amfinin hoporlörlerinde sorun olmadığı için fx returnden bağlayarak preamp gibi kullanmayı denedim ..ki bunuda Jeff Loomis açıklamıştı (sağolsun çok da güzel bir ton yollamış kullanmam için ...harika:)Tek sorunum şu Bu tarz bağlantıda anfi üzerinde sadece fx düğmesi ile master volume düğmesi çalışıyor...sırayla yazarsam:
1) Amfi üzerindeki Master volüme ile fx düğmelerinin düzeyleri sizce ne kadar olmalı.
2) Line out mu yoksa amp mı seçili olmalı podun arkasındaki küçük düğmede?
3) Podun kendi ayarlarından hangisi seçili olmalı preampcombo poweramp combo vs yada sadece direct studiomu olacak.
4)Podun sesini kendi üzerinden mi açmalıyım yoksa anfinin master yada fx indenmi.
5) Amfiyi bu şekilde kullanırken mikrofonlayayımmı yoksa direk line outtan sistememi gireyim(buradaki line out amfideki line out pod daki değil)
6)Sabrınıza sığınarak son sorum bunların hepsini bir tarafa bırakıp poddan direk sistememi gireyim.
Teşekkürler ve saygılar. Sevgi, saygı , müzik...
 
pod xt deki iki tane çıkışı nasıl kullanabilirim ? çok garip bir soru oldu ama biraz açayım soruyu: normalde podda çıkışı rıght tan alıp ses kartının line in mic girişne giriyorum zaten 5+1 kullandığım için bir tek orası boş kalıyor çıkışı iki tane alıp nasıl ses kartına girebilirim bu çift çıkış sadece mixere girerken mi işe yarar?
teşekkürler
 
Yardımlarınız için sağolun arkadaşlar...dediğiniz gibi amfi olmadan sadece pod çok çok yetti hatta arttı:) Cevap veren tüm arkadaşlara Bartından teşekkürler bu arada jeff loomisede yazdığı ton için teşekkür ederim eğer izin verirse o tonuda burada paylaşmak istiyorum..çünkü cidden hayatımda ilk defa Marshalla yarışabilen bir ton duydum..artık pod u satmam sanırım:)
 
http://rapidshare.de/files/17174093/pod_xt_tone.zip.html

pod xt imdeki bütün tonlar içinde çoğununu kullanmıyorum 6-7 tane kullandığım güzel ton var gerisi factory preset öylesine olsun diye konulmuş tonlar

http://rapidshare.de/files/17174596/ending_credits.mp3.html

winzipin içindeki solo tonuyla çaldığım bir deneme kaydı şarkının sonlarına doğru mxr ten band equalizer ile çaldım zaten belli oluyor tonlar tizleşiyor normalde equalizerın ayarları ritim için değiştirmek istemedim sonra aynı ayarları bulamıyorum :D kayıtta ses kartı olarak creative sounblaster kullandım parayı bulunca kaliteli bir ses kartı alıcaz artık şimdilik bununla idare ediyoruz. ses kartının line in girişine girdim podu altyapı olarak guitar pro3 ün midileri var
 
elinde eric johnson tonları olan var mı customtone da istediğm gibi bişey bulamadım clean ve dist. tonları olan varsa çok iyi olur paylaşırsanız teşekkürler
 
ben gene bişey soracağım.line6 nın sitesinden indirdiğim örnek kayıtların sanatçı kısmında "PODXT/PRO V2" yazıyor.buradaki "V2" pod v2.0 mı yok sa podxt ve pronun 2.versiyonu(yazılım olarak) mı?
 
ben yapamiiicam galiba..

-arkadaşlar okuyorum forumu ama ton yazanlardan daha soyle destekli bi ditortion tonu(bkz. allah distortion) yorumu gelmemiş.. hiç elde edemicek miyim boyle bass'lı chorus'lu bi distortion?? yok mu bi yardım?
-bir sorum daha aleti mixer'e girerken left&right kısmını stereo bir duyum saglamak için kullanıyoruz(heralde);ancak ampliye gireceksek mono'dan mı girmeliyim yoksa phones&stereo yazan kulaklık kısmından mı..?
not:ilk sorum daha olumcul..
 
Geri
Üst