Pod xt & xt live

selamlar arkadaslar yeni bir pod xt live kullanıcısıyım aleti daha bu gun bağlayabilme(bağlayamama) şansım oldu fakat ses alamadım. aleti right outputdan bilgisayarın line in ine giriyorum output mode da studio direct de duruyo fakat ses gelmiyo aletten. volume seviyesi de normalde. Aleti yurt dışından getirdim fakat bi konvertor almadım burdan sadece bi adaptor aldım. Alet gayet güzel acılıyo calısıyo ama ses alamıyorum. forumun tamamını okudum ancak arkadaşlar output modu düzeltince ses almışlar fakat ben alamadım bi türlü yardımcı olursanız cok sevinirim.
 
ahaha dejavu oldum resmen :) aynı şeyi bende yaşadım. şöyle söyliyim sana normalde bütün tonların ses seviyesi 0 dır sen volume pedalla açarsın onları. işte bende volume pedal çalışmıyodu sendede o tip bişey var anladığım kadarıyla. edit tuşuna bas sağa doğru çevir ordaki seçme butonunu sonda volume olucak , volumü arttırınca ses gelicek. ama işte volume pedal neden çalışmıyor bilmiyorum benimde öyle üşengeçlikten aylardır açıp bakamadım niye çalışmıyo diye.
 
slm arkadaşlar.
şu an herkesin en başta yaşadığı bi ikilem içindeym :)
pod xt live mi boss gt-8 mi?

bunu cevabını az çok kendime göre buldum aslında bana pod daha çekici gelmeye başladı artık.
fakat cihazla ilgili sorularım var.
ilk olarak cihazın efekt modellemeleri gt-8 kadar iyi değil deniyor.açıkçası benim için önemli olan can alıcı efektler.compressor,wah,reverb,delay,chorus,flanger gibi.bunların en azından analog pedal karşılıklarına göre gerçekçiliği nedir?tatminkar düzeyde midir?
ayrıca diğer bir sorum şu.octave(pitch shifter) ve whammy efektlerini yeri geldiğinde kullanıyorum en çok oktav işimi görüyor.peki pod'un içinde bu efektler var mıdır?bazılarından yok diye duydum,fakat siteye girip aletin özelliklerine bakınca whammy ve oktav efekti olduğu yazıyordu.hangisi doğrudur?ayrıca bu efektler varsa bile modellemesi gerçekçi midir?

bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirm arkadaşlar.
 
Bence efektler o kadar kötü değil
bu 2 alet Usa da aynı fiyata satılıyor Türkiye de hangisinin fiyatı ucuzsa onu al derim.

podun efektleri eski efekt pedallarını simule ettiği için zayıf deniliyor


en son firmware update i ile podxtlive a 5-6 çeşit wah modellemsi eklendi
birde whammy efekti eklendi
başlıbaşına bir compressor var bunun haricinde stomp bölümünde değişik klasik comp. pedallarının modellemesi var yalnız burdan seçersen başka bir stomp ekleyemiyorsun.
 
yani durum şu anladığım kadarıyla pod isterse istediği efekti update ile cihaza adapte edebiliyor.
gt-8 zannedersem bu update olayı yok değil mi?

stormcrow peki ben şunu doğru mu anladım,ben compressor seçersem mesela dynacomp,sonra flanger ve atıyorum procorat seçemiyor muyum?

yani sadece bi tane mi seçme hakkımı var :(
cihazın detaylarını bilemediğim için saçma sorular soruyo olabilirm ama pod hakkında pek bilgim yok kusura bakmayın.
 
compressor ayarları farklı, modulation olarak 1 tane seçebiliyorsun(mesela flanger ile chrous looplamak yada chrous ile octave looplamak yok),
onun dışında delay ve noise gate ayarları da farklı..
ben efektlerin kötü olduğu konusuna katılmıyorum sadece işte efekt loop olayı yok xt live'da.
 
Stormcrow demiş ki:
Bence efektler o kadar kötü değil
bu 2 alet Usa da aynı fiyata satılıyor Türkiye de hangisinin fiyatı ucuzsa onu al derim.

podun efektleri eski efekt pedallarını simule ettiği için zayıf deniliyor


en son firmware update i ile podxtlive a 5-6 çeşit wah modellemsi eklendi
birde whammy efekti eklendi
başlıbaşına bir compressor var bunun haricinde stomp bölümünde değişik klasik comp. pedallarının modellemesi var yalnız burdan seçersen başka bir stomp ekleyemiyorsun.

xt live a whammy eklendimi yaw bende yok naapcam whammy için???????sen updateyi yaptım wah modelleri eklendi ama whammy yok????
 
Stompların arasında olmalı bender mıydı ne
onu seçince line 6 editten en alttan ayarınıda yapman lazım sanırım.
yada en iyisi csutomtone a gir whammy diye arat bir tane ton bul onda halihazırda aktif haldedir. Ayarlarını ona göre yaparsın sende..


diğer konu şöyle
compressor + stomp + mod diye düşün.
Compressoru kullanmazsın stomp listesindeki compressorlerden birini kullanırsın bu durumda rat , screamer falan kullanamazsın tabii ama modulation bölümünde chorus flanger istediğini kullanabilirsin.
 
arkadaşlar xtlive da pitch shifter var mı ?
birçok şarkıda transpoze etmek gerekiyor da alma aşamasındayım sizlere bir sorayım dedim emin olmak için..
 
41 sayfanin hepsini tek tek okudum da evet benim kafamdaki tek sorun şu oldu. rapidshare verdiginiz linklerin hepsi uçmuş abi. =)
distortion sert tondaki bi wave upload ederseniz çok makbule olur. rapidshardan öte hemenpaylaşa koyarsaniz daha iyi olur. ordan silinmiyor dosyalar.

pod xt live i sahnedeki kolayligi ve harbiden live performansta performansı en üstte tutmayi sağlıycagini düşündügüm için edinecegim.ayrica usb kayit ve ses kartı olarak bilgsiayarda yer edindiği için. drive konusunda eminim pod dan.
ama sesler dinlemem lazim. çunku pod xt live demo videoalrinda adamlar fazla dist kasmamışlar. bakıyorum gt8 videolarina de adamlar sert tonlarda çaliyorlar falan. yeterli gelmedi pod xt videolari. mp3 wave kayit edip upload ederseniz yada [email protected] adresine yollarsaniz çok makbule geçer
saygılar.
 
bass pod xt live satan yokk dimi hala koca türkiye'de? :roll:
şiddetle arıyorum,bulamazsam gt6b alıcam..peki bu ikisi icin yorum yaacak olan var mı? gt-6b ve bass pod xt live icin?
 
gt8 de gelen hazir tonlar da sertlik mümkün. lakin pod tanitimlarinda falan sertlikten eser görmedim... illaki patch mi yüklüycez. gerçi patch yüklerimde sorun şu, ben denemeye gittigimde patch falan yuklu olmuycak alette... orda beğenmem lazim pod u benim.
bide en iyi nerde tanitiyorlar aleti... gidip alacam da hayvan gibi denerim ben o aleti 2 saat falan... bi yandan gt 8 biyandan pod... mağzadan alan varsa söylesin bi
 
arkadaslar pod xt live ile kendi el kameramla sizlerin bir takım sorunlarını halledecek bi video hazırladım ancak mb büyük sabredip cekecekseniz 200mb gibi upload edecegim pod alıcak arkadaslar için bence faydalı olabilir.
 
gözü kapali aliyim mi. yani bence aliyim. 700 euroya aliyorum sıfır. bu fiyat nasıldır. lakin kvılcımla konustum yene parti ürünler 768euro ya gelecekmiş. sizin bildiginiz fiyatlar nelerdir

ayrica gt8 alanlarda şunu gördüm ki illaki yanında başka alet edavatlar aldiklarini gördüm.

ya bu arada bana pod xt live sesleri yollarmisinz. yada hemenpaylaşa falan upload ediverseniz bi.
sadece gitarla çaldiklariniz olursa çok iyi olur. hazırda usb bağlı ise bi kaç ses kaydedip yollarsaniz çok makbule geçer.. özellikle sert gitar tonlari... ? yada [email protected] a yollarsaniz çok makbule geçer. ve acil yollarsaniz çok hoş olur.
 
Geri
Üst