Vox Tonelab Se

bende vox tonelab le var.. daha önce xt live kullandım.. kendi fikrime göre pod xt live ile vox tonelab kıyas bile olamaz.. ayrıca analog setupum da olmasına rağmen bar vs gibi ortamlarda bir prosesörü bu kadar zevk alarak çalmamıştım doğrusu.
bit olayı çoğu cihazlarda hikaye.. üzerinde 24 bit yazan aletlerin gerçekten de 24 bit olduğunu zannetmiyorum, bazen 16 bit cihazlardan dahi bunlardan daha gerçekçi sesler alabiliyorsunuz.. her neyse.. gt-8 i kullanmadığım için hakkında yorum yapamam ancak, xt live mı vox tonelab mı derseniz, hiç tereddütsüz vox der geçerim.
 
bodyblues demiş ki:
bende vox tonelab le var.. daha önce xt live kullandım.. kendi fikrime göre pod xt live ile vox tonelab kıyas bile olamaz..

Bu çok ağır bi eleştiri :) .. Ben xt live kullanıcısı olarak buna katılamayacağım.. Aslına bakarsanız pedaldan ne istediğiniz önemi. Eğer deli gibi metal yapmak ve modern dist.leri elde etmek istiyosan ama efekt benim için ikinci planda diyosan pox xt iyi bi seçim.. Gt-8 kullandım ve amfi simulasyonları eski tip heavy sounduna yakın hep. California tarzı modern soundlar alamıyosunuz gt8 de . Fakat Xt bu konuda gerçekten biçilmiş kaftan.. Tonaelaba gelince;gerçekten güzel bi alet efektleri çok başarılı ama.. :) ama bence jazz,blues için güzel bir alet,Metal simulasyonları daha başarısız xt live e göre.. Yani demek istediğim aletten ne istiyosanız ona göre seçiminizi yapın...
 
tonelab ile sert metal tonları da almak mümkün hocam.. sanırım fazla inceleme imkanın olmadı .. oldukça sağlam metal tonları da alıyorsunuz.. hala ısrarlıyım eğer xt live 3 ise tonelab 10 eder bence.. bilemiyorum hala daha xt live bana oyuncak gibi geliyor.. (tabi burada kişisel görüşler açıklanıyor.)
 
Arkadaşlar tonelab çok güzel bi alet 1 haftadır kullanıyorum aleti keşfetmeye çalışıyorum biraz karışık ama tonları gerçekten tatmin edici.
Kullanma kulavuzu almanca daha tam çözemedim aleti ama:)) memnun edici gerçekten.
 
salla kılavuzu kendi kendine çözmeye çalış hem daha zevkli hem daha iyi öğrenirsin, boşver kullanma kılavuzu gerek yok adamlar yazmış zaten kullanma kılavuzu diye, ıyy kötüydü evet ama bağlayamadım bir türlü :)
 
Merhaba arkadaşlar,

Bugün Vox Tonelab SE satın aldım. Aleti almadan önce çok tereddüt ettim. Acaba güncellenmiş LE versiyonunu mu alsam yoksa SE'i mi alsam diye. Baya araştırdım, internette duyduğum tonlara göre SE daha sıcak ve daha vintage geldi bana. Bende SE almaya karar verdim ve aletten duyduğum ilk sound yettide arttı bana. Amfi modellemeleri çok çok çok harika! POD Xt Live'dan sonra bu aleti kullanınca POD oyuncakmış gibi geldi.

Eğer istediğiniz sound vintage, british, low gainli bir sound ise kesinlikle Vox Tonelab SE'i bir inceleyin derim. Ayrıca Wah pedalı oldukça tatmin edici. En azından POD Xt Live'a göre fazlasıyla kaliteli, keskin ve tabi dereceside ayarlanıyor. Ayrıca tuşeyi çok iyi algılayan bir alet.

İlgilenen arkadaşlara yardımcı olması maksatlı küçük kayıtlar yapıp uploadladım.

Buyurun link:

http://rapidshare.com/files/264924585/Vox.rar.html


Buarada alet çokta ağır değil arkadaşlar. Büyük olduğu için ağırmış gibi gözüküyor ama bana gayet normal geldi ağırlığı.
 
Andy664 demiş ki:
İlgilenen arkadaşlara yardımcı olması maksatlı küçük kayıtlar yapıp uploadladım.

Buyurun link:

http://rapidshare.com/files/264924585/Vox.rar.html

Hayirli olsun, Vox'lari ben de cok severim.
Bir tavsiye bu arada. Kendi kayitlarini paylasmak icin rapidshare hic uygun degil. NetMusicians yada SoundClick tavsiye ederim. Her ikisinde de aciklamalar da yazabilirsin, dinleyenler sana yorum da birakabilir.
 
hortlatayım üüzgünüm :)

Öncelikle se ve le arasında kaldım.Daha sonra ex de kafama girdi.Yardımcı olacak anlayan kimse var mıdır?? :)
 
Pod x3, Tonelab Se, kullandım. Benim hiisettiğim. Pod X3 driveler çok çok zayıf ama çeşitli efektler durumundan daha iyi.
Vox çok daha analog ve sahnedeyken ton değişimine müdahale etmek için daha uygun.
Vox her zaman tercih ederim. Benim zevkime göre, iyi drive ve delay varsa bana yeterli gelir. Az özelik ama öz özelliklik olsun yeter
 
boss gt10 ile kıyaslıyorum bi çok prosesör kullanmış birisi olarak vox tone lab le hakkındaki fikrim; kulanım kolaylığı ve ikinci eldeki ucuzluğu cezbedici, ve şaşırtan performansıyla kullandığım en iyi prosesör diyebilirim ama nedense ikinci eli ucuz sanırım ben bu işten anlamıyorum :LOL:
 
Üretilmeyen aletler olduğu, ağır olduğu ve Vox bunlara muadil daha küçük modeller ürettiği için fiyatları ikinci elde düşük.. Lakin Se ve Le modellerinin ikisini de kullandım ki elimde zaten bir LE var, tarzınıza uygunsa en tatmin edici aletler bunlar.. tabi fiyat performans olarak.. Ben temizini bulana kadar çok aramıştım ve bu siteden Ankara'dan Ozan Erkal'dan aldım.. Denk geldi Ankara'da işi olan bir arkadaşıma elden aldırdım, Volvo'nun ön koltuğunda getirdi.. Oldukça memnunum, yalnız high gain distortionlar için ne aradığınıza bakar bu alet ama internette Crazy Train'in çalındığı bir video var izlemeniz gerek.. Bir de bu alette loop nasıl yapılır diye bir dosya vardı, indirmiştim ama henüz denemeye fırsatım olmadı, yani loop da yapılabiliyor ama kaç kayıt üst üste çalınabilir bilemiyorum (muhtemelen ikidir, tek loop üstüne canlı çalma hesabı).. Sahnede veya stüdyo ortamında denemedim, artık o işlere vakit ayıramıyorum, ama evde fazlasıyla donanımım mevcut, her yerde fazlasıyla yeteceğini rahatlıkla söyleyebilirim.. Tonelab LE ve SE parasını fersah fersah hak eden aletler..
 
Geri
Üst