DementiA

Genelde geyik yapmadığım zaman forumlara yazı yazmaktan pek hoşlanmam bilenler bilirler, ama şu anki duruma kayıtsız kalamadım, belki de haddim olmayarak bi çift laf etmek istedim... zaten üç beş tane kalmış, içten, bu müziğe gönül vermiş ve samimi insanların arası açılayazmakta... haliyle hassas bi durum, sinirler gerilmiş malum. dementia'nın elemanlarının hepsini az ya da çok iyi tanımama dayanarak söylüyorum ki, umuyorum ki ya da biliyorum ki, darılmaya ya da dargın kalmaya hiçbirisinin zaten gönlü elvermeyecektir... aslında söyleyeceklerim bunlar değildi; melatonin'i kurarken simple minds demosunu dinliyordum ben o zamandan bu zamana kim bilir neler atlattı dementia ve bu zamana taşındı hala zımba gibi bomba gibi "ayakta"... elemanlar değişir gider gelir, amaç deforme olmadıktan sonra gruba hiç bişeycikler olmaz, ali her ne kadar dementia artık yok dese de, müzik, thrash ne pis bi hastalıktır bilenler bilir insanı kudurtur yapmadığı zaman içten içe... hem ali'nin bunu demesi çocuğunu diri diri toprağa gömmekten çok mu farklı sanki? ya da pire için yorgan yakmaktan ne bilim ben işte... aslında "herşeyin bi açıklaması vardır", insanlar birbirlerine sinirlenmeden önce bunu da biraz düşünmelidir sanırım... ve ufacık hayat tecrübemin bana öğrettiği bişey vardır ki; "aynı kaba z.çan adamlar aynı kaba z.çarlar, kap baki kalır" (ulan nerdeyse geyik yapmadan bitiriyodum.. olmadı eksküzemua) hepiniz süper insanlarsınız yapmayın dostlar...
 
Dementia dağılmayacaktır bence de, dağılmamalı da zaten. Ali'nin bu işe ne kadar bağlı olduğunu grup ve elemanlarıyla tanıştığım şu son 2-3sene içinde çok iyi anladım. İsyan edecektir tabii bazı şeylere ama bırakacağına inanmam. Gel gör ki şöyle de bir gerçek var Dementia'nın Ali dışında gerçekten elemanı olduğunu görmedim ben. Berkay'ın bu işe ne kadar ciddi baktığını ve önem verdiğini çok iyi biliyorum ama yine de o da Dementia'ya girdiğinde Sınıf 64 gitaristiydi. (yanlış biliyorsam düzeltin) Son zamanlarda içlerinde benim de bulunduğum bir dünya adam Dementia'ya girdi çıktı. Bu insanların Dementia elemanı gibi hissedememesi doğal bence. Ali kızmakta isyan etmekte haklı olabilir, kim kurduğu düzen bir anda dağılıverse isyan eder ama bence satıp gitme kavramı biraz ağır olmuş gibi. Bence Dementia geleceğe yönelik planlarını gerçekten Dementia elemanı olan adamları bulduğunda yapmalı. Eleman bulmanın ne kadar zor olduğunu Ali ile defalarca konuştuk, burdan ona akıl vermeye çalışmıyorum ama bence durum bundan ibaret. Olayın şu yönü de var Mindcrime elemanlarının Mindcrime dışındaki gruplarını bırakmasından (ki bence çok yerinde ve taktir hakeden bir davranış) zarar gören tek grup Dementia değil. Umarım Dementia en yakın zamanda gerçek elemanlarını bulur ve yoluna devam eder.
 
Bugün Dementianın kurucusu Ali ile telefonda konuştum, vokal arayışlarının devam ettiğini ve bu nedenle ara verdiklerini söyledi. Umarım en yakın zamanda istedikleri kalitede bir vokali bulabilirler. Gerçekten bu grup en iyisini hakeden bir oluşum. 1996 yılından bu yana efsanelşmeyi başarabilen bir grup. Daha ne diyebilirim ki. O zamanlar net alemleri yokken Anadolunun farklı yerlerinde grubun demosuna ulaşmak ve başarı dileklerinde bulunmak isteyenler mektup göndererek ulaşıyordu bu gruba. Yalan yanlış ben öyle hatırlıyorum en azından :)

Simple minds parçasını muhakkak dinlemelisiniz.

http://www.myspace.com/dementiatr
 
Geri
Üst