flu

2 kez seyrettim.. 2sinin üzerinden de çok zaman geçti.. ilk izlediğimde resmen ayıya dönmüştüm.. hornlar (2 adet idi o zaman bir alto ve bir büğlü idi sanırım) ve nefis bir repertuar.. bolca blues borthers'dan çalıyorlardı... "lan.. lann.." diyerek dinlemiştim.. ikincisi ise bir yılbaşı gecesinde tenedosta idi.. henüz emrah gruba dahil olmamıştı (emrah'lı izlemek nasip olmadı olur işalla o da).. ama repertuarları ziyadesiyle değişmiş, tabiri caizse o daha önce dinlediğim solid blues grubu yerine daha çok piyasa şarkılar çalan, kolaya kaçan bir grup görmüştüm.. ve malesef o zamanki şarkı seçimleri turgut'un ses rengine çok fazla uymamaktaydı.. sonra da takip etmekten vazgeçmiştim.. şimdi nasıldır neler çalarlardır bilmiyorum ama o zamankinden çok farklı olmadığını düşündüğüm potansiyelleriyle çok daha iyisini, repertuar olarak da çok daha kalitelisini, yapabilecek bir grup idi.. yine sağlamdılar ama bu grup yılların geyiği reggea parçaları yerine şöyle baba blues şarkıları çalsa dedirtmiştir zamanında.. yolları açık ola diyelim..
 
Şuan Baraka'da; cuma-pazar, Manhatten'da;cumartesi geceleri sahne alıyorlar ve bence en iyi yabancı parça seslendiren gruplardan biri flu, parça seçimleri , yorumlarıyla bence dinlemeye ve izlemeye değer.
 
Haklısın sözlerine tamamen katılıyorum sevgili arkadaşım asiyan. Ne güzel ismin var...

'Flu' gayet başarılı bir grup bence de... 7 kişinin bir arada olupta biraz iddiacı olacak kimine göre ama gerçek bu kadar uyumlu olması gerçekten takdir edilecek bi durum...

Sahne performansı, seçmiş oldukları parçalar ve çok yönlü olmaları eminim onlara daha nice nice güzel kapılar açacaktır....
 
:)) teşekkür ederim Özlem, çok naziksin, seninle tanışıyor olma ihtimalimiz var mı? Bu arada Flu bir albüm yapmaya da düşünüyor diye eklemeden geçmek istemiyorum.
 
Sanmıyorum ama isim benzerliği olabilir malum bu isimden çok fazla ama benden bi tane onuda belirteyim...

Evet bi kaset çalışması içerisine gireceklerini duymuştum ama net değildim aydınlattığın için teşekkür ederim... Bende o zmn yakında yayınlanacak olan bi röportajın sinyalini vereyim.. Ne dersin;)
 
Şimdi bu sitede adını vermem doğru olur mu bilmiyorum ama resimlerini ben çektim onu belirteyim gerçek Flu sevenler, ilgilenenler eminim ki bulacaktır....

Güzel hoş bir sitedir.Orada en güncel mekan ve gruplara ait bilgilere ulaşılabilir...

'hangibar'da kim var. Araştırılabilir ;)))))))
 
Röportaj yayınlandııııııııııııııııı :LOL:

Çok çok güzel olmuş, gerçekten bunu kendimiz yaptığımız için değil, çünkü zaten orada yazacakları önceden duymuş ve içinde olmuş olmama rağmen okurken hiç ama hiç sıkılmadım.Her defasında ayrı bir zevk aldım. Tecrübe kazandım diyebilirim...

Sevgili arkadaşımın ellerine sağlık...'Flu' ya çok teşekkürler... Bi ara bidaha yapalım abi şu röportajı, biz bize yaparız walla sizle 'cafe kanyak' içmenin tadı bi başka oluyo... Turgut ve Atınç ağzınıza sağlık abi... Siz daha önceden neredeydiniz bakem ;)
 
bende haftaya cuma dinleyeceğim bu grubu o kadar çok övdülerki ama saat biraz geç olduğu için herzaman mümkün değil tabii..
 
Arkadaşlar, grup elemanları der ki (ben değilim): Flu baraka programını perşembe günleri saat 22:30'a almıştır.

Boş bırakmayın ortamı bu adamlar çalarken, oyarım :p
 
böh

dingdongdaddy demiş ki:
yine sağlamdılar ama bu grup yılların geyiği reggea parçaları yerine şöyle baba blues şarkıları çalsa dedirtmiştir zamanında..

yılların geyik reggae şarkıları fena da; blues brothers repertuarı yılların geyik blues şarkıları olmuyor mu?
ortalık her şarkıda 3er 5er dakika blues solosu atan gruplarla dolu. gölgepub'da her cuma cumartesi ve diğer pek çok yerde bunları dinleyebilirsin. ama bluesa takılıp kalırsan sıkıcı bir repertuarın olur. üstelik ekmek de yemek gerek. üstelik latin-reggae havaları çoğu zaman tek kalıplı blues şarkılarından daha karmaşık ve icrası zordur. "baba blues şarkıları..." bu yobazlığı bırakın artık.
şu anki repertuar oldukça kendine özgü. ama vokal çok yumuşak, fazla içli kalıyor bu repertuara bence. bazı şarkılarda biraz daha hırçın bir tavır bekliyorum ben. bu vokalde onu bulamıyorum. ama birilerini izlemeye gideceksem, solda flu, sağda da başka bişey varsa, sola dönerim.

bu arada flu nerde albüm düşünüyormuş? beste yapan bir grup olduklarını sanmıyorum. asparagus diyorum.
 
Geri
Üst