Boss Gt-8

arkadaşlar gt-8 i, roland cube 30 anfimde en verimli şekilde nasıl kullanırım? sanırım inputtan başka giriş seçeneğim yok. yani aux in girişi olmaz yanılmıyorsam? preamp i devredışı bırakmak niyetim kısacası.

resim :
1497_gd.jpg
 
elixxirr demiş ki:
deLarocx demiş ki:
Arkadaşlar, hemen hemen aynı pedallar diye GT-6 hakkında bir şey soracağım! Şimdi gt-6 da iki tane çıkış var L, R diye..

Öyle ahım şahım ses kartım yok. Bildiğiniz bilgisayar ses kartı. Şimdi elde bir bilgisayar bir de gt-6 olduğuna göre ( e bırakın gitar da olsun ) bu kombinasyonla stereo ve kaliteli ses kaydı naısl yapabilirim?

1. Bu aletlerle nasıl bir giriş/çıkış olayı yapabilir?
2. Ne tür kablolar lazım?
3. USB'ye giriş yapıp (bir şekilde) oradan ses kaydı yapılabilir mi?
4. Kulaklık çıkışını küçültücü ile kullansam, ses kaybı, yada efektin orjinal halini kaybetmiş olur muyum?
5. 4. madde olmaz derseniz, hem L, hem de R çıkışını aynı anda kullanmak adına bir kablo yaptırıp onu kullansam stereo, ve kaliteli olur mu? (bir tarafında iki jack, bir tarafında da bir jack)
6. 5. madde daha iyi bir çözüm yolu derseniz, bu kablo nasıl yaptırılır :D Yada hazırı var mıdır? Daha doğrusu 5. madde mümkün müdür?

7. Çok garip sorular olduysa kusuruma bakmayın:)
8. Teşekkürler.

Analog bağlantı için:

Resimli örnek hazırladım. Görmek için link: www.gramofonmuzik.com/share/gt8connect.jpg


Dijital bağlantı için:

Digital out diye birşey var pedalda. Yine Ses kartında Digital giriş varsa buradan bağlayarak. Pedaldaki en gerçek tonu aynen kaydedebilirsin. hiçbir değişmeye uğramadan dijital olarak kayda geçer. Bunun içinde iki tarafı RCA olan bi kablo gerekir.

Midi bağlantısı için

Midi kablosu alarak (eğer bilgisayarında midi girişi varsa) mididen bağlayabilir ve internetten ton yükleyebilirsin.. Ve cubase'de bazı gitar vst pluginlerinde pedalınla kontrol sağlayabilirsin


Kulaklık çıkışını istediğin gibi kullan ses kaybı falan olmaz. Tamamen kulaklığının kalitesi ile alakalı bu.

Pedaldaki bazı tonlar stereo olduğu için stereo bağlantı tabi ki daha iyi olur. Zaten resimle gösterdiğim bağlantıların ikisi de stereodur. Bu kabloların hazırları var. İstersen yaptırabilirsin .


Bir bağlantı kablosu da şu olabilir. Daddario'nun şöyle bir kablosu var hazır. Bunu da alabilirsiniz. Sanırım fiyatı 24$ gibi birşey. bunu kullanırsanız iki adet de gitar jakı kullanmanız gerekir tabi.

Planet Waves PW-047Q ------ http://www.midi-classics.com/i/p24204.jpg
 
thedoctor demiş ki:
http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=404274&productid=musiccompel83 bu linkteki kabloyla gt-8 i bilgisayara usb'den bağlayabilirim demi? bağlayabilirsem program falan yüklemeye gerek varmı? patchleri direk atabiliyormuyuz yani dosyaları bi klasörden başka klasöre taşır gibi?

O kabloyla bilgisayara bağlayabilirsin. Patch leri atmak için program gerekiyor. Aşağıdaki linkde var.

http://bossgtcentral.com/forum/showthread.php?t=9910

Programı kurduktan sonra pacthleri programda açıp send to gt8 dediğin zaman pacth i aktarmış olursun.

Yalnız gıcık bi durum var(Ben kafayı yemiştim bu yüzden). Kablonun (in) kısmını gt8 in (out) una kablonun (out) kısmını da gt8 in (in) kısmına takman gerekiyor.
 
slm arkadaslar.bu sitede ve boss gt8 de yenı bırısıyım.daha once hıc bole bır alet kullanmadım salı gunu aldım daha bı kac sorum olucak sızlere.bendekı sıstem rg560,ibanez r25 toneblaster anf, ve boss gt 8.bu sıstemden ckan ses benı tatmın etmedı,aletın ne kadar ii oldugunu bılıyorum bır suru ses ornegıde dınledım hayal krıklıgına ugradım evde baya acaba baglantıda farklı kombınasyonlarmı denemem gerekıyor 4 kablo olayı falan varmıs bıraz okudum ama yapamadım bu ışlerde cok comezım daha.anfidekı cıkıslar ınput harıcınde foot sw ve headphones cıkısı var nasıl bı baglantı kurmam gerekır.bıde pc baglarken kulaklık gırısınden jak donusturucu alıp baglasam olurmu aslında nasıl yapılcagını bılmıyorum normal sıstemı kurup baska bı jakla pc yemı baglantı verıcem.bıraz cok oldu ama dahada var aslında sorum cevaplarınızı beklıyorum cok saolun
 
Hypocrisy demiş ki:
arkadaşlar gt-8 i, roland cube 30 anfimde en verimli şekilde nasıl kullanırım? sanırım inputtan başka giriş seçeneğim yok. yani aux in girişi olmaz yanılmıyorsam? preamp i devredışı bırakmak niyetim kısacası.

resim :
1497_gd.jpg

Merhaba Cube-30 kullanıyorum. 4 kablo yöntemini burda kullanabilirmiyim? Eğer kullanabiliyorsam nasıl bir işlem yapmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz.
 
arkadaşlar boss gt8 ve marshall mg100dfx anfi ile stüdyoda en iyi şekilde nasıl verim alırım yanı bağlantılar nasıl olmalı daha önce aranızda bu şekilde deneyen varmı :?:
 
Geri
Üst