Abim sevgiler saygılar öncelikle,Ama tersi gibi dostlar, bu aktif manyetik aleminde SD Blackouts set hakkında da EMG'nin tersini düşünüyorum. Açık, net, kompresyonu düşük geldiler bana. Hani klasik o garç garç EMG soundunun aksine, daha düşük drivelı tazlara da gayet oturabilecek hatta clean tonu da çok tatlı manyetikler bence. Deneyeniniz var mıdır acaba?
Kendi deneyimi mi kısaca paylaşayım istedim. EMG ler daha yırtık ve parlak bir ton veriyor fakat Blackouts lar daha derli toplu ve biraz da koyu. Fakat çok bariz bir şekilde gördüğüm Blackouts ların çıkışları EMG lere göre çok daha yüksek dolayısıyla clean denen ton Blackouts larda yok. Gitarın sesini kıssan bile clean ton alamıyorsun. Herhangi bir akor bastığında direkt drive a giriyor. Kendi adıma ben hem EMG leri hem de Blackouts ları beğeniyorum, yerine göre çalacağım parçaya göre her ikisinin de güzel yanları olduğunu düşünüyorum.
Eğer bir luthier olsaydım ve kendime gitar yapacak olsaydım, manyetik olarak ya EMG lerden sadece James Hetfield seti yada Blackouts takardım. Yani 81-60 yada 81-85 vb. gibi bir olaya girmezdim. EMG de tek tercihim James seti olurdu.