2. gitar olarak ne almalıyım

Madrabaz

Madrabaz
Merhabalar, 2 yıldır Enya Nova Go Sonic karbonfiber elektro gitarı kullanmaktayım. Açıkcası dahili hoparlörü olsun, hafif karbonfiber gövdesi olsun başlangıçta işimi çok iyi gördü. Ancak artık kaliteli bir strat kasa elektrogitar almak istiyorum. Hani başlangıç seviyesinde değil de artık kaliteli bir gitar almak istiyorum. 36 yaşındayım. Hani artık öyle sahne vs. gibi bir durumum yok. Hobi amaçlı devam ediyorum bu işe. Bir elektrogitar alayım benimle birlikte yaşlansın istiyorum. Zırt pırt yeni gitar almayayım. Bütçe olarak kafamda 50-100 bin lira arası bir bütçe var ama tabi 50 bin seviyesine yakın kalırsam daha iyi 😁. Biraz araştırdığım kadarıyla strat kasaların zirvesinde Fender var. Ancak bunlarında Endonezyası var, Meksikası var. Bir de şu telif mahkemesi olayları sebebiyle Fender'e karşı bir antipatide oluştu. S-S-S ya da H-S-S için 50-100 fiyat bandında nelere yönelmeliyim? Teşekkür ederim.

ömürlük alıcaksanız usa üretimi daha iyi olur, 40-50 bin bandında meksiksa fender alınır fakat bütçeyi 75-80-100e kadar çıkarsanız fender pro 2,belki kelepir bulursanız vintage 2 serisi daha uygun olur, meksika fenderde güzeldir iş görür ama ömürlük olsun derseniz dediğim gibi usa üretimlerine bakın

Fender Player 2 HSS Strat'ı daha yeni elden çıkardım 40'a. (Henüz alıcıya ulaşmadı.) Ben de tavsiye ederim gayet güzel gitardı. USA hiç deneyemedim ama herhalde onlar çok daha iyidir. 50-100 arası bütçeye ikinci el bulursun diye düşünüyorum ben de eğer illaki Fender strat alacağım diyorsan.

Teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için. Tavsiyelerinizi not ettim.

@Barış777 Aslında illa Fender alacağım demiyorum. Zaten asıl şüpheye düştüğüm konu burada yatıyor. Strat kasa alacağım kesin. Strat denilince zaten bu işin mucidi Fender ancak PRS, Schecter, Yamaha gibi markalar da çok beğeniliyor. Hani ton olarak zaten bu markaları birbirinden ayırt edebilecek bir seviyeye hiçbir zaman çıkabileceğimi sanmıyorum 😅 Amatör bir kullanıcı olarak klavye rahatlığı, işçiliğin düzgün olması, sap-eşik ayarlarının düzgün yapılabilir olması vs. gibi konuları daha ön plana çıkıyor benim için.

Öncelikle karbonfiber elektro gitar mi olur abi diyerek lafa girmek istiyorum :d ikinci olarak da karakter meselesi ama bu iş dövme gibi asla bitane yaptırayım ömür boyu başka yaptırmam deme kullandıkça başka gitarda gözün kalacak :d Fender player en her yola gelen strat. Akmasın kokmasin diyorsan niş veya bilinçli tercihlerin yoksa direkt player serisi al. Player Meksika 40 bin az daha ekleyip Amerikan alayım kafasıyla gitmek bana doğru gelmiyor çünkü Fenderde her seri bambaşka hissiyat ve speclere sahip. Direkt aynı segmentin üst serisi gibi düşünmek doğru olmuyor. Aşırı detaylı bi inceleme yapacak kafam yok şu an ama en basiti meksikalarin en pahalısı en işçilik ve donanım kalitesi yüklü olanı vintera serisi mesela ama doğrudan tarz başka. Aradaki tek fark fiyat değil. Manyetikler çok daha vintage kafa, sustain ton karakteri olduğu gibi değişiyor, truss rod vintage tremolo 6 noktalı, radius 7.25 haliyle action yüksek kalır! Sap profili baya kalınca normal bir strata göre. Meksikalar yeterince kaliteli değil Amerikan istiyorum diye rastgele bi model alma abi. Ama Amerikan alacaksan da pro2 yine en akmaz kokmaz her yola gelenidir. (9.5 radius, v-mod manyetikler falan en klasik Fender özellikleri var. Ultra serisinde Noiseless manyetiği ve compound radiusu pek beğenmiyor Fender severler mesela karaktersiz bi ton diyorlar. Ki bence de evet hissiyatı biraz daha zayıf noiselessların. Bende gen4 vardı)

Velhasıl Fendere giriş yapacaksanız önce playerdan başlayın.

Ama illa Fender tutkum yok diyorsanız 100 bin liraya kadar benim önereceğim gitar strat süperstrat olarak charvel olur.

Eyyorlamam bu kadar.

Teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için. Tavsiyelerinizi not ettim.

@Barış777 Aslında illa Fender alacağım demiyorum. Zaten asıl şüpheye düştüğüm konu burada yatıyor. Strat kasa alacağım kesin. Strat denilince zaten bu işin mucidi Fender ancak PRS, Schecter, Yamaha gibi markalar da çok beğeniliyor. Hani ton olarak zaten bu markaları birbirinden ayırt edebilecek bir seviyeye hiçbir zaman çıkabileceğimi sanmıyorum 😅 Amatör bir kullanıcı olarak klavye rahatlığı, işçiliğin düzgün olması, sap-eşik ayarlarının düzgün yapılabilir olması vs. gibi konuları daha ön plana çıkıyor benim için.
Hocam ben Schecter Solo II Custom'dan strata geçmiştim. Klavyeye hemen alışamamıştım ama kısa sürmüştü alışmam. Daha öncesinde de Squier Jazzmaster kullanmışlığım vardı. Stratla klavyeleri benziyordu diye hatırlıyorum.

Player ii'de bana kötü gelen bir şey yoktu açıkçası. Sürekli akort kaçırma durumu gibi bir şey yoktu, klavyeye alışıyorsun zaten ki bir sorunu da yoktu. Ben sadece Solo ii'nin klavyeye bayağı alışmıştım. Fretlerin ucunun törpülenmemesi gibi bir sorunu yoktu. Galiba player 1'lerde o sorun varmış. Sesini zaten bile isteye almıştım. Switch biraz fazla tepki verebiliyordu bir tık hassastı yani ama çok da önemli değildi benim için. 1 sene kullanıp hevesimi aldım ve daha sert bir gitara geçeyim kafasıyla sattım. Daha öncesinde kafamda bir dönem Schecter Nick Johnston Traditional almak vardı. Onu da Fender'e kafa tutan gitar falan diye tanıtıyorlardı Youtube'da. Aynı fiyattan gidiyor sıfırları. Ancak hani ikinci el olarak o paraya daha iyilerini bulursun bu ikisinden ki USA Fender gayet iyi bir seçenek ama yukarıda @helldorado da yazmış rastgele bir modelini alma diye. Bu ayrıntı da beni aşıyor tecrübem olmadığından. Bir de Charvel yazmış. Kendisini destekliyorum 😀

Geri